На озері Синевир знімуть український З-D фільм жахів

У серпні в Карпатах розпочнуть зйомки українського фільму жахів "Синевир". Про це повідомив продюсер стрічки Володимир Хорунжий.

На озері Синевир знімуть український З-D фільм жахів

"Це буде перший український 3-D фільм, знятий професійно. З усіма атрибутами голлівудського кіно. За жанром - трилер, містика і жахи. Події відбуватимуться у 70-х роках. Група молоді приїжджає на Синевир, у них пікнік з наметами і ночівлею. У ті часи у молоді не було місця для інтиму, тому вибиралися в походи. Їм не пощастило - вони обрали місце, де мешкає така собі Чупакабра. Озеро взагалі матиме сильну містичну притягальну силу, тому що крім цього чудовиська будуть й інші потойбічні персонажі", - сказав він.

"Коли знімаєш жанрове кіно, то маєш дотримуватися законів жанру. Якщо хочеш зняти фільм жахів і не звертаєш увагу на все, що було до тебе. Кажеш: "Ми новатори!". Як правило, це буде кіно "обличчям в бруд". Те, що люди приїжджають на озеро - це закон жанру. У нашому фільмі хтось піде в кущі? Так, але ми це краще обґрунтуємо, щоб воно не виглядало по-ідіотськи. Знаєте, як буває у тупих фільмах: "Ой, у підвалі щось зашаруділо, піду перевірю. Світло не увімкну і не візьму зброї", - розповів продюсер.

На фільм продюсер планує витратити менше мільйона доларів.

"Бюджет дуже-дуже скромний. Це якраз той випадок, коли вартість одного знімального дня "Аватара" Джеймса Кемерона буде бюджетом цього фільму. Це приблизно 700-800 тисяч доларів. Зараз продовжуємо шукати гроші на фільм, звертаємось до різних людей. Я кажу потенційним інвесторам: "Це не те, що ви думаєте, коли люди випрошують гроші і зникають". Кіно — це нормальна бізнесова діяльність. Фільм реально може заробити у прокаті від трьох до п'яти мільйонів доларів", - зазначив Володимир Хорунжий.

Режисери стрічки - брати Олександр та Станіслав Альошечкіни. Вони були операторами українського 3-D фільму "Любов і крапка", в якому головну роль зіграла співачка Лілу. В інтернеті фільм хвалять саме за гарну операторську роботу.

"Любов і крапка" — це була проба пера. Десь вийшло, а десь ні. Альошечкіни три роки працювали над сценарієм "Синевиру". Зібрали гарну творчу групу. Вже пройшли кастинги, відібрали всіх акторів. Тиждень зніматимемо на озері Синевир, ще чотири у схожому лісі під Києвом. У нас амбітні цілі — хочемо вже 31 жовтня на Хелловін зробити презентацію 30-хвилинного промо-фільму. Взяти виставковий павільйон і влаштувати там хоррор-фест для молоді. Зробити велику тусівку із концертом музикантів. Роботу над стрічкою плануємо закінчити у грудні", - додав Хорунжий.

Костянтин Баранов, Gazeta.ua

20 липня 2011р.

Теги: Синевир, фільм, жахи, трилер

Коментарі

Виктор 2011-07-21 / 12:47:00
На Синевірі про русалок треба знімати та про цвіт папороті, про мавок, про водяника, про вія, ну нехай ще про щось на кшталт Нессі з Лох-Нессу( а чому б і ні?!) Але ж ніяк не про чупакабру!!!

Пан Баклажан 2011-07-21 / 12:18:00
Юрію Ліваку: так, ти правий, "відьма з Блер" - то феномен з серії жахів. Знятий за копійки, але який успіх. "Дзвінки" дорогі, але це американський такий високобюджетний стандрат. Японські аналоги навряд чи аж такі високобюджетні, але дехто вважає їх страшнішими за американські. Реально "Дзвінок-1" можна було б зняти й за 1 мільйон, головне - цікава ідея та атмосфера.

А от чупакабра з озера Синевір - я вже сміюсь :)

Ось чому зайві гроші є завжди не у тих?

Юра 2011-07-21 / 11:04:00
Фільм какашка, амереканці вже 100 років знімають такі тупі фільми (

Юрій Лівак 2011-07-21 / 10:07:00
Вікторе, виняток підтверджує правило) В будь-якому випадку існують жанри, в яких Голівуд неперевершений і наслідувати його дурна ідея. Прорив можливо зробити лише запропонувавши щось своє. Ви з перших кадрів впізнаєте італійське, іспанське, французьке чи британське кіно, бо воно не схоже на американське. Росіяни ж намагаються копіювати Голівуд

Виктор 2011-07-21 / 09:51:00
Юра, не погоджуся з тобою, що не вміють, подивися в інеті фільм (триллер-жахи) "Заблудившийся" - нещодавній фільм знятий в казахських степах, про молоду пару яка заблукала, звернула не на ту трасу і потім з ними почали творитися різні дива...фільм заставляє задуматися...має цікавий сюжет, композицію, інтригу та несподіване завершення...

Суперовий фільм, може і перший достойний похвали, знятий росіянами...

Юрій Лівак 2011-07-21 / 09:36:00
Пане Баклажан, ви порівняли непорівнювані фільми. "Відьма з Блер" взагалі коштувала близько 14 тисяч доларів, бо знімалася любительською кінокамерою та з акторами-любителями, а "Дзвінок" - це професійний голівудський екшн за 48 мільйонів доларів.

Що ж до планів українського фільму жахів, то це відстій, безумовно. Спроби росіян знімати ужастікі, доводять, що режисери, що вийшли з СРСР, не вміють цього робити. Немає традицій. Американці подібні фільми знімали ще в еру німого кіно.

Пан Баклажан 2011-07-20 / 20:44:00
За мільйон долярів можна зняти пристойний трілер типу "відьми з Блер" чи "Дзвінок".
Знімати про Чупакабру - це явний "отстой". Нащо запозичати чужу казку при такому багатому фольклорному матеріялі, який можна просто осучаснити, як, власне, й роблять усі класики жанру. Про одних вовкулаків що б можна було зняти! Якось доводилось бачити український короткометражний фільм з карпатської тематики, на тему привідів - малобюджетний, і тим не менше досить непоганий.

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини