Про «шедеври» від прокурорів

Звичайно, що газета «Трибуна» не стояла осторонь тих подій, що творились навколо відомої громадської діячки, журналіста і банкіра Інни Конар. Не можна було редакції займати якусь очікувальну позицію, мабуть і тому, що пані Інна була нашим автором і, зрештою, наша редакція надавала їй одну із рекомендацій при вступі до НСЖУ.

Про «шедеври» від прокурорів

В принципі, останньою, так би мовити, краплею, що переповнила чашу терпіння, став той факт, а скоріше -- лист-відповідь Закарпатської обласної прокуратури за підписом в.о. прокурора А. Савченка народному депутату України, голові підкомітету ВР з питань прав людини пану Ю. Гнаткевичу. Це  "шедевр" епістолярного жанру, як його влучно вхрестили журналісти із інтернет-сайту "Закарпаття онлайн" ."Просто усім жінкам, які зазнали насильства з боку чоловіків, слід пам'ятати, що якщо свідків побиття немає (а хто б'є при свідках?), то їх не побито, а вони впали зі сходів. Особливо, якщо бив прокурор", – таке резюме колег із "Закарпаття онлайн".

Одним словом, як йдеться далі в листі, колишній чоловік пані Інни, а нині прокурор Великоберезнянського району, не бив колишню дружину, але бачив, як вона посковзнулася на сходах і впала на спину, а звідти, мовляв, легкі тілесні ушкодження, з якими постраждала і звернулась в медзаклад.

Зауважте, що сталося це, зі слів того ж прокурора, десь близько 23.00 години вечора і знаходився він на половині будівлі, яка належить пані Інні. Що він там шукав близько опівночі?

Відповідей немає, а тому пані Інна в своєму листі до прокурора Савченка задає, окрім того, і ще декілька запитань (всього сім), на які просить його відповісти. В дуже, я вам скажу, незручну ситуацію попадає пан Савченко, а він, як стверджує пані Інна, в тісних стосунках з її колишнім чоловіком і яких "поєднує" грошовий борг в десятки тисяч доларів.

А там, де замішані гроші, панове прокурори, неважко надибати і мотив, чи не так? Хотіти треба, але як ми бачимо із тих епістолярних пасажів наших доблесних обласних прокураторів, задача в них трохи інша – спустити на гальмах справу і відбілити свого цімбора. При тому не гребуючи моральною шкодою, яку завдають оточенню.

Нехай буде на совісті одного із провідних очільників ужгородської медицини, син якого також служить в прокурорській структурі, фактичне порушення норм утримання пані Конар в лікарні і всього, що там мало місце. Попросили чоловічка і не зміг відмовити, а де ж мораль, совість і, зрештою, клятва Гіппократа?

Та Бог з ними, докторами. Мене особисто зачепило інше, а саме той момент, де "прокуратор" Савченко робить якісь дивні спроби принизити пані Конар: "Повідомлення окремих ЗМІ про те, що Конар Інна є журналісткою, не відповідає дійсності...". Дослідча перевірка, пише далі пан Савченко, встановила, що вона є керуючою відділення "А-Банку". Але ж одне іншому аж ніяк не шкодить і журналіст -- це скоріше покликання, аніж професія.

Скажіть пане Савченко, ваші слідчі і ви самі взагалі газети читаєте, інтернет переглядаєте? Якщо так, то ви не могли не помітити, що пані Інна тільки в своєму блозі на сайті "Закарпаття онлайн" видала цілу купу записів, а ще публікації в друкованих виданнях і, зокрема, в "Трибуні".

Та ми, кохані ви наші правоохоронці, радо публікували її матеріали і знаходили там важливість тем, проблем в суспільстві, адже пані Конар окрім основної роботи ще є і громадським діячем, очолюючи громадську організацію "Червона Калина". Так, вона балотувалась на виборах від Української партії і допомагав їй голова обласного осередку і голова виконкому "Просвіти" Павло Федака. До речі, там в "Просвіті" і зародилась ідея конкурсу українських вишиванок. То може вам, панове з прокуратури, ріже око вишиванка, а можливо і все що українське і служите ви декому чи дечому іншому, а не народу України, присягу якому давали?

Запитання далеко не риторичне, а тому абсолютно правий був пан Федака, який фактично допоміг пані Конар, надати отому конфлікту, якщо хочете, публічності. А тим і сильна, панове, ота четверта влада, як називають ЗМІ, бо може надати розголосу викрутасам влади, до якої ми, зрештою, як до третьої зараховуємо і прокуратуру.

Я б на місці пані Конар ще б звернувся з отим всім гармидером і "шедеврами" до такої телепередачі як "Критична точка", що на ТРК "Україна". Думаю, хто час від часу переглядає цю передачу, той не дасть збрехати, що там на відсотків десь під 40 якраз і йдеться про катування в міліції, свавілля і безтолковщину в тій же прокуратурі.Нехай би побачила наших "доблесних" савченків і вся Україна, і генеральний прокурор, може подіяло б?

Взагалі я особисто мислю так, що в справі побиття пані Інни її колишнім чоловіком, подібно крапку ставити ще ранувато, і про це вартувало б добре подумати і пану Конару і його колегам. А ховатися під вивіскою, що то, мовляв, "приватна справа" не гоже, бо де тоді честь, совість, мораль людська? Вартує напевно і докторам деяким ужгородським переглянути свою позицію в цій справі. Ну, не впаде ні в кого корона з голови, а честь зберегти є можливість.

От такі справи, а на закінчення хотілось би побажати пані Інні витримки і знайти в собі сили вистояти і зберегти себе для майбутньої роботи як на громадській, так і політичній ниві, посадити, зрештою, в Ужгороді, а можливо і деінде ще не одну алею червоної калини, а в публікаціях своїх будити національну ідею, брак якої ми відчуваємо.

Шануймося!

Ігор Гаврилів, "Трибуна"

14 серпня 2011р.

Теги: Конар, прокурор, журналіст, Савченко

Коментарі

сусід 2011-09-01 / 09:17:00
Коли Інна приводить додому Федаку, де зараз проживає з Конаром їхній син та мати Конара, а у їхню відсутність рубає сокирою меблі, то шануйте її пане Гаврилів, якщо це відповідає Вашим принципам: честі, совісті та людської моралі.

сусід 2011-08-31 / 20:37:00

Коментар видалено. Адмін


 

Іван 2011-08-15 / 07:43:00
Таких придурків у прокуратурі повно, бо безнаказаність

До очевидця 2011-08-14 / 21:12:00
Вам би пане в міліції або прокуратурі працювати - ви б усіх шпіонів, злодіїв, усіляких правопорушників мигом віднайшли. Усе бачите, усе знаєте.

очевидець 2011-08-14 / 19:58:00
Які меркантильні? Інні належить півбудинка і машина. Їй від прокурора нічого не потрібно. Це він подав на неї в суд позов на поділ машини у яку він не вклав ні копійки. Вона живе у подруги, бо він її у будинок не пускає. Вчора у її сина був день народження. Так це бидло на очах сина знову її побив. Дитина залякана. Боїться слово сказати -шукає поглядом прокурорового дозволу.Сьогодні зареєстрована ще одна заява про побиття Інни. Прокурор погрожує жінці, що якщо вона виїде в місто на машині то спалить. Її в цей же день у машині. Будинок погрожує, що спалить, бо застрахував і отримає усю виплату від страхової компанії. Погрожує спаленям майна її друзям, колегам. В офіс до неї вже декілька раз вриавався-безпеку на нього викликали. Маму її (з Хмельницького приїхала) не пустив у будинок і не дав навіть внука побачити. Бідна старенька жінка жила у чужих людей. Як такі психопати-факіри можуть працювати в прокуратурі?!! Не здивуюсь, якщо цей садист ще до кінця року вб'є Інну. Він матом з ментами говорить - відчув безнаказаність і вседозволеність. Малого жалко-психіка у того зовсім покалічена.

михайло 2011-08-14 / 18:01:00
газета трибуна --- це бульварна газета. і її не треба читати !!"!!!!

перехожий 2011-08-14 / 16:36:00
Вважаю прокуратуру - ганебним органом правосуддя для обраних, а більшість закарпатських прокурорів - підлими хабарниками. Але все ж таки у випадку Конар - не вірю цій жінці та її Федакові, вони просто використовують загалом негативне народне ставлення до прокуратури у своїх цілях і роздмухують давно не актуальну тему далі. Як на мене зі сторони Конар грають набагато дрібніші амбіції та матеріальні особисті причини конфлікту, ніж благородне пртистояння прокуратурі.

2011-08-14 / 15:41:00
Петруня влип через поблажливе ставлення до "своїх" - ситуація з Конаром вже реально грає проти прокуратури вцілому. Кажуть, що ця тема обговорювалася і під час приїзду генпрокурора. Конара "списують" на "почесну" пенсію. Але тут, раптом, одразу після приїзду генпрокурора - злощасна аварія з прокурором, який, кажуть, таки був "під шафе" і саме - після прокурорської гостини. Якщо Петруня не припинить хибну практику "ворон ворону око не виклює" - йому кінець.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини