Рената Штіфель знала за тиждень, що до Юрмали не поїде (ФОТО)

У середу у прес-центрі „Закарпаття” говорили про „Нову Хвилю” та „Євробачення-2012”. З журналістами зустрілися закарпатська співачка, учасниця фінального відбору конкурсу "Нова Хвиля" в Москві Рената Штіфель та директор Ренати Владислав Лакатош.

Рената Штіфель знала за тиждень, що до Юрмали не поїде (ФОТО)

Підставою для прес-конференції став приїзд Ренати з фінального відбору „Нової Хвилі". Дівчина розповіла, що до Москви поїхали 5 українських фіналістів, які змагалися за право співати в Юрмалі 27 липня (представлятимуть Україну на фестивалі двоє співаків: Маша Собко та Коля Серьга). „В Москві я вже за тиждень знала, що я не пройду, – зізналася співачка. – І ми всі знали, хто поїде на „Нову Хвилю"". Причиною ж того, що Рената не потрпила до заповітної двійки конкурсантів усі називали її молодий вік (своє 18-річчя дівчина святкувала прямо на „Новій Хвилі"). Наступного року дівчина пробуватиме знову свої сили в конкурсі.

Владислав Лакатош додав, що „Нова Хвиля" входить у п'ятірку найбільш потужних європейських музичних конкурсів. Фестиваль з року в рік набирає потужності, зростає рівень артистів а боротьба за право поїхати до Юрмали на фінал „Нової Хвилі" стає дедалі гострішою. Зараз, як розповів Владислав, Рената пройшла одразу ж на три конкурси: на „Шоу №1", „Х-Фактор" та на „Фабрику зірок 4" і відмовилася від участі в усіх трьох. Причиною він назвав безперспективність участі в цих проектах. „Хто дивиться ці проекти? Діти від 13 до 17 років. А ця аудиторія нас перестала цікавити", – додав директор співачки.

Владислав Лакатош заявив, що зараз для Ренати формується група професіоналів, які працюватимуть з нею та готуватимуть до участі у „Євробаченні-2012" (у вересні розпочнеться реєстрація на національний відбір конкурсу). Ім'я нового продюсера, який розкручуватиме молоду закарпатську співачку, тримається поки що в строгому секреті. Владислав Лакатош сказав тільки те, що він – дуже відомий українець, і зараз перебуває за кордоном. „Ми не хочемо маніпулювати гучним іменем продюсера, – сказав Владислав. – Ми прагнемо, аби Рената розкрилася сама, опираючись на власні здібності та голос". Єдине, що розкрив пан Лакатош, то це автора текстів до пісень для Ренати – нею стала відома Лариса Архипенко, яка також пише тексти пісень для Таїсії Повалій, Ірини Білик та інших зірок української естради. Композитором та аранжувальником став музичний продюсер „Фабрики-2" Вадим Лісіца. А пісня, яка зараз готується для Ренати, буде саундтреком до фільму. Концертним продюсером стала Земфіра Орлова. Владислав Лакатош упевнений, що для того, аби артист став відомим, гроші – не першочергове.



Сама Рената жодних контрактів не підписувала, оскільки поки що перебуває в певному пошуку стилю та образу. За переконанням Владислава Лакатоша, з часом дедалі більшої ваги набирає саме вокал артиста.

Що ж до шансів Ренати Штіфель на перемогу в „Євробаченні-2012", то Владислав Лакатош упевнений у перемозі, оскільки саме в Україні проходитиме наступного року Євро-2012. „Україна на конкурсі переможе, – сказав він. – Питання за маленьким: хто представлятиме її на „Євробаченні"?" Зараз для молодої співачки триває пошук пісні, підбір репертуару, підготовка до запису альбому та жорстка фізична підготовка. „З Ренатою буде працювати київська команда, яка розуміється на своїй справі", – додав Владислав Лакатош, який уже 2 роки співпрацює зі співачкою.

21 липня 2011р.

Теги: Рената Штіфель, співачка, Нова Хвиля, Євробачення, конкурс, прес-центр "Закарпаття"

Коментарі

Кейт 2011-08-04 / 17:51:00
Слава Богу, що не вона поїде))

Міша 2011-07-22 / 02:27:00
вони чекали хабара від Ренати.... тому і непоїхала*((

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини