Закарпатське Порошково поскаржилося Януковичу на циганів і створило загін самооборони (ДОКУМЕНТИ)

У редакцію Закарпаття онлайн надійшов лист депутатів сільської ради села Порошково на адресу керівників держави. Суть його зводиться до прохання вирішити проблеми, що його створює для селян розташований в селі табір циганів та волохів.

Закарпатське Порошково поскаржилося Януковичу на циганів і створило загін самооборони (ДОКУМЕНТИ)

Разом з цим зверненням надійшов протокол сільських зборів.

Більше - в документах.

Президенту України п. Януковичу В.Ф.
Голові Верховної Ради гі. Литвину В.
Прем'єр-міністру України Азарову М.

ЗВЕРНЕННЯ

ПРО ЗАХВАТ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК , САМОВІЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО ТА ІНШІ ПРОТИЗАКОННІ ДІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ПОРОШКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, ЯКІ ВЧИНЯЮТЬСЯ ГРОМАДЯНАМИ ЦИГАНСЬКОГО ТА ВОЛОСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ
.
 

Ми, депутати Порошківської сільської ради як повноважні представники інтересі із територіальної громади села, які зобов'язані виражати і захищати інтереси нашої територіальної громади - виборців своїх виборчих округів, виконуючи їх доручення, висловлені на зборах села 24 липня 201 1 року, в межах своїх повноважень доводимо до Вашого відома, що на території Порошківської сільської ради проживає та щорічно в значно кількісному плані збільшується циганське та волоське населення. Можна - на перший погляд - радіти, адже дається взнаки державна політика в галузі народжуваності... Однак на практиці - прямо протилежна картина : діти не доглянуті, дорослими втягуються в жебракування, замість освіти отримують навики крадіжки та обману, не отримують навіть необхідної медичної допомоги через незрозуміле вороже до цього ставлення батьків... В той же самий час батьки використовують отримані на народжену дитину кошти не для потреб дитини, а для задоволення власних потреб : придбання автомобіля, віддача раніше взятої позики. Для забезпечення побутових умов, а саме: покращення стану будинку, придбання меблів, які би сприяли покращенню гігієнічних га культурних умов для виховання дитини кошти не витрачаються або лише незначна часі има.

В той же час, як наслідок значного приросту населення зростає і потреба у землях для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських споруд. В період з 1999 року сільською радою було виділено для цих потреб біля 10 га. землі, однак потреб громадян циганського та волоського населення це не покриває. Подальше розширення меж населеного пункту обмежується тим, що тут розташовані землі сільськогосподарського призначення, які в силу різних причин, а в першу чергу через близькість до цього цієї частини населення використовується жителями села лише як пасовище для худоби. В той же час ці землі є приватною власністю жителів села, які жили тут і працювали все своє життя, і яким ми сьогодні їхнє право на недоторканість їхньої приватної власності забезпечити не можемо...

З 2009 року розпочався період безконтрольного, нахабного самовільного захвату землі, де швидко зводяться будинки... Письмові попередження з боку сільської ради про припинення самовільного будівництва та звільнення захоплених земель, обстеження захоплених земель спільно з інспекцією по землі з подальшим складанням актів про притягнення до відповідальності за скоєні правопорушення на жаль не дали ніякого ефекту - виконавча служба, прикриваючись тим, що ці сім'ї є багато чисельними та в них не має власності не виконає поставлені перед ними завдання...

Такого роду бездіяльність місцевих органів держави, правоохоронних органів стала стимулом до активізації захоплень земель. При цьому вони щиро мотивують свої дії : " якщо би попередньо захоплені землі були повернуті їх власникам, збудовані там будинки знищені, ми би далі земель не захоплювали...". На даний час, крім раніше захоплених земель в урочищі "Млинський" вже захоплюються землі в урочищах "Вериган" та "Толока".

ЗО квітня 2011 року з ініціативи громади села були проведені збори, в ході яких було здійснено обстеження захоплених ділянок. Була проведена бесіда про добросусідство, порядність, повагу до приватної власності. У відповідь з боку циганського та волоського населення лунали не дуже печатні вислови, образи...

Звертаємо Вашу увагу на те, що через неможливість навести порядок з самовільним захопленням земель нівелюється наша роль як органу місцевого самоврядування, повага до правоохоронної системи держави зникає - тебе не покарали за те що ти скоїв, значить можна...У циганського та волоського населення виникає відчуття вседозволеності, в нас - почуття безсилля влади... Кілька поколінь в нашому селі виховується по суті поза контролем держави, в неповазі до її правових інститутів. До чого це призведе???

Для потреб будівництва вивозиться гужовим транспортом камінь з берегоукріплень річки Туря та лісових угідь, та сам ліс...Село постає перед проблемою паводків, будучи незахищеним. Для потреб коней косять траву на ...наділах жителів села - їх не турбує що вони скоюють по суті злочин, адже покарати їх і так не мас кому...Наділи жителів села використовуються ними також як пасовисько для їхніх коней. Вже знову пішли також викопування картоплі. Все це веде до зростання соціальної напруги, врешті решт може вилитися в конфлікт з непередбачуваними соціальними наслідками.

Для усунення цих проблем ми пропонуємо:

1. Просимо законодавчо вдосконалити механізм виконання судових рішень щодо правопорушників, які скоюють самовільні будівництва на самовільно захоплених землях.

2. Врегулювати питання притягнення до відповідальності за скоєні правопорушення та стягнення штрафів - багатодітність не може бути причиною безвідповідальності.

3. Законодавчо врегулювати надання соціальних виплат непрацюючим громадянам - Такі соціальні виплати не повинні ставати основним джерелом прибуїку сім,ї, адже зникає інтерес до працевлаштування цих людей.

4. З метою недопущення та попередження конфліктів просимо негайно забезпечити втілення в життя прийнятого в 2009 році рішення про відкриття в селі Порошково відділення міліції - для цього необхідно фінансове забезпечення та забезпечення особовим складом.

Депутати Порошківської сільської ради Перечинського району Закарпатської області

26 серпня 2011р.

Теги: цигани, Порошково, волохи

Коментарі

Олена Бойко 2011-09-05 / 11:59:00
Проблеми села Порошково стосовно ромів - типові для всього Закарпаття. Влада роками закриває очі на ромські проблеми: освіти, безробіття, будівництва.
У тому ж Порошкові - сотні ромських (не опечатка, а дійсність!) дітей просто записані, а не ходять до школи! Як добре вчителям! У класі 15-16 дітей, а мало би бути 25-28. Влаштовувало це не ромів. А тепер заговорили про відокремлене навчання! Ви ж самі вже його створили! Не даючи освіти, хочете аби роми мали професію, інтегрувалися в суспільство! Як?
Місцеві лісники крадуть і продають деревину. Коли в 2003 році лісник вбив рома, хтось відреагував на злочин? Ні! Чому ж тепер бідкаєтесь?
Стосовно будівництва. Поглянте, як розрослося Порошково. А ромам не можна будуватись? Чому їм не виділяють клаптики землі, хоча б на хатинки, не говорячи про присадибні ділянки? Сільська рада повність розписалась у своїй безпорадності! Он як, гвалт! Роми будуються! Винуваті всі гілки влади, поки не буде прийнята ромська цільова програма. А наразі маєте те, що маєте. І вирішувати будете її на місцях.

із Порошкова 2011-08-31 / 08:28:00
Спасибі АДМіну що стільки уваги приділив сайт нашому селі. Звичайно що заголовок дещо не відповідає самому змісту статті, адже Президенту ми не на циган жаліємось, а на бездіяльність в цих умовах нашої Перечинської влади. ДЕ ТОЙ РАЙ, ЩО ВСІ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ОБІЦЯЛИ? Там і не цигани, вже живуть як цигани, люди потерпають від безробіття, а ліс як крала міліція (обласні БХСНики) так і далі краде, а головне ті ж самі цигани їм і ріжуть. Обласний депутат як крав гравій, так і далі продовжує.Нікого вже не дивує й то, що село стало відстойником для нелегалів та наркотиків. Школу десятирічч"ями не ремонтували, а лікарню взагалі закрили. Міфи можна складати про ті товари якими тут торгує приватний бізнес, до нас далеко облуправлінню по цінам, захисту прав споживачів, держстандату. Прокуратура відкривала справу по взяткам в держлісництві, але поміняли кадри на тих, які так крадуть, що й бога не бояться. Можна цілий роман писати і не в усьому винуваті цигани.Звернення селян до Президента на тих же циганів й спишуть а ми й далі будемо жити в умовах дикого ринку - ХТО БІЛЬШЕ КРАДЕ, ТОЙ КРАЩЕ ЖИВЕ!

свобода 2011-08-30 / 17:58:00
якщо потрібна допомога в очищенні від цьої нечисті, звертайтеся, є досвід, як цю паразитичну спільноту покласти на місце

Пан Баклажан 2011-08-30 / 16:43:00
Півтори місяці тому я як берегівчанин підіймав цю тему на "шапльтах" З-О:

"Що в перспективі у Берегова: курортополіс чи перший українській Лунік ? "
http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-85300-ShCHo-v-perspektyvi-u-Berehova-kurortopolis-chy-pershyi-ukrainskii-Lunik-

Вочевидь, першим циганським "Луніком" стане все ж не Берегово, а дрібніше за розмірами Порошково, про яке давно вже пишуть Гаврош і "Мартин". Але на черзі - зростаючі ракові пухлини циганських гетто в Підвиноградові, Королеві, ужгородській Радванці, Мукачево тощо. Адже сучасну ідіотську політику "стимулювання народжуваності" ніхто не критикує, ані влада, яка обіцяє платити ще більше, ані зникаюча опозиція. Про право озброєння для власного захисту, пріоритет боронника свого життя та власності перед злочинцем тощо також ніхто не заікнеться....

Ужгородка 2011-08-30 / 16:00:00
Повністю підтримую звернення, ця проблема не лише у Порошкові, а і всьому Перечинському районі. Цигани плодяться, заробляючи цим гроші, навіщо працювати, легше ж народжувати. В таборах страх що твориться, вагітніють всі хто може, в одній сім"ї може бути "пузата" бабуся, дочка, внучка!!! Всі вони одинокі багатодітні матері, обдирають державу як лиш можуть. Влада просто зобов'язана, якось контролювати виплати на дітей такому населенню!!!! Якщо чесно мені страшно за моїх дітей, яким прийдеться жити з стількома циганами, вони ж всі повиростають, на роботу, звичайно ж ніхто не піде, от і буде "кримінал" розцвітати. Я взагалі за те, щоб циган виселити із Закарпаття, я надіюсь я не одна така!

Гаврош україна молода 2011-08-29 / 20:55:00
http://www.umoloda.kiev.ua/number/1058/188/37993/

Павло 2011-08-28 / 16:52:00
Ті люди, що сидять в перечинському білому домі то не євлада. Вони вирішують свої проблеми та проблеми своїх близьких. Куди дивиться губернатор?

Бирів 2011-08-28 / 10:40:00
Це тільки перша ластівка. Якщо влада так буде допомагати вирішувати проблеми місцевим громадам, буде ще хуже. Звичайно Президент втрутитись повинен, але що можна говорити, якщо голова РДА жодного разу не зібрав бировів й не поцікавився чим живуть люди на місцях. Влада живе свїм життям а ми живемо своїм і десь розуміємо необхідність перетерпіти перші труднощі реформ. Але хоч би хтось прийшов у село і обяснив про це людям, голова Уряду з тим же Президентом можуть говорити скільки хотять, це не для місцевих князьків районного рівня.. До речі не так давно у Порошкові місцеву лікарню закрили, ой пардон - ОПТИМІЗУВАЛИ. Ту саму яку безкоштовно побудували Датчани. Не те що хтось у село приїхав, навітить по телефону напередодні не передзвонили.Подейкують що й райлікарню будуть оптимізовувати, бо дуже інвестиційно привабливе приміщення. Про газифікацію й говорити перестали, беруть з річки гравій, куди йдуть кошти, села не знають.Вирубка лісу кришується обласними БХСниками і де хотять там рубають, ніхто громаду не питає. Разом з тим зробили з циган резервацію, туди БТРом проїхати вже не можна, а гравій "упливає".

2011-08-28 / 10:34:00
Проблема мигрантов - общая проблема. В число мигрантов, ухудшающих жизнь коренных нардов и порой делающих попытки вытеснить их из органов власти и даже со своей земли, входят и другие, не всегда темнокожие и малообрзованные...

Іван 2011-08-28 / 06:32:00
Цю проблему треба вирішувати на загальнодержавному рівні, такі проблеми в багатьох селах і містах Закарпаття

Приехали 2011-08-27 / 20:03:00
Не понимаю , куда смотрит цензор в лице АдминА, ...Словянская душа, 27.08.2011 13:10
У нас нет ни власти, а милиция предназначена для поддержания правлЮщих ПРзитов, так что сами будем их ....вон во франции выслали обратно в румынию...так нам их только в речку ...говно оборзевшее...а мы их били и бить будем..не дай бог я увижу ребенка или девушку в пуках циган...суки держитесь я ИДУ готовте шею!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! надейся на нашего брата!!!!....
Эт вам не воспоминания 90 годов-эт серьезное заявление!!

Іван 2011-08-27 / 14:57:00
Це проблема, яка виникла за останні роки, ще років 10-15 і нормальне село Порошково стане циганською резервацію. Треба зробити циганську школу, щом наші діти в молодших класах не вчилися з ромськими. І обов’язково відкрити відділення міліції. Нажаль, наша влада і та, що була і та, що тепер на перспективу не думають. Треба циган ставити в рамки. Однозначно підтримую звернення депутатів Порошківської сільської ради.

Словянская душа 2011-08-27 / 13:10:00
У нас нет ни власти, а милиция предназначена для поддержания правлЮщих ПРзитов, так что сами будем их ....вон во франции выслали обратно в румынию...так нам их только в речку ...говно оборзевшее...а мы их били и бить будем..не дай бог я увижу ребенка или девушку в пуках циган...суки держитесь я ИДУ готовте шею!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! надейся на нашего брата!!!!

pусін 2011-08-26 / 23:19:00
Цiґань звичайний [Romus Vulgaris] - нічна тварина ряду шимпанзе. Має коричневий колір, самка може мати світлу шерсть навколо голови. Бояться води і характеризуються специфічними запахами, які межують зі смородом. Спочатку степовий вид перекочував до міста, але не здатний пристосуватися до співжиття з людьми. З"являється на всій території Східної Європи. Це мігруючий вид, декотрі особини перебираються за океан у пошуках поживи. Самки дуже плодючі - кілька разів на рік, плід часто виникає спарюванням між родичами - батько-донька, брат-сестра тощо, плоди часто самка залишає на відгодовування у створені людьми воль"єри, названі дитбудинками-інтернатами для розумово і фізично відсталих. Виплодки ссуть соціальну допомогу аж до смерті. Ціґань полює переважно за безбранними жертвами, відбирає у неї все, чим можна поживитися, полюють переважно зграями. На відміну від бджіл, мурах та багатьох інших більш розвинутих тварин не схильний до праці, переважна більшість династій не знає, що це таке вставати вранці і працювати. Шкідливий паразитуючий вид, однак охороняється законом.

Город 2011-08-26 / 22:49:00
Ці циганські деграданти залюбки користуються правами, що їх надає держава, але підкорятись державним законам, нормам громадського співжиття і людської моралі не хочуть. Тому доцільно припинити виплату допомоги по народженню дитини паразитам.

uk.r 2011-08-26 / 21:32:00
А в тому районі є влада???

Година 2011-08-26 / 21:32:00
Громадянам потрібне право на вогнепальну зброю.

Пригадую, як в дитинстві ми гнали циганчат з бабчиних садів палицями і ті тікали, лиш п’яти блискали. Це народ боягуз по своїй суті. Так і тут.
Тільки в дорослому світі - доросла зброя.

Словянин 2011-08-26 / 20:57:00
Те, що сталося на Ужгородщині – всього-на-всього здорова реакція людей-трудівників на соціальних паразитів. Голубувате лобі від «Європейського» союзу полюбляє нас повчати толерантності та політкоректності. Сьогодні вживати термін «цигани» є ознакою «некоректності» та «нетолерантності». За їх (євродегенератів) рекомендаціями потрібно вживати слово «роми» (ніби від цього щось зміниться). Цілком ймовірно, що оці глобалісти прагнуть розчинити нас та інші європейські народи з деструктивними спільнотами, аби через декілька поколінь від нас нічого не лишилося (певне світове угруповання, що контролює євродегенератів, на цьому тлі планує остаточну перемогу, адже його представники багато віків кровно ні з ким не змішуються, а «інтернаціоналізм» нав’язують усім іншим). Кому потрібні повноцінні конкуренти?… Древні здорові суспільства, як правило, поділялися на чотири касти. П’ятою серед останніх були люмпени, бомжі, злочинці, педерасти та інші дегенерати. В Індії їх називали «дасью», а по-нашому - цигани… Більше тисячі років потому, у зв’язку із певними історичними обставинами, дана спільнота мігрувала на захід. Подальша історія відома. Сьогодні багато європейців стикаються з вказаною проблемою… Особливо не пощастило братським словацькому та румунському народам. «Європейські комісари» полюбляють здійснювати візити по європейським країнам з інспекцією на предмет «порушення прав ромів», свідомо не беручи до уваги генетичні фактори, які є основним грунтом злочинності «бідолах», їх надзвичайно високий відсоток серед наркоторгівців і т. ін… Єврокомісари, одним словом, намагаються перти проти генетики та Природи… Повторимося, те, що сталося на Ужгородщині – всього-на-всього здорова реакція людей-трудівників на соціальних паразитів. Ай курта бесіда!

ого 2011-08-26 / 20:03:00
Ого, аж до Президента звернулися. З одного боку це добре, а з другого.... Якого чорта робить влада у районі?

урод 2011-08-26 / 19:48:00
нехай циган у хоружівку до ющенка відправлять, який намутив виплати за народжених дітей. краще би адекватно оплачували працю людей.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини