У закарпатському Берегові відбувся фестиваль BEREG FEST 2011 (ФОТО) (ВІДЕО)

У неділю, 25 вересня у закарпатському Берегові стартував 48-й за ліком фестиваль «Дружби без кордонів» – BEREG FEST 2011.

У закарпатському Берегові відбувся фестиваль BEREG FEST 2011 (ФОТО) (ВІДЕО)
На фесті нецнотлива Руслана дико топтала виноград, в турнірах змагалися лицарі, можна було політати на повітряній кулі і позмагатися в киданні чоботів.
 
Напочатку стартували змагання з міні-футболу, шахів, майстер-клас з стрільби з лука та арбалету.

 Близько 12.00 з міста на фестиваль вирушила урочиста костюмована хода, яка повинна була доставити свіжезібраний урожай винограду.Береговом пройшла урочиста костюмована хода з центру міста до головного майданчика фестивалю. У ній взяли участь представники сіл району та творчих колективів. Учасників ходи вітали оплесками гості фестивалю, зокрема і керівництво області, району та міста в особі голови Закарпатської облради Івана Балоги та першого заступника голови ОДА Івана Бушка, голови Берегівської РДА Ігора Свищо та міського голови Берегова Іштвана Гайдоша.

Відразу після офіційного відкриття фестивалю цнотливі дівчата босоніж заходилися чавити свіжозібраний врожай.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Близько 16.00 на фестивалі з'явився головний гість - співачка Руслана, яка відразу з авто попрямувала в юрбу.
 
Руслана, яка цьогоріч є хедлайнером найстарішого фестивалю Закарпаття "Дружба без кордонів", долучилася до старовинної традиції виноробів: артистка босоніж чавила свіжезібраний виноград під чардаш та шалені оплески фанів.

У коментарі журналістам Руслана розповіла про власне закарпатське коріння – родичів з села Зняцьово – та попросила назвати вино, виготовлене з вичавленого нею винограду, диким.

Співачка з'явилася серед людей без охорони, в джинсах, а у діжку залізла з випадковою гостею з Білорусі.

Зауважимо, що за давньою закарпатською традицією свіжозібраний врожай винограду в діжках мають чавити цнотливі дівчата. Тим не менше, на фестивалі потоптатися по винограду міг кожен, хто бажав.

Під час фестивалю Берегівщина поповнилася трьома почесними громадянами. Дипломи лауреатам вручили під час офіційного відкриття фестивалю BEREG FEST 2011.





Так почесними громадянами Берегівщині стали голова райдержадміністрації Ігор Свищо, винороб Карл Шош, освітянин Степан Медвідь.

На фестивалі кожен міг здійнятися на повітряній кулі на сиволічну висоту - 48 метрів. Попри не надто лояльну вартість - 150 грн. з чоловіка - бажаючих політати на кулі виявилося чимало.

Окрім футболу, шахів та петанку, на BEREG FEST також змагалися у жбурлянні чобота. 

Попри екстремальність розважитися саме таким чином виявило бажання чимало гостей фесту - і діти, і дорослі. Перемогли пара - чоловік та жінка - з рекордом фестивалю в 40 метрів.

 

Мукачево.нет

25 вересня 2011р.

Теги: Дружба без кордонів, BEREG FEST, фестиваль

Коментарі

Bereg fest! 2011-09-30 / 21:35:00
http://www.youtube.com/watch?v=_XPC6Y3d6CM&feature=related

BEREG FEST 2011-09-30 / 12:49:00
Олегу:
Дякуємо за зацікавленість темою. Було б цікаво почитати згадуване інтерв"ю. Ще цікавіше було б почитати кліька інтерв"ю різних фахівців, що не обовязково є товаришами.
Щодо п.1 Чігабігу від самого його творення було оголошено святковим духом фестивалю. Побачити дух звісно можна, якщо якось узагальнити побачене у якийсь колаж. Проте ссвятковий дух скоріше можна відчути. Маємо надію, що гостям свята таки вдалося відчути святковий дух BEREG FEST-)
Щодо п.2. Кількість контейнерів для сміття на день свята була збільшена у 6 разів у порівнянні з стандартною їх кількістю на спорткомплексі. До того ж кожен комерційний торговий намет мав власну урну для сміття - використаний пластик, серветки, папір, тощо, а це ще плюс як мінімум 39 контейнерів/урн/коробок. Проте, уникнути засмічення локації дійсно не вдалося. Ми свідомі того, що, нажаль, цього не вдасться жодному масовому заходу ще найближчі 5-10 років. Бо "розруха", як казав відомий персонаж Булгакова, "не у клозетах, розруха у головах". У дитячих головах, до речі, її найменше, тому дитячі майданчики у порівнянні з локацією загалом, практично й не були засмічені. Це й дає нам надію казати що покращення таки має перспективу-)

Щиро вдячні Вам за коментарі, зауваження та підказки. І найбільше за те, що відвідали наше свято!

Олег С., Берегсас 2011-09-30 / 01:02:00
Щось слабо обговорюють другий "Берег-фест"...
Висловлюсь по кількох пунктах. Один мій товариш, професійний масовик-затєйнік, надихнувся навіть дати щось типу інтерв"ю про принципові недоліки заходу (притаманні усім нашим фестам - це справа часу, десь опубілкую). А поки що відмічу два принципові:
1. Розпіярений равлик "Чігабіга майшиковний" на фесті представлений практично не був. Ми з родиною були там від 15.00 і до кінця виступу Руслани*. Жодного "чігабіги" не бачили! Зате чомусь ходив Губка Боб і ще пару американських мультгероїв. Журналіст Попович привіз своїх равликів і кількох роздав. Я також з великою радістю позбувся 14 дитинчат гігантського равлика-ахатина - роздав знайомим та просто дітям. Але я собі думав, буде щось типу "Центру Чіга-Бігі", де це можна було б зробити урочисто, показово, а не напівпідпільно.
2. Срач. Добре, що на другий день все прибрали прибиральники спорткомплексу-стадіону. Але на фесті я бачив всього кілька смітників на вході. До них було від концертної площадки та центру дійства добряча відстань. Спочатку я збирав сміття у пакет і в сумку, але потім плюнув, і став кидати під ноги, як і всі. Бо я людина вихована, але не божевільна -тягати за собою купу мотлоху через недолугість організаторів.
Згадався мені великий музичний фест в каліфорнійському Окленді. Комунальники міста разом з еко-громадськістю використали його як гарну нагоду навчати населення роздільному збору сміття. Було багато точок, куди можна було віднести "атракційні відходи" (пляшки, пакети тощо) та ще й роздільно їх позбутися. В нагороду отримували сувеніри, футболки, агітки. Було б чудово зробити наступного разу щось подібне (для цього, думаю,повинна бути зацікавленість фірми "Берег-Вертікал", яка займається в місті вивозом сміття).
Європеїзуйтесь як американці :)

* - за Руслану дякую, донька була дуже рада, задля неї й провели на фесті стільки часу.

2011-09-26 / 11:42:00
а чого Деяк не виступив?

BEREG FEST 2011-09-26 / 11:27:00
Щира подяка Закарпаття онлайн за активну інформаційну підтримку нашого свята та якісне і вчасне висвітлення подій фестивалю!

2011-09-26 / 10:05:00
Роздуто було більше ,ніж зроблено

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини