В Ужгороді радилися з інвесторами, як запровадити європейську систему збору сміття

У вівторок, 9 серпня, в Ужгородській міській раді відбулася нарада, на якій йшлося про початок реалізації нового проекту в комунальній сфері міста – збору та вивозу побутових відходів.

В Ужгороді радилися з інвесторами, як запровадити європейську систему збору сміття

Участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, виконувач обов'язків міського голови Віктор Трикур, голова Ужгородської райради Михайло Фединець, менеджер компанії AВЕ у Закарпатській області, радник голови ОДА на громадських засадах Олександр Карташов, виконавчий директор компанії АВЕ-Мукачево Марія Оленич.

Нагадаємо, що у червні закарпатська делегація у складі голови облради Івана Балоги, мерів Ужгорода – Віктора Погорєлова, Мукачева – Золтана Ленд'єла, Хуста – Володимира Кащука, голови Ужгородської райради Михайла Фединця  побувала в Австрії. Тоді під час зустрічі з керівництвом АВЕ-груп домовлено, що вже цього року компанія розпочне працювати в Ужгороді, а згодом – і в інших районах області.

Про реалізацію проекту в обласному центрі йшлося на нараді в міській раді. Голова обласної ради Іван Балога висловився за активізацію співпраці громади міста з австрійськими інвесторами. Вже було проведено кілька нарад-зустрічей, під час яких обговорювався цей проект. Керівник облради запропонував розробити чіткий графік реалізації інвестпроекту в місті і жорстко контролювати його виконання. Так,  вже до наступного вівторка буде розроблено  угоду про співпрацю міста з австрійською компанією. Опісля її буде подано на сесію міської ради. Іван Балога висловив сподівання, що більшість депутатів підтримають таке рішення, адже йдеться про європейську модель поводження з побутовими відходами. Паралельно буде готуватися масштабний інвестиційний проект між міською владою та АВЕ.

"Компанія вже  успішно працює у Виноградові та районі, Мукачеві та районі, Хусті. Перший результат  діяльності АВЕ – поліпшення санітарного стану в цих містах та районах. Долучившись до цього проекту Ужгород має шанс  стати чистішим та охайнішим. Хіба не цього хочуть мешканці міста? Але крім зусиль інвесторів, потрібне і бажання кожної людини жити в чистоті", – вважає Іван Балога.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик наголосив, що проблема утилізації відходів в області стоїть дуже гостро. Що ж до АВЕ, то підприємство, створене з вагомою державною часткою, має багаторічний досвід і серйозні підходи до роботи. "Розпочинаючи проект компанія одразу залучає техніку, налагоджує системну працю. Як показує досвід – закордонні інвестори найбільш надійні партнери, йдеться про мільйонні інвестиції. Тому в першу чергу Ужгороду вигідно стати партнером австрійців", – вважає Володимир Гоблик.

В свою чергу виконувач обов'язків Ужгородського міського голови Віктор Трикур запевнив: наступного тижня проект угоди про співпрацю буде розроблено.   Йдеться  про те, щоби  залучити AВЕ до роботи в одній з  частин міста: в правобережній або лівобережній – як вирішить громада.

Представники австрійської компанії на Закарпатті – Олександр Карташов та Марія Оленич розповіли про плани.  АВЕ може вже цієї осені розпочати повноцінну роботу в Ужгороді. Інвестори готові залучити в місто сучасні автомобілі, контейнери, придбати спецтехніку для сміттєвзалища.

Довідково: АВЕ груп – 100 % дочірнє підприємство державного акціонерного концерну у Верхній Австрії (Energie AG), є одним із провідних лідерів на ринку з утилізації відходів у Центральній і Східній Європі. Підприємство налічує в цілому 5.400 співробітників у 160 філіях. В дев'яти країнах Європи, де є філії АВЕ знаходяться та обслуговуються в цілому 7,5 мільйонів приватних клієнтів та 85.000 підприємств і організацій.

Головний офіс АВЕ групи знаходиться в м. Лінц (Верхня Австрія).

Вихід групи АВЕ у 2006 році в західноукраїнський регіон, став першим кроком на шляху впровадження сучасного та надійного управління відходами у регіоні та Україні в цілому. Спільні підприємства АВЕ у містах західної України, серед яких – Виноградів, Коломия – слугували основою для початку роботи фірми АВЕ у західному регіоні та створення АВЕ Умвельт Україна. В 2009 році було створено ТОВ "АВЕ Мукачеве". Водночас група АВЕ розпочала роботу у місті Львові, придбавши акції компанії "Еко Львів Сервіс" та заснувавши "АВЕ Львів".

АВЕ Україна налічує 6 філій, з 200 працівниками. АВЕ група в Україні володіє 40 сучасними авто для збирання сміття і обслуговує 500.000 приватних клієнтів та понад 4.000 підприємств.

Прес-служба облради

10 серпня 2011р.

Теги: сміття, відходи, інвестор, АВЕ

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини