На ужгородській "малині" виготовляли наркотичне "вариво"

Одна з багатоповерхівок на вул. Декабристів в Ужгороді давно нажила собі недоброї слави. Там час від часу стаються різні кримінальні пригоди. Нещодавно, наприклад, в одному з помешкань працівники міліції обласного центру затримала групу ужгородців та кількох приїжджих, які виготовляли та вживали наркотики.

На ужгородській "малині" виготовляли наркотичне "вариво"

Минуло небагато часу і міліціонери обідньої пори навідалися в інше помешкання, де проживає 41-річний Віктор. Прийшли сюди стражі порядку недарма – мали  відповідну  інформацію, що і цей господар "грішить наркотою". Уже під дверима квартири відчули  специфічний запах  розчинника. Пан Віктор, побачивши  на порозі міліціонерів, неабияк заметушився і запереживав. А було чого. Правоохоронці саме  відірвали його від важливої справи –  чоловік  чаклував над посудиною, в якій "дозрівав" псевдоефедрин.  Уже от-от мали розпочати процедуру вживання цієї гидоти, а тут тобі на --  непрохані гості. Окрім господаря, в помешканні були ще двоє чоловіків. Їх  ужгородські міліціонери добре знали. І 29-річний Денис, і 26-річний Анатолій – наркомани зі стажем. Особливо "відзначився" на цьому поприщі молодший з них: перебуває на обліку як наркозалежний, неодноразово притягався до криміналу за розповсюдження "наркоти". Неабиякий майстер з виготовлення цього дурману. Його помешкання уже було "засвіченим", тож маскувався по домівках своїх знайомих. Однак і це не врятувало. Довелося збиратися Вікторові та його гостям та й  вирушити  у міське  управління міліції. На "недобрій" квартирі стражі порядку вилучили начиння  і  6 грамів уже готового псевдоефедрину.

Того ж дня працівники слідчого відділення оглянули й квартиру Анатолія, розташовану на вул.  Грушевського. Тут було, як і завше: на  одній з полиць знаходилися два шприци з псевдоефедрином, приготовленим для реалізації. Проти  Анатолія та його колег порушили кримінальну справу,  триває розслідування,  вирішується питання про арешт підозрюваних.

Ще одного збутчика  дурман-зілля  працівники відділу  боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС та їхні колеги з ужгородської міліції затримали на  іншій вулиці  в обласному центрі. Оперативники мали  інформацію, що 24-річний ужгородець Юрій причетний до оборудок з особливо небезпечним синтетичним метамфетаміном. Зустріч своєму наступному покупцеві молодик  призначив обідньої пори неподалік автовокзалу. Цього разу домовився з клієнтом про реалізацію грама цієї гидоти за 800 гривень. "Товар", кристалічну речовину білого кольору,  приніс у згортку з фольги. Коли операція гроші-товар відбулася, Юрій потрапив прямісінько "в обійми" кількох чоловіків у цивільному, які представилися міліціонерами. А далі все було, як мовиться, справою техніки. Як повідомив начальник ВБНОН УМВС Олександр Маслюк, тепер проти накрозбутчика порушено кримінальну справу і  вирішується питання про його арешт.

Однак хибною  є думка, що наркотиками  балуються лише   у містах. На Хустщині, наприклад,  відзначився  у цьому плані 27-річний житель одного з тамтешній сіл  Богдан. Чоловік попався на гарячому при оборудці. Правоохоронці порушили  кримінальну справу і отримали  ордер на проведення санкціонованого обшуку в його будинку. Припущення стражів порядку відразу знайшли реальне підтвердження, коли  на  горищі  виявили і вилучили суху подріблену речовину, схожу на марихуану. Власник і сам не заперечував, що цей "продукт" уже був підготовлений для реалізації у "підпільній" мережі. А в  гаражі, розташованому на сільському обійсті,  міліціонери знайшли  ще  два пристрої для вживання марихуани. З'ясувалося й походження наркосировини -- на городі неподалік оселі красувалися 84 могутні стебла конопель. Усе це вилучили і приєднали як речові докази до кримінальної справи. Тепер  сельчанину за свої кримінально-карні діяння якийсь час доведеться дивитися на білий світ через клітку.

Михайло Пискач, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

10 вересня 2011р.

Теги: псевдоефедрин, наркотики, метамфетамін

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини