Аварійна служба "Закарпатгазу" розпочала відновлення газопостачання Ужгорода

Термін відновлення газопостачання в Ужгороді залежить від оперативності комунальних служб та містян

Аварійна служба "Закарпатгазу" розпочала відновлення газопостачання Ужгорода

Строки відновлення газопостачання в Ужгороді після пошкодження газопроводу під час несанкціонованих підземних робіт залежать від оперативності комунальних служб та містян, ідеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Закарпатгаз".

За словами голови правління цього публічного акціонерного товариства Юрія Рибачка, комунальні служби повинні забезпечити присутність усіх мешканців багатоквартирних будинків у момент пуску газу. "В Ужгороді необхідно відновити подачу газу у 389 багатоквартирних будинках. Роботи по відновленню подачі газу можна проводити тільки у тому випадку, якщо мешканці всього будинку одночасно забезпечать вільний доступ до газового обладнання у своїх квартирах. Ці роботи координують комунальні служби. Неможливість оперативно зібрати мешканців ускладнить та затягне проведення відновлювальних робіт", - цитує Юрія Рибачка прес-служба "Закарпатгазу". На даний момент без газопостачання залишаються більше 40 тисяч абонентів в Ужгороді та близько 8 тисяч абонентів у навколишніх населених пунктах.

Роботи з відновлення газопостачання були розпочаті аварійною службою "Закарпатгазу" о 7:00 31 серпня. За словами Юрія Рибачка, служба працює у цілодобовому режимі. Напередодні ввечері завершили ремонтні роботи на газопроводі, який був пошкоджений під час несанкціонованих робіт співробітниками ВАТ "Свемон-Захід".

Як раніше повідомляло Закарпаття огнлайн, 29 серпня під час проведення несанкціонованих робіт з прокладки футляра для електричного кабелю співробітниками ВАТ "Свемон-Захід" було пошкоджено газопровід діаметром 500 мм. Через це пошкодження стався масштабний витік газу, який поширився системою підземних комунікацій - телефонними шахтами, зливостоками та каналізацією. Накопичення газу призвело до вибуху в кафе - тяжких опіків зазнали двоє людей, одна людина - опіків середньої тяжкості.

За фактом вибуху порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві). За словами заступника прокурора Закарпатської області Івана Русина, дана стаття передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певним видом діяльності протягом трьох років.

Президент України Віктор Янукович напередодні доручив уряду спільно із Закарпатською облдержадміністрацією вжити невідкладних заходів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 29 серпня в Ужгороді внаслідок вибуху газу.

31 серпня 2011р.

Теги: газопостачання, Закарпатгаз

Коментарі

Микола 2011-08-31 / 16:25:00
Поки Закарпатгазом юуде керувати таке як Рибачок, і поки там будуть працювати (брати хабарі за техумови і підключення автономки) такі як Карбованец, Стегура, і їм подібні,.... порядку там неи буде. Мочить таких чмошників треба, не підпускати і близько до свого будинку.

тьбр 2011-08-31 / 12:49:00
Добрий день,Ви пишете що ліквідація аварії триває,що протягом 2-3 днів газ запустять в м.Ужгороді і в селах.В закарпатгазі вже принципі і не має спеціалістів,Хто звільнився по власному бажанню,а кого не законно звільнили.В віділі службі будинкових мережах працює пару слюсарів,і то половинна да же не мають уявлення що таке газові прибори і як іх відремонтувати,І як перекрити газ у випадку витоку газу.На веду вам приклад;техніка безпеки і інструктаж не виконується,накази,наряди на газо не беспечні роботи не пишуться.Майстер Стегура Т.М. тільки говорить що всьо є,а як приходиться то ні чого не має.Стегура Т.М. може тільки в людей гроші брати,або вибивати гроші на заміну газопровода,Казати людям поки не напишете за"яви і не оплатите гроші газу не буде.А в об"явах пишуть що це є технічне обслуговання,Стегура не дасть команду на запуск будинка,коли йому чось в карман не попаде.
Одначе найулюбленішим видом діяльності ПАТ “Закарпатгаз” є “вибивання” коштів від простих споживачів. Під будь-якими приводами. Ось що писала газета “Ужгород” у вересні 2009 року: “Ми, мешканці будинків №№ 74, 72 та 68, що по вулиці Грушевського в місті Ужгороді, просимо вас дати пояснення з питання відключення наших будинків від газового постачання. В вересні на під’їздах наших будинків було розклеєно об’яви, що “з 14 по 17 вересня буде відключено газове постачання наших будинків з метою проведення ремонтних робіт”. Але за цей час ніяких ремонтно-профілактичних робіт не проводилося. Працівники ВАТ “Закарпатгаз” обійшли декілька квартир не в трезвому стані, перевіряючи стан газових приладів,як майстер Стегура Т. М. допустив до того що його газовики не втверезому стані виконують газа не безпечні роботи грубо поводилися з мешканцями квартир і без усяких пояснень майстер Стегура Т.М.дає команду зняти задвижку з будинка (відключити газ),і не в ключати доти поки люди не рішаться міняти труби.З таке голова упрвління мав би звільнити цього майстра за не виконання ним обов"язків,по кладених на нього, У післяобідній час повністю перекрили газове постачання будинків, залишивши тим самим 108 квартир без газу, що спричинило надзвичайну ситуацію “голодного режиму” для мешканців, особливо для дітей дошкільного та шкільного віку”.
У подібну ситуацію потрапили й жителі вулиць Капушанської та Годинки. У липня минулого року по вул..Капушанська № 149 та вул. Годинки № № 8, 10 газовики влаштували ремонтні роботи. Співробітники газового господарства без належних документів, рішень вимагають грошей від мешканців будинку для заміни газової труби. Як стверджують “організатори дійства,це слова майстра Стегури Т. М.”, вона нічия і її ремонт лягає на плечі тих, хто проживає в цьому будинку. Однак виникає питання: як труба, по якій поставлявся газ у будинок, може нікому не належити?Усі ці “дії” довкола газопроводів наштовхують на одну думку: а чи не списало керівництво ПАТ “Закарпатгаз” кошти з рахунку компанії якійсь приватній структурі, отримавши за це “щось” персонально собі?
Що ж діється в нашому газовому господарстві? Гадаю, що відповідь на дане питання повинні дати правоохоронні органи. А для керівництва компанії у мене є інші питання: чому через прорахунки газовиків мають страждати споживачі, адже не зарічани встановлювали собі газове обладнання, як і не вони розробляли собі відповідну документацію? Чому для усунення недоліків не дається термін для виконання? Чому знімають газові лічильники без складання відповідного акту? Чому газовики хочуть відключити 977 дворогосподарств від газопостачання у опалювальний сезон? А, можливо, їм просто байдуже, що в холодну пору року мерзнутимуть малі діти? Чи може всі ці дії ваших підлеглих спрямовані на те, щоб “вибити” від людей кошти, аби покрити свої видатки на сплату штрафних санкцій, про які написано вище?
Скоро настане осінь,і що знову банда Стегури Т,М. з його людьми будуть бігати по будинкам і відключати газ, І "ВИБИВАТИ гроші" на заміну труб.Чому ми маємо срадати за газовіків,за іх ню безвіповідальність.Як що газовикам не має що робити,то хай ліпше проводять перевірки і стан газавих труб,що не ставалося аварії.

вуйко з полонини 2011-08-31 / 12:03:00
де бл...ть газ?????????

Наталка Майстренко 2011-08-31 / 11:54:00
Та що це так Балозі щастить цим літом!
А ще б амброзію покосити по берегам Латориці в Мукачеві, а то алергетики Мукачева задихаються , масово звертаються до медичних закладів через байдужість місцевої влади до такої комунальної потреби, що впливає на здоров'я мешканців міста.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини