10 риторичних запитань після вибуху газу в Ужгороді

10 риторичних запитань після вибуху газу в Ужгороді

1) Навіщо було відключати від газу усе місто і район? До чого тут взагалі район? А якщо справді не можна було – то як живе місто 21 сторіччя із якоюсь єдиною трубою, без будь-яких засувок, вентилів тощо. Я далеко не спеціаліст у цій сфері, але проста аналогія – якщо в місті згорить один стовп із електричними дротами – то ми теж на кілька діб залишимося без електроенергії? Чим займається "Закарпатгаз", окрім подачі газу в наші квартири?

2) Якщо про витік газу стало відомо за кілька годин до вибуху – чому не були евакуйовані мешканці та відвідувачі всіх будинків та закладів у примусовому порядку? Чому наша міліція уміє чудово розганяти мітинги, зачищати площі та вулиці від демонстрантів і не змогла вберегти тих трьох нещасних? Значить не передбачали, що може "грянути грім"? Я не сприймаю відповідей міських чиновників, що люди самі винні у своїй безпечності...На кому лежить вина за постраждалих?

3) Чому після вибуху не було організовано відселення та забезпечення житлом людей, що мешкають в прилеглих будинках? Чому влада сподівалася, що вони самі впораються із даною ситуацією? Хто оплатить вартість проживання в готелях людям, які, знаю, там поселилися?

4) Чому ніхто в місті взагалі не прослідкував, що якимись (як випливає із заяв чиновників) невідомими людьми несанкціоновано проводяться роботи на жвавому перехресті в місті? Якщо я завтра почну копати на перехресті Минайської та Грушевського – до мене теж ніхто не звернеться? Рий собі що хочеш???

5) Чому ніхто не звернувся і не проконтролював ціни на електроплити? Агов, відділе у справах захисту споживачів, чи хто ще там цим займається?

6) Чому сьогодні людина, яка залишила десятки тисяч людей без газу, проголошує про свої геройства, а, насправді ж, не змогла за роки убезпечити людей від такого колапсу? Хтось взагалі перевіряв, чим займається ця приватна структура під назвою "Закарпатгаз"? Хто має забезпечувати безперебійне забезпечення газом жителів міста? Чому ми маємо страждати через те, що найнятий мною з вами підрядник виявився недієздатним??? У мене одне лише питання до пана Рибачка – а як ви взагалі допустили, що через одну дірку в трубі могло вибухнути усе місто???

7) Чому нам брешуть про графіки підключення газопостачання в місті? Причому кожен інформований журналіст знає, що у приватних бесідах чиновники говорять про значно більший строк? На що і на кого спишуть, якщо сьогодні-завтра газу в місті не буде?

8) Що можна робити три дні на перехресті Руської та Анкудінова? Залатали дірку – то може б пора уже і транспорт пустити?

9) Хліба у вівторок ввечері у магазинах справді не було. Перебої були і в середу. Невже важко було забезпечити постачання із інших районів та областей?

10) Хто, окрім "стрілочників", відповість за трагедію? Міліція та МНСники, які не очистили територію від вибуху?.. Газовики, які не змогли уникнути енергетичного колапсу? Міська влада, яка, виявляється, не контролює, хто і що копає в місті? Хто???

Ганусич Андрій, "Україна комунальна"

02 вересня 2011р.

Теги: вибух, газовий

Коментарі

С2H4 2011-09-03 / 18:42:00
з газом жарти погані, тому на беріться терпіння і будьте уважні.

а от керівник закарпатгазу повний профан = бандюган на відмиві

insider 2011-09-03 / 16:07:00

Хотів би звернути увагу представників медіа та СМІ щодо "імпотентності" влади у деяких випадках, коли її втручання повязане з латентною небезпекою для населення, було невідкладно необхідним.

1) У одному з будинків 60- років, балкони бідівлі виступали за межі фасаду на півтора метра. Це були звичайні панелі для двох- опорних конструкцій, з ЛІЦАМИ - бередбаченою несучою арматурою в нижній по висоті перерізу частині. Невзираючи на таку катастрофічну помилку, будівля стоїть по сей день. Десь років 8 тому, один із жителів вирішив замурувати балкон, що знаходився безосередньо над тротуаром, бетонними блокаками.
Я звернувся до головного архітектора міста і вказав йому на недоліки цієї конструкції та її беспосередню небезпеку для пішоходів. Архітектор ніяк не відреагував. Говорити з ним про небезпеку цього балкону для населення не мало ніякого сенсу.
Через два роки, зимою вночі балкон обрушився. Ніхто не постраждав. Сліди швиденько замели.

2) Був інший випадок з риттям котловану, коли той самий міський архітектор не реагував, внаслідок чого сусідньому будинку була причинена велика шкода, після чого цей будинок знесли та на його місці побудували зубну клініку.

3) Із однієї з ужгородських газет я дізнався про надбудову (7 поверхів) у Мукачеві на площі Миру, яка не відповідає вимогам статики у випадку землетрусу з магнітудою в 6 -7 балів. Архітектор не реагує, бо цю надбудову нелегально спорудив якийсь "князь".

На мій погляд саме тут "собака зарита". Якийсь "князьок" може як завгодно дезавуювати (ігнорувати) владні структури, бо він діє як мафіозі, в обхід муніципальною владою передбачених правил та нормативів.

Іван 2011-09-03 / 06:52:00
Муніципальна влада лише бачить бабок, які продають на тротуарах і їх ганяє

73 2011-09-03 / 01:51:00
Переливаємо з пустого в порожнє,а віз і нині там!Поговоримо,позітхаємо і будем нести вахту по домівках-виглядувати"ненаглядных" газовиків!!!

insider 2011-09-03 / 01:05:00

1) Щоб дати відповідь на це питання, потрібно проаналізвати всю систему постачання, тиск, запах (витік газу)....
Тут візуально нічого не встановиш.

2) Якщо дійсно витік газу був, то влада повинна була прийняти невідкладні міри, щоб запобігти катастрофі. У зв´язку з катастрофою що сталася, подано позиви до суду. Тут міській владі треба буде на фактах доказати, чому вона митьтєво не реагувала.

3) Шляхом регресу - за рахунок виновного, якого встановить суд, матеріально потерпілим оплатять їхні витрати або збитки.

4) Основне питання : Хаос в роботі міської адміністрації. Ризиковані роботи проводилися неприховуючи, в день, впродовж багатьох годин ......
Як таке можливо, щоб муніципальна служба цього не помітила?
Коли і яким чином міська влада почне ефективно функціонувати, завоювє правовий статус у місці? На даний момент влади де-факто немає, є мер, але він є і в бананових республіках.

10) Цікаво, які вироки з всього цього несчастя зробить муніципальна влада?

Пан Погорелов (з І. Балогою, З. Лендєлом, ...) не так давно відвідали віденьський Магістрат з метою перейняти досвід по утилізації сміття. Як показав актуальний випадок з газом, цього досвіду явно не вистачає, бо, де- факто, жодна муніципальна служба не володіє сучасними методами управління.
Як відреагує п. Погорелов на такий "вирок" ?

Юрій Лівак 2011-09-02 / 22:10:00
Та, зрештою, немає різниці, питання Андрій задав слушні.

Та ж проблема. Зранку побачив, що з 13:00 треба бути дома. Пішов з роботи, чекав до 7. Зрештою, рішив, що сьогодні не судилося, вийшов надвір, зустрів газовиків, вони якраз добралися до мого будинку, розписався в тому, що все відключив.
У МЕНЕ ВЖЕ Є ГАЗ!!!!

читач 2011-09-02 / 21:12:00
Сьогодні зранку прийшли аж три чоловіки в двір,що хотіли робити з газом невідомо,якби не запитала що вони роблять то так би і не знала що перекрили вентиль на вході.На запитання коли будуть включати -отримала відповідь : СИДІТЬ ДОМА ТА ЧЕКАЙТЕ. Чекали цілий день - НУЛЬ!!!! Це с.Баранинці р-н Табла-1.Невже у п.Рибачка не хватає розуму розробити чіткий графік і організувати чітко по графіку підключення газу перед цим надавши інформацію мешканцям про цей графік. ВІДКЛЮЧИТИ весь Ужгородський р-н і місто це і ми вміємо а Голова Правління Закарпатгазу має проявити організаторські здібності ,а не позувати на телеканалі.

Чому 2011-09-02 / 19:53:00
"Чому нам брешуть про графіки підключення газопостачання в місті?"- сегодня жители по ул.Заньковецкой 76/74 ,78 , Легоцкого 54 прождали с 13.00 (по графику) ,но так и не дождались газовиков.

влад 2011-09-02 / 19:34:00
более преступной организации чем закарпатгаз я не знаю

О.Д. 2011-09-02 / 19:12:00
Я у відповідь на твій комент лише пояснив, з якого джерела взяло цю інфу Закарпаття онлайн. На жаль, не маємо можливості перелопачувати увесь масив фейсбуківської полови, аби на трапити там на інформаційні зерна.

Горянка 2011-09-02 / 19:03:00
Кому ви задаєте питання? Вся наша влада як свадібні генерали займається розрізанням ленточок, нагородженням себе хороших,, роздачею "благодійної" допомоги, перетиранням політичних посад, фестивалями:
-Балога назвав двох претендентів на крісло ректора об’єднаного закарпатського вишу"
-Балога розповів про власність на замки і свою участь у виборах
Балога на сесії переконав закарпатських депутатів не підтримувати Тимошенко.
Закарпатська влада відзначила з нагоди Дня Незалежності останнього секретаря обкому КПУ і екс-прокурора
Балога і Ленд'єл скликають друзів на концерт у Мукачеві
Міністр Віктор Балога відкриє пологове відділення Іршавської райлікарні
Пологовому відділенню Хустської райлікарні подарували обладання на 2 мільйони
Балога профінансує відпочинок 120 закарпатських дітей
У Херсоні вкрали дві сакури, подаровані Балогою
Балога подарував закарпатцям 20 коней
І це неповний перелік трудових здобутків міністра НС за останні два місяці. Ніхто не питає звідки гроші на благодійність і чому він займаєть всім іншим. А ви хочете щоб він займався трубою . Спочатку треба скласти кошторис з якого можна украсти на "благодійніть" декілька мільйонів а потім можна приступати до роботи.

Юрій Лівак 2011-09-02 / 18:50:00
Та то сайт передер. Глянь на стіну Ганусича. Вчора в 16:33

я 2011-09-02 / 18:36:00
ничего не знаю моя хата с краю

О.Д. 2011-09-02 / 18:27:00
Юра, насправді їх взято з "УКраїни комунальної))) - http://jkg-portal.com.ua/ua/kolonki/68-kolonkimateriali/11621-10-ritorichnix-zapitan-pslya-vibuxu-gazu-v-uzhgorod

2011-09-02 / 18:24:00
підписуюсь під кожним словом, що тут написано. люди! давайте не дамо зробити з себе скотів, що все стерплять! треба об*єднуватися і боротися!!!

Юрій Лівак 2011-09-02 / 18:22:00
Хха) В Андрія несподівана нова робота в якійсь Україні комунальній?)

Насправді, питання він в ФБ задав.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини