На Закарпатті проходить засідання Українсько-угорської міжурядової змішаної комісії (ФОТО)

28-29 вересня у Закарпатській області проходить четверте засідання Українсько-Угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва.

На Закарпатті проходить засідання Українсько-угорської міжурядової змішаної комісії (ФОТО)

Українську делегацію очолює голова Української частини Комісії, міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога. Угорську сторону очолює голова Угорської частини Комісії, Державний секретар Міністерства юстиції та адміністративних питань Угорської Республіки Еріка Сабо.

На порядку денному Комісії питання двосторонніх відносин, зокрема щодо підтримки і розвитку взаємин між прикордонними територіями; лібералізації візового режиму та спрощення процедур перетину кордону; розбудови та облаштування пунктів пропуску через кордон.

Державний секретар Міністерства юстиції та адміністративних питань Угорської Республіки Еріка Сабо висловила упевненість, що результатом засідання Комісії буде закладений міцний фундамент для позитивної співпраці обох держав.

У свою чергу, Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога позитивно оцінив активізацію обговорення українсько-угорських проблемних питань на державному рівні. 

"Українська та угорська сторони вже мають хороші напрацювання у сфері спрощення процедури перетину кордону та полегшення видачі віз для українців. Мені приємно, що з моєю колегою, головою Угорської делегації, пані Ерікою Сабо ми маємо повне взаєморозуміння. "

Український урядовець зазначив, спільними зусиллями з угорськими колегами буде вирішуватися питання збільшення кількості видачі багаторазових шенгенських віз українським громадянам, а також зменшення пакету документів, необхідних для отримання віз в угорських консульських установах.

Також під час засідання Комісії сторони відзначили, що надалі невирішеними залишаються питання удосконалення наявних та створення нових пунктів пропуску через українсько-угорський кордон. Комісія закликала до проведення синхронізованої та скоординованої діяльності задля покращення стану пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні. А також рекомендувала компетентним органам обох держав прийняти рішення про створення контактного пункту на кордоні.

Представники української делегації наголосили на необхідності  розширити пункт пропуску "Чоп" з можливим будівництвом у майбутньому нового мосту через Тису, а також створити консультативний центр Загонь-Чоп за  рахунок коштів Програми прикордонного співробітництва "Україна-Угорщина-Словаччина- Румунія".

Одним із завдань на ближчу перспективу сторони назвали проведення переговорів щодо укладення міжурядової угоди про контроль прикордонного руху в автомобільних та залізничних пунктах пропуску. А з наближенням Чемпіонату Європи з футболу – відкриття нових пунктів пропуску "Соломоново-Деречке" та "Велика Паладь-Кішпаладь".

Сторони відзначили наявність достатнього потенціалу для нарощування присутності угорського капіталу в економіці Закарпатської області. З метою покращення інвестиційного клімату Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога та заступник Голови загальних зборів Боршод-Абауй-Земплен медье Др.Різ Габор підписали Угоду про співробітництво між Закарпатською облдержадміністрацією та областю Боршод-Абауй-Земплен медье.

Очікується, що за результатами дводенного засідання, 29 вересня буде підписаний Протокол IV засідання Українсько-Угорської міжурядової змішаної Комісії з питань транскордонного та прикордонного співробітництва, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі МНС України.

28 вересня 2011р.

Теги: угорський, Балога, Еріка Сабо

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини