Віталій Кличко: «Вирок Тимошенко – це політичне харакірі української влади»

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко висловив обурення вироком, винесеним екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Політик, який зараз перебуває з робочим візитом у США, заявив, що розцінює це як розправу над одним з політичних опонентів влади. Він підніматиме питання репресій проти опозиції в Україні на всіх зустрічах з американськими високо посадовцями.

Віталій Кличко: «Вирок Тимошенко – це політичне харакірі української влади»

За словами Кличка, увесь перебіг процесу, застосування сили проти прихильників екс-прем'єра біля Печерського суду та безпрецедентно жорстокий вирок свідчать про встановлення диктатури в Україні. "Вирок Тимошенко є нічим іншим як політичним харакірі української влади", – вважає політик.

У своїй заяві лідер партії "УДАР" наголосив, що він з глибокою тривогою спостерігав за перебігом судового процесу над Юлією Тимошенко, був обурений її арештом, висловлював готовність взяти її на поруки і звертався до української влади з вимогою припинити бої без правил. "Та сьогоднішній вердикт Печерського суду свідчить про те, що українська влада вирішила не звертати увагу на голос опозиції і на заяви міжнародних інститутів. Суд над екс-прем'єром вже наніс значної шкоди іміджу України за кордоном і створює серйозні перешкоди на шляху до подальшої євроінтеграції. Фактично під загрозою зриву сьогодні опинилося підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС", – вважає політик.

На думку Віталія Кличка, європейські партнери Києва ніколи не закриють очі на порушення демократичних принципів і свобод в Україні. "Міжнародна ізоляція України може стати реальністю. Відповідальність за це повністю лягає на команду президента Януковича. Цей процес також засвідчив, що сьогодні в Україні відсутні незалежний суд і правосуддя", – вважає Кличко.

"У будь-якій цивілізованій країні за свої політичні прорахунки і рішення політики несуть політичну відповідальність, а не сидять у в'язниці. Спроба влади ізолювати свого опонента свідчить про неготовність команди Януковича до чесної конкурентної боротьби за симпатії виборців, бажання зачистити опозиційний табір напередодні парламентських виборів. Сьогоднішнє рішення суду провокує черговий виток дестабілізації, і влада нестиме за це повну відповідальність. У той час, коли потрібно проводити системні економічні перетворення, країна скочується в прірву соціальної нестабільності і політичного протистояння", – йдеться у заяві лідера партії "УДАР".

"Я особисто та партія "УДАР" висловлюємо свою солідарність екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. Ми вимагаємо від влади припинити політичні репресії в Україні та створити умови для участі у виборах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, – говорить Віталій Кличко. – Сьогодні увага міжнародної спільноти має бути прикута до України. Разом ми не повинні допустити втрати незалежності України, її європейської перспективи, перетворення її з демократичної республіки на диктаторський режим"

11 жовтня 2011р.

Теги: Кличко, Тимошенко, УДАР

Коментарі

vf 2011-10-15 / 19:41:00
ну й морда дебільна !

василь 2011-10-13 / 01:09:00
Кличко в політиці - то пустий мильний пузир. Ні ідеології, ні команди. Не здорова то є спільнота, яка допускає участь таких людей у політичних процесах

Хмельницький 2011-10-12 / 17:20:00
В Україні триває боротьба відверто антисловянських кланів, а чуби тріщать в українського народу. Світовий кагал поставив на Тимошенко-Капітельман, але щось у них не спрацювало. Нині, через посередництво "європейських" структур, креатури паразитичниих спільнот роблять заяви про "порушення прав людини". Те, що мільйони українців ледве зводять кінці з кінцями їх не хвилює, а коли наступили на хвіст їх співплемінниці - починається вселенський гвалт.

2011-10-12 / 15:36:00
Жаль, Кличко! Он даже не понимает, как его пытаются подставить! Но, возможно, когда-то он признает, что поддержка Тимошенко с его стороны - было большой ошибкой.

справедливість 2011-10-11 / 23:39:00
от політик хренув ! він такий лідер як я папа Римський !

НОВИНИ: Різне

17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
» Всі новини