Екологи закрили Закарпатський рибокомбінат?

В жовтні місяці екологічною інспекцією проведено перевірку суб'єкта рибогосподарської діяльності ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат". Метою перевірки був контроль по усуненню виявлених недоліків під час спільної перевірки екологічної інспекції в Закарпатській області та Закарпатдержрибохорони у квітні місяці 2011 року.

Екологи закрили Закарпатський рибокомбінат?

Як показала перевірка, керівництво ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" не зробило практичних заходів по усуненню порушень. А тому екологічною інспекцією в Закарпатській області призупинено рибогосподарську діяльність ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" і направлено відповідного листа на Закарпатдержрибоохорону для вжиття заходів по припиненню господарської діяльності вказаного суб'єкта рибного господарства, - повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатдержрибоохороні.

Неординарним явищем є те , що керівництво ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" "не допустило до перевірки" працівників органів рибоохорони 27.10.2011 року.

В той-же час, 27.10.2011 року під час огляду одного із водосховищ ("Форнош" - 261 га, об'єм - 2,5 млн3) було виявлено плавзасоби та промислові знаряддя лову (сітки - неводи) без відповідних реєстраційних ярликів та маркувань.

На запитання присутнього заступника керівника підприємства, чому з попередньої перевірки (травень) не усунуто недоліки, було отримано відповідь всі запитання до керівництва в адміністративному будинку (а туди інспекторів рибоохорони до перевірки не допускає керівництво). Заступник керівника ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" був також попереджений про недопущення рибного промислу (вилову риби) без усунення виявлених недоліків та наявності підстав і документів на проведення господарської діяльності на водосховищах комплексного використання системи "Чорний Мочар".

28.10.2011 року інспекторами рибоохорони повторно здійснено перевірку водосховища "Форнош", де на заступника керівника ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат складено протокол за порушення правил рибальства, та вручено припис на призупинення рибогосподарської діяльності.

В процесі виконання процесуальних дій передбачених КУпАП (за ст..85 ч.4), "приїхавші" на виклик працівники Мукачівського РВ УМВС вилучили у інспекторів рибоохорони, як доказ по заяві про "скоєння злочину", держаний човен та сітку-невод (вписану в протокол вилучення, що складений рибоохороною), після чого повернули під розписку човен рибоохороні і "сітку-невод" (відсутнє маркування, номери, реєстрація, належність) на їх думку власнику (Закарпатрибокомбінату), з яких підстав? І чому міліція на прохання інспекторів в наданні допомоги - спромоглася тільки на спостерігання, а на прохання "юриста" рибокомбінату діяла, як по команді "генерала"?

На сьогоднішній день Головним управлінням Закарпатдержрибоохорони направлено відповідні листи на правоохоронні органи (прокуратури, міліцію, податкову) щодо вжиття ними заходів по дотриманню норм законодавства у тому числі і в процесі рибогосподарської діяльності ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат". Питання тільки в тому, наскільки швидко це буде зроблено (за попередніми звернення в липні-серпні, до сих пір триває перевірка)? Невже в рамках завдань поставлених правоохоронним органам по виведенню із тіні діяльності суб'єктів рибного господарства, мають бути зацікавлені тільки рибоохорона і екологічна інспекція....

Довідка: ПрАТ "Закапатський рибокомбінат" - суб'єкт рибогосподарської діяльності до основної діяльності якого входить рибництво, рибальство та надання відповідних послуг. Для проведення своєї рибогосподарської діяльності використовує в тому числі і водосховища системи "Чорний Мочар" - "Форнош" - 261 га, об'єм - 2,5 млн.м3, "Мочила"(Пістрялово) - 122 га, об'єм - 2,2 млн.м3; "Бабічка"(Залужжя) - 126 га, об'єм - 2,4 млн.м3; "Роман Потік"(Горбок) - 218 га, об'єм - 6,7 млн.м3; "Сальва-1" - 101 га, об'єм - 1,8 млн.м3; Загальна площа водних об'єктів, де здійснюється рибогосподарська діяльність ПрАТ "Закарпатський рибокомбінат" складає 798 га (без врахування риборозплідника "Горбок", форельного господарства "Шипот"). Договори оренди на землі водного фонду, договори оренди на водні об'єкти (а не дзеркало води)- станом на 01.10.2011 року відсутні. В 2010 році згідно акту перевірку екологічної інспекції підприємством вирощено 800 тис. малька та 330 т товарної риби (і це на площу в 800 га). Рибогосподарську діяльність на водосховищах здійснює без науково біологічних обґрунтувань та врахування існування туводних видів і відсотку допустимого ліміту їх вилучення при добування штучно-вселеної риби. Згідно договорів зберігання - користується держаними гідротехнічними спорудами. Господарську діяльність здійснює за спеціальним режимом оподаткування, як платник фіксованого сільськогосподарського податку.)

31 жовтня 2011р.

Теги: Закарпатдержрибоохорона, інспектор, рибокомбінат

Коментарі

Ваня 2011-11-05 / 06:09:00

********** Ополонський

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 4
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини