У закарпатців вилучають мак, коноплі і готові наркотики

Про те, що наркоспрут простягає свої щупальця у найвіддаленіші точки йшлося вже не раз. Час від часу наркомани та причетні до розповсюдження цього лиха можуть «засвітитися» то на Міжгірщині, Рахівщині або Воловеччині.

У закарпатців вилучають мак, коноплі і готові наркотики

Так, тільки цими днями у смт Ясіня Рахівського району дільничні інспектори міліції та члени добровільного громадського формування "Крук" на городі 40-річної місцевої жительки вилучили понад 150 рослин снодійного маку. Того ж дня у Міжгір'ї тамтешні оперативники карного розшуку на обійсті 47-річної жінки виявили майже 200 цих заборонених рослин. Хоча цієї біди там не так "рясно", як в обласному центрі, Мукачеві чи інших великих райцентрах. Все ж, бити на сполох варто.

Співробітники служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Тячівського райвідділу міліції нещодавно отримали оперативну інформацію, що один із жителів с. Ганичі, 26-річний Петро, не зовсім дотримується вимог законодавства, яким регламентується поводження з наркотичними речовинами та прекурсорами. Оперативники на чолі з в.о. начальника цього підрозділу Сергієм Габором взяли Петра під т.зв. "ковпак". Вивчався спосіб життя чоловіка та коло його знайомих, з якими найчастіше він спілкується. Отак у поле зору оперативників потрапила й 24-річна жителька сусіднього Дубового Тамара. Молодичка часто навідувалася в Ганичі і ніколи не обминала Петрового обійстя. Днями, коли вона звідти вийшла на вулицю дубівчанку перестріли люди в цивільному, представившись міліціонерами. Розгублена жінка не могла вимовити і слова. Спробувала щось пояснити, але поліетиленовий пакетик із дивною речовиною (приблизно 10 грамів), схожою на марихуану, говорив сам за себе. Пізніше Сергій Габор та оперативники карного розшуку Сергій Дочинець, Василь Негря та дільничний міліціонер Віталій Фіцай навідалися до Петра. Під час огляду обійстя стражі порядку виявили тут близько 30 грамів речовини, подібної до марихуани, яка також зберігалася у пакеті. Поспілкувавшись окремо з господарем і його гостею, сищики довідалися: Петро час від часу влаштовував удома наркотичні гульбища. Мав відповідний пристрій, за допомогою якого і вживали "наркоту". А почалося все досить прозаїчно. Кілька разів сельчанин виїжджав на заробітки в Московську область. Там працює чимало вихідців з азіатських країн колишнього Союзу. Не можемо стверджувати, чи навчився Петро на заробітках якомусь новому корисному ремеслу, а от свої знання у сфері нарковживання і розповсюдження цього зла поповнив після спілкування з азіатами відчутно. Вкотре повернувшись додому, вирішив ці знання втілити в практичне життя. Якось почастував цією гидотою і свою знайому Тамару. Жінці сподобалося, швидко "втягнулася". Як правило, "кайфували" в Петра, а ще молодиця брала зілля додому, не ходити ж кожного дня в Ганичі. Не обійшла ця біда і Петрового кума та односільчанина, 33-річного Миколу. Цього молодика також втягнули в компанію. Так діяла у селянській хаті "наркокухня". А в господаря був подвійний виграш: він і сам "кайфував", і прибуток мав, адже приятелів пригощав не задарма. Однак все скінчилося, бо прийшла міліція.

Не відстають від горян і жителі низинних районів. Під час санкціонованого обшуку в будинку 26-річного жителя м. Хуст працівники карного розшуку та відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків виявили в кімнаті та на горищі насіння та близько 100 грамів сухого листя конопель. Для чого все це використовувалося, красномовно свідчив спеціальний пристрій (т.зв. бульбулятор) для вживання "наркоти", який правоохоронці вилучили на цьому обійсті. А на городі молодого хустянина буяли ще 22 рослини конопель, які вже вигнали під два метри. Напевне, господар систематично й підживляв рослини. Тепер все це "добро" вилучили і після відповідної експертизи воно буде знищено.

Подібним "грішив" також 22-річний житель смт Королево Виноградівського району. На його обійсті стражі порядку вилучили чотири рослини конопель. У підвалі ж чоловік тримав (мабуть, про запас) дві пластикові пляшки, які використовувалися для куріння марихуани з уже приготовленою речовиною коричневого кольору. 34-річний житель Виноградова мав "важчу артилерію" -- у його гаражі, розташованому поруч з будинком, оперативники знайшли пластмасову пляшку з порошкоподібною речовиною (близько п'ять грамів), ідентичною особливо небезпечному психотропному наркотику амфетамін. Свій висновок у цьому випадку повинна дати експертиза. Після чого вирішуватиметься питання про подальшу участь господаря обійстя.

Михайло Пискач, для ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

29 липня 2011р.

Теги: коноплі, наркотики, амфетамін

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини