В Ужгороді проаналізували плюси і мінуси запровадження біометричних паспортів

4 жовтня о 14.00 год. у приміщенні Закарпатського «Громадського центру» (м. Ужгород), відбулася прес-конференція МГО «Мальовничий край русичів» на тему «Біометричні паспорти: суспільне благо чи механізм контролю, …?»

В Ужгороді проаналізували плюси і мінуси запровадження біометричних паспортів
Доповідачами заходу були Поліна Тищенко, голова МГО "Мальовничий край русичів" та Андріана Кліменських, заступник Голови Ради МОГ "Мальовничий край русичів".
Під час заходу було зауважено, що у нашому суспільстві значна частина громадян не бачать потреби в документах з біометричними даними, як суспільне благо. І це пов'язано не тільки з православними християнами. Причина у нашому менталітеті, який формувався протягом багатьох століть ізольовано від європейської спільноти. Потребу в Україні у зовнішніх документах із фіксацією біометричних даних формує ЄС.

 

Поліна Тищенко зазначила, що: "Ми виступаємо категорично проти фіксації біометричних даних людини. Хто з яких переконань, але проти цього не один і не два мільйона громадян. Дехто це вважає своєю конфіденціальною інформацією і тому не хоче, щоб вона була зафіксована і до неї був доступ з любого монітору терміналу зчитування. Хтось використовує біометричні дані, як ключ до помешкання, сейфу і тому це загрожує безпеці їхнього майна і життя. А хтось із релігійних переконань. Великий Афонський старець нашого часу Паісій казав, що тут нечистий не просто копіює обряд Хрещення, а посягає на його сутність, унікальне смислове значення. Це порушує один із основних принципів християнської віри: ми Віримо в єдине, одне хрещення.
Можливо для когось і смішно звучить тема тотального контролю людства, але є один із фактів. Кожен чіп виготовляється під конкретну людину і для цього збираються унікальні, тайні, індивідуальні дані про цю людину, як унікальне створіння Боже – це є біометричні дані. Таким чином, по задуму "творців", організм нібито не відштовхує чіп, як інородне тіло і не можна взяти чіп одного чіпоносія і перемістити в іншого. Тому багато хто проти надання своїх біометричних даних, щоб без їхнього відома не був виготовлений для них чіп, а потім, як факт не заставили його прийняти."
 

 

На думку організаторів, немає сенсу у загальнообов'язковому запроваджені зовнішніх документів, а внутрішніх тим більше. Доцільно запровадити на добровільній основі ці нові документи із безконтактним електронним носієм інформації, що буде містити біометричні дані та дати можливість побачити, який механізм запропонує ЄС для таких "добровольців" і як воно все буде організовано.
 

 

Як зазначила Андріана Кліменських: "Це не гальмування якихось процесів розвитку або чиїхось прагнень Це раціональне рішення. Адже впровадження цих документів передбачає виділення коштів із державного бюджету і особисті витрати громадян. А це, у свою чергу є серйозним фінансовим навантаженням як на наш дефіцитний бюджет, так і на засоби для існування громадян. При цьому, з боку ЄС нема жодних гарантій, що вразі чіткого виконання Плану дій буде встановлено безвізовий режим."
 

 

МГО "Мальовничий край русичів" відправила звернення до Президента України Віктора Федоровича Януковича з проханням ветувати Закон України "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України" (№ 8507).Але, так, як потрібно сформувати нормативно-правову базу, яка буде сприяти лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, то на 15 жовтня запланували проведення засідання робочої групи по формуванню законопроекту, який не буде порушувати Конституційні права громадян України, інші нормативно-правові акти та основні європейські і міжнародні стандарти.
 

 

Поліна Тищенко: "На нашу думку, Закон про посвідчення особи має передбачати можливість відмови від фіксації у певній базі даних інформацію про біометричні параметри людини. І при цьому, Закон має передбачати можливість вільного пересування та не формувати умови для дискримінації громадян. Кожен може прийняти участь у робочій групі. Слід пам'ятати, що сьогодні ми формуємо законодавчу базу, а завтра нам по ній жити!"
 
 
Довідка: МГО "Мальовничий край русичів" здійснює діяльність спрямовану на задоволення та захист своїх законних інтересів, займається вихованням молоді у духовному, культурному, патріотичному та спортивному напрямках, формуючи демократичне, громадське та високодуховне суспільство.
05 жовтня 2011р.

Теги: біометричний, паспорт

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини