Єдиноцентристський "русин" вимагає відкрити в УжНУ кафедру неіснуючих мови та літератури

Сьогодні на сьомій сесії VІ скликання Закарпатської обласної ради депутат-"русин" від Єдиного Центру Євген Жупан передав звернення головам облради та Закарпатської ОДА, у якому викладено ряд пропозицій, зокрема щодо відкриття кафедри "русинських" мови та літератури в Ужгородському національному університеті

Єдиноцентристський "русин" вимагає відкрити в УжНУ кафедру неіснуючих мови та літератури

"Щоб російські та українські філологи не висловлювались на тему потрібності русинського словника, -- прокоментував пропозицію Є. Жупан.

Зазначені пропозиції були прийняті на так званому "Всезакарпатському з'їзді русинів", який у напівпідпільній обстановці але припідтримці місцевої влади відбувся в Мукачеві 22 жовтня за участі близько 60 делегатів.

Як відомо, фахові мовознавці не визнають окремішності так званої "русинської" мови, аргументовано стверджуючи, що йдеться тільки про один з діалектів української мови, а "русинське" питання -- штучно сформульоване в політичній площині, зокрема завдяки впливам і фінансуванню інших держав, зацікавлених в дестабілізації в Україні.

Довідка

У проекті бюджету області на 2011 були закладені 100 тисяч гривень на видання "русинського словника" Ю.Чорі, що, однак, викликало резонансний спротив в громадськості. Депутати цю статтю витрат не затвердили, а перенаправили кошти на інші видання.

З ініціативи Євгена Жупана на сесії як гімн Закарпатської області "з голосу" було проголосовано "русинський" гімн на слова Олександра Духновича "Подкарпатскіе русины, оставьте глубокий сон...", але через порушення в процедурі винесення питання на сесію і його голосування він не був остаточно утверджений і підписаний тодішнім головою облради Михайлом Кічковським.

За інформацією ЗІК

04 листопада 2011р.

Теги: русин, Жупан

Коментарі

Опришок 2012-02-13 / 18:39:01
Но йо. Туй прийдеш із села в село та вже инчак говорят, та ни мішало би в каждім селі оголосити свуй язик а й свую антономию. Я к приміру з Колочави та вже в Синполяні ня и стара чиляд на рорзуміє, но як прийду в такназиваємий русинський центр Мукачево вать Ужгород, та тото буде цілий циркус. Рас ся научіт на тих мовах говорити та писати, які є на нині, ниборята.

Пан Ізя 2011-11-26 / 21:17:53
Ото си курва повигадували тих народів на закарпуттю, то русини то румини то мадяри, лиш би не українці. Кедись жилис мо на прикарпаттю білі хорвати (такі племена), ото я мислю шо то треба собі стати якімось хорватом бо галичанин то вже не модно...

свербогузка 2011-11-18 / 22:27:00
Cite: Як відомо, фахові мовознавці не визнають окремішності так званої "русинської" мови

Фахові мовознавці? Котры? Напиште імена і їх вклад до світовой лінґвістікы!

Міджііншым независла лінґвістічна орґанізація SIL International придїлила языку Русинів rue як штандарт.

Ужгородец 2011-11-18 / 08:58:00
Какие ж уроды гордепутат Иван Волошин и мер Ужгорода Погорелов. Это же надо, что бы воевать с Богословской академией и устраивать травлю архимандрита Виктора Бедь. Неужели еще не наворовались ? Какое им дело до законной деятельности Богословуской академии ? Неужели за всем этим стоят и Балоги со своим Едим Центром (ведь Волошин избран гордепутатом от них) ?
Поговаривают что Погорелов уже узял большой куш от Волошына что бы помочь ему выгнать Богословскую академи з Театральной и продаь ее ему помещение Короны... Не гнушаетса Волошин для решения этого вопроса подкупать и представителей правоохоронных органов.
Вот Вам и борьба с коррупцией !!!
Академический храм им мешает ??? Опять все на борьбу с Церковью выходит ??? Дожылись. А эта урка Погорелов еще по храмах православных ходит и публично лоб крестит. Иуда !!!!
Уроды.

Брайтон Бич 2011-11-16 / 21:17:00

Тролінг. Коментар видалено. Адмін


 

KK 2011-11-16 / 18:25:00
Obosryvatyl - ви уже справді перейшли всі границі нормального мислення. Вам, напевно уже готовлять кімнату
у сумошедшому домі у Берегові. Нічого, будети мати там можливість дальше розвивати ваші приду18ркові русинські теорії разом із вашим 'Першим Прем'єром'. Бувайте здорові!

Obozryvatyl 2011-11-16 / 18:04:00
Гмм, КК притом бов коли Кобзарь кохав жінки, та знає як Кобзарь кохав и яку частину жіночого тіла кохав. КК в тих часох мали бо йсте знати, што збоченність ся закривала тим, же геі боли бісексуальні.
Коли КК ви так добре о жінках Кобзаря все знаете, можете ми сказати, чи ай мали діти тоті жінки від Кобзаря? Нич не моги м найти о сімейной жизні Кобзаря.

KK 2011-11-16 / 14:00:00
'Які малюнки мальовав бо Т.Г. Шевченко в часі сексуальної раволюції о 150 років пузніше, то лем КК знає. КК точно знає, што Кобзарь не малював би сосаня пуцки.'

Знаю що Шевченко мав репутацію що був коханцем багатьох жінок, як в европі так на кавказі. Нігде не проявляв натхнення до підоразства, як великий 'русинський кобзар' Енді Вархола! :-)

2011-11-16 / 13:39:00
Шевченко - гей? Ну тоді ти просто ідіот!) :-))

Obozryvatyl 2011-11-16 / 12:39:00
Кобзарь [Т.Г.Шевченко] бов гей, так як ай Енді Варгол бов гей, тобто обідвая збоченці.
Кобзарь є вашим Мойсеєм, а для нас русинув Мойсеєм є Александер Духнович. Так вам українцям принадлежить співчуття, а не русинам зат што ваш украйинський Мойсей є гей.

Русини не гомофоби и суть горді на свого земляка - основополжника поп-арту ХХ віку на Енди Варголу. К так великому художникови, як є Енди Варгол, ко бо ся неголосив. Правда на першому місті американці ся к ньому голосять, бо є Русин-Американ, но ай словаки, мадяри, поляки а сме раді, што українці ся к ньому голсять менше, бо они булше терплять гомофобійов.

сорри 2011-11-16 / 08:56:00
Варгол був справді збоченцем - і це факт. Його творчість - теж суцільне содомітство. А русином себе ніколи не визнавав. Тому якщо це найбільший герой "русинів", то мушу висловити велике співчуття всьому "русинському народу".... :))))))

Obozryvatyl 2011-11-16 / 07:44:00
KK, 14.11.2011 16:36 "Оbozryvatl - щось я нігде не памятаю щоби Шевченко творив художних творів з такими еґзотичними темами як ваш 'русинський' кобзар, Енді Бархола: 'Сосання Пуцьки' (Blow Job), чи 'Скучні Кавбої' (Lonesome Cowboys),..."

Тарас Григорович Шевченко в 1830 році во Вільнусі намальовав "Погруддя жінки". Жінка має обнажену велику частину погруддя (цицьки) и має очі виточені до гора до угла, як кіби мала оргазмус. Чого сийс сексі малюнок Шевченка з року 1830, намальованний в Польском католицьком середовищі є моральним, а Енді-го Варголи фільми які накрутив о 150 років пузніше в часі сексуальної революції є аморальне порно на затрачення. Які малюнки мальовав бо Т.Г. Шевченко в часі сексуальної раволюції о 150 років пузніше, то лем КК знає. КК точно знає, што Кобзарь не малював би сосаня пуцки.

Учитель 2011-11-14 / 22:15:00

Реклама в коментарях заборонена "Правилами коментування". І політична - також. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін

KK 2011-11-14 / 21:38:00
Учителю - тема не про 'ґлобальних проблем' а про культурної спадщини 'русинів'. А саме про художного творчістю Вархоли, перше підняв його великий шанувальник, русинський кавбой, Обозриватил: 10.11.2011 19:11. Можети йому подякувати за цю прислугу! :-)

оо 2011-11-14 / 21:32:00
Учитель, 14.11.2011 20:54

Учитель мабуть покинув своє педагогічне і віднедавна взявся до нас "мешки с мусором таскать"...
Про інше - не хочеться навіть думати. Щось нездорове - і по відношенню КК, та й до інших читачів-громадян. Невже в Учителеві отой клятий садо-мазохізм пробудився, боронь нас Боже від сієї напасті.

Учитель 2011-11-14 / 20:54:00
КК, в україні сьогодні дуже багато глобальних проблем, ніхто цим не переймається.
Навіщо вам русинські проблеми, коли 'Сосання Пуцьки" – це глобальна проблема безробітних, яких держава виштовхнула на заробітки та впевнена, що вони, прив’язані родинними зв’язками до Уукраїни, на зароблені кошти ще й інвестували в економіку своєї держави будуть...

Украинки в Италии: Мы – не проститутки!

Украинские заробитчанки подадут в Европейский суд на итальянский глянцевый журнал «GO» за то, что, по их мнению, местные журналисты лепят из украинок образ проституток. Развернуть борьбу за честь землячек решила бывшая украинка, много лет живущая в Италии, Натали Лудовичи, глава организации «Женская солидарность».

По ее словам, в журнале систематически обижают наших женщин статьями с заголовками типа «Украина — рассадник проституток для Европы», «Украинские женщины способны на все, чтобы получить работу», «Сексуально одаренные украинки могут все». Лудовичи возмущается, что в Европе многие воспринимают украинок как «повій». И, по ее мнению, в таком нелицеприятном имидже отчасти виновато государство, которое не следит, что пишут о нас в европейской прессе. Известная адвокат Татьяна Монтян поддержала обиженных соотечественниц в их борьбе за поруганную честь: «Начнем с итальянского суда по месту регистрации журнала», — сообщила она.

Заробитчанка Олеся Мацех, которая четвертый год трудится в Италии, рассказала «Сегодня», что ее подруги были возмущены не так статьями в европейской прессе, как серией репортажей в одной из львовских газет: «Журналистка устроилась на работу сиделкой, чтобы описать жизнь заробитчанок изнутри. Она вылила ведра грязи на нас. Из этих статей выходит, что мы зарабатываем «одним местом». На самом деле кусок хлеба дается потом и кровью. Мы не проститутки». Другая заробитчанка, львовянка Ольга, которая недавно вернулась из-за границы домой, считает, что часть украинок сама виновата, что о них на Западе сложилось такое мнение. «Некоторые наши и, правда, готовы переспать с хозяином. Хотя часто бывает, что дедульки сами пристают. Те, кто работает нелегально, вынуждены терпеть насилие».

Тем временем в Италии арестовали убийцу 56-летней украинки Галины Доцяк, которую нашли мертвой в мае этого года в лесу под Неаполем. Задержан ее итальянский ухажер, бывший работодатель. «Как выяснили карабинеры, когда Галина решила порвать с итальянцем, он в порыве гнева ее убил, а тело спрятал в лесу, замаскировав мешками с мусором», — рассказал нам глава Христианского общества украинцев в Италии Олесь Городецкий. Подруги женщины уверяют, что романа между убийцей и Галиной не было, она от него отбивалась, а он ее преследовал.

КО 2011-11-14 / 19:19:00
Obozryvatyl, 13.11.2011 19:11

Вам певно ніяк не здогадатися, що десь там після Пікассо і Далі (з кінця 50-их) великих художників в світі наче й не стало, оскільки окремо взятий результат творчості потенційно великих несподівано, як кажуть розумні люди, "дематеріалізувався, дестабілізувався, розмився й деформалізувався".
По-другому, нині майже відсутні ті критерії, за якими раніш оцінювалася великість художника. Нині творчість окремих зробилася лиш "суспільною практикою, явищем щоденного життя", а набільше - поживою для так званих галерейників. Останні, до речі, гарненько доять грубі грошенята від культурно-амбітного українського олігарха Пінчука.
Ще простіше - ця ваша затята суперечка про великість чи художню ницість Енді Ворхола - це сварка пацієнтів у палаті психічно хворих (справедливість мого припущення підтверджують ваше оціночне звернення до Т. Шевченка).
Краще вже обговорюйте ціну газу.

свербогузка 2011-11-14 / 19:16:00
пане адміне, та чом же собі не робите роботу а не блокуєте таке грубе писаня як КК пише?

KK 2011-11-14 / 18:34:00
свербогузка - а може вам щось свербить, чи ж не ви займалися у фільмі 'Скучні Кавбої' (Lonesome Cowboys) і шукали там вашого русинського кавбоя Obozryvatl-я??...:-)

свербогузка 2011-11-14 / 18:21:00
Енді Варголу люде котры тому досправды розумлять дуже цїнять. Про іґноратів є слабенькый але чі тото што пишуть іґноранты є правда? А ці ся тым треба вообще занимати? Сануйте час милый Обозривателю бо шкода го скелтовати на КК

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 3
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини