Від ситцевих халатів до модних пальто — за 65 років Ужгородська швейна фабрика значно ускладнила та урізноманітнила асортимент (ФОТО) (ВІДЕО)

Завтра, 15 жовтня, у приміщенні лялькового театру “Бавка” відбудеться святкування ювілею. Однак, для вузького, “швейнородинного” кола. А напередодні з цієї нагоди у прес-центрі “Закарпаття” відбулася прес-конференція із директором Мирославою Каламуняк та її колегами.

Від ситцевих халатів до модних пальто — за 65 років Ужгородська швейна фабрика значно ускладнила та урізноманітнила асортимент (ФОТО) (ВІДЕО)

..Відео телеканалу "Тиса-1"

На цих кадрах — журналістки обласних засобів масової інформації, що демонструють нову колекцію одягу від торговельної марки "Парада".

Саме так і розпочалася прес-конференція. Почавши розповідь з історії створення і розвитку підприємства, Мирослава Каламуняк зазначила, що ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" розпочала свою діяльність у 1946 році як невелика артіль, та сьогодні це — потужний виробник швейної галузі — високотехнологічний та досвідчений. Вона розказала, що фабрика пережила різні часи і різні форми власності. Наприклад, у жовтні 1976 року на базі тодішнього підприємства було створено Закарпатське швейне об'єднання, до складу якого увійшло кілька швейних фабрик області, тому вищезгадане свято стосується дуже багатьох людей по всьому Закарпаттю. Крім того, 1995 рік став в якомусь розумінні переламним, адже тоді було утворено закрите акціонерне товариство "Ужгородська швейна фабрика" і, відповідно, відбулися зміни стосовно пріоритетів розвитку підприємства. Та попри всі труднощі, що виникали під час роботи, Ужгородській швейній фабриці вдалося вистояти і впевнено зайняти свою нішу. Сьогодні моделі колекцій допомагають вирішити одвічне ранкове питання жінок "що вдягнути", котре, до речі, щоразу виникає і в самої Мирослави Михайлівни.

 

Та швейна фабрика має що запропонувати навіть найвибагливішим клієнткам. І хоча моделі більше розраховані на ділову елегантну жінку від 18 років, що працює, знайти одяг до душі зможе собі кожна. Більше того, в асортименті фабрики не тільки жіночий, але й чоловічий одяг: під торговою маркою "Vertex" випускаються якісні та стильні брюки. Головний інженер фабрики Олена Ковальчук пишається тим, що з часом асортимент значно ускладнився та урізноманітнився: з випуску ситцевих халатів до пошиття елегантних жакетів та пальто.

Власне, за створення колекцій на швейній фабриці безпосередньо відповідає головний конструктор швейної фабрики Людмила Мацюпа. "Ми слідкуємо за тим, що модно у світі, однак не сліпо повторюємо моделі, а додаємо власні елементи. Крім того, конкретні моделі, що нам сподобалися, адаптовуємо під фігури наших жінок, бо ж відомо, що антропометричні дані представниць різних країн світу мають суттєві відмінності", — зазначила пані Людмила.

"Сьогодні вироби нашої швейної фабрики створюються на автоматизованому обладнанні передових фірм з Японії, Франції, Німеччини, Італії. Це дало змогу застосувати найсучаснішу технологію, а також організувати виробничий процес на рівні світових стандартів", — продовжує Олена Ковальчук, головний інженер. За її словами, якщо раніше, коли тільки починали працювати з машинами, було дуже модно відійти від ручного стібка до машинного, то сьогодні сучасні світові тенденції вимагають абсолютно протилежного — ручного стібка (але виконаного машиною). Ті підприємства, що мають таке дороге обладнання, вважаються найбільш конкурентоспроможними, і Ужгородська швейна фабрика знаходиться у їх числі. "Ми пишаємося тим, що сьогодні можемо шити дуже широкий асортимент і використовувати для цього якісні тканини", — підтримала розмову Мирослава Каламуняк.

Та мало пошити якісний одяг. Його ще треба вдало реалізувати. Саме за цю частину роботи відповідає комерційний директор Людмила Щербатова. За її словами, сьогодні найбільше виробів продається на сході країни: у Донецьку, Запоріжжі, Харкові та Одесі. Великим попитом користуються моделі у столичних жінок. Що стосується продажу з огляду на стиль виробу, то Людмила Щербатова зазначила, що романтичні речі продавати набагато важче, аніж звичні класичні. "Ми знайшли свого покупця, котрий знає наші вироби, усвідомлює, що в цьому одязі можна почувати себе комфортно у будь-якій ситуації. Ціни на наш одяг не беруться зі стелі, вони доступні для покупця", — повідомила пані Людмила.

Помірність цін на власні вироби для українських жінок директор ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" пояснила наявністю "добрих дорогих замовників". Зокрема, на європейському ринку швейної промисловості підприємство успішно продає свої вироби вже понад 10 років. Основні ринки збуту знаходяться в Англії, Франції, Італії, Німеччині та Голландії. Підприємство шиє жіночий та чоловічий одяг для провідних європейських компаній відомих торгових марок, серед яких: Next, Antonelle, MARK JACOBS, MOLOKO, MAJE, Blacky Dress, Jean Paul, Rabe, Hobb's, Lener Cordier, Moschino, Alberta Ferretti, Daniel Hechter, SYM. Більше того, уже третій рік поспіль вироби Ужгородської швейної фабрики успішно продаються в Сполучених Штатах Америки, то представниці української діаспори мають змогу носити одяг з Батьківщини. Та якщо там користуються попитом нові моделі, то українські жінки більше схильні розкуповувати одяг минулорічних колекцій.

"Сьогодні ринок заполонив одяг кількох категорій, серед яких, на жаль, секонд-хенд та неякісні вироби з Китаю, тому нам треба робити унікальну річ, і тільки тоді ми зможемо конкурувати з ними", — зазначила Мирослава Каламуняк.

Колектив ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" не збирається зупинятися на досягненому, а тому ми ще неодноразово матимемо змогу почути про її здобутки, побачити модні новинки та, власне, припарадитися.

14 жовтня 2011р.

Теги: швейна фабрика, Парада, Каламуняк

Коментарі

Колега 2011-10-16 / 22:11:00
Молодці пресцентрівці!!!! респект за креатив і неординарний підхід!!! Так тримати!

Прес-центр 2011-10-16 / 13:12:00
Годино, конкретний показ, про який йдеться, був всього-навсього елементом ПРЕС_КОНФЕРЕНЦІЇ, аби урізноманітнити її. Це ідея не представників швейної фабрики, бо вони собі можуть провести показ будь-де і будь-яким чином. Таким чином ми намагалися перевести стандартні "засідаловки" на трохи інший рівень. Були б ви телевізійником, ви б справді оцінили цей крок, бо знали б, що таке "паркетні зйомки" і як журналістам не вистачає "живих" кадрів.

Година 2011-10-15 / 23:30:00
Нормальок. Тільки чому б не провести десь в парку показ, чи в іншому місці.. а то піруети в напівтемному прес-центрі не сильно вражають.

Ольга 2011-10-15 / 22:47:00
Приємно, що наша фабрика шиє такі сучасні, стильні і комфортні речі!!! Я Ваш потенційний клієнт! ЗІ СВЯТОМ!!!!! УСПІХІВ!

2011-10-15 / 17:25:00
ви просто звикли до "модельного" вигляду моделей. А швейна фабрика шиє не для подіумів, а для простих людей. Дівчатка просто супер: не кожна би отак просто, без підготовки наважилася вийти позувати перед публікою, та ще й витрачаючи свій час

Молодий 2011-10-15 / 16:44:00
Одяг виглядає ніби на 40-ка річних. А показують переважно молоді дівчата.

жур-ка 2011-10-15 / 13:43:00
Молодці! Гарно було! Фабрику вітаю з ювілеєм

Ужгородка 2011-10-15 / 11:33:00
молодці, шиють якісно і недорого. Так тримати.

Місцевий 2011-10-14 / 23:47:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Наталка Майстренко 2011-10-14 / 22:33:00
Вижили в самі важкі часи, зберегли острівець виробничого потенціалу в Закарпатті - честь всім їм і хвала!

Наталка Майстренко 2011-10-14 / 22:33:00
Хотіла сказати - вітаю з ювілеєм!

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини