Ледида нав'язує Ужгородському коледжу культури 25-річного директора

Колектив Ужгородського коледжу культури і мистецтв звертається з листом до Президента України В. Януковича, міністра освіти України Д. Табачника, міністра культури України М. Кулиняка.

Ледида нав'язує Ужгородському коледжу культури 25-річного директора

У листі членів трудового колективу мовиться:

"Протягом 26 років колектив Ужгородського коледжу культури і мистецтв очолює заслужений працівник культури України, доцент Михайло Миколайович Митровка. 31 березня 2011 року трудовий колектив у черговий раз, за кількістю 123 чоловік із 140 присутніх, обрав його директором, згідно Статуту коледжу. Управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації уклало з ним договір строком на два роки.

Однак у червні цього року, за ініціативи голови Закарпатської ОДА п. Ледиди О.О., директора М.М. Митровку ПРИМУСИЛИ написати заяви про відпустку та звільнення за власним бажанням, хоча такого бажання він не виявляв.

За роки трудової діяльності М.М. Митровка неодноразово нагороджувався грамотами Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Закарпатської ОДА, Закарпатської обласної ради народних депутатів, обласного управління культури. Жодного стягнення за роки роботи не мав.

Завдяки зусиллям Михайла Миколайовича, в училищі культури відкрито угорське відділення. У 2008 році відбулася реорганізація училища в коледж культури і мистецтв. На високому рівні організовано навчально-виховний процес, впроваджуються нові форми та методи навчання, про що свідчать ліцензії, видані ДАКом у 2010 році.

За ініціативи М.М. Митровки в навчальному закладі протягом багатьох років працюють десять творчих колективів, які гідно представляють коледж на обласній та всеукраїнській сценах, а також за кордоном. Михайло Миколайович є також ініціатором обласного фестивалю ігрових програм, який у цьому році відбувся в 10-й раз та обласного фестивалю "Нові імена".

За останній період роботи проведено капітальний ремонт навчального комплексу, побудовано автономне опалення, закуплене нове навчальне обладнання для кабінетів, музичні інструменти та сценічний одяг, комп'ютеризовані навчальні кабінети.

Все це свідчить про велику самовідданість, працелюбність та вболівання за свій коледж. Його робочий день розпочинається о восьмій та закінчується о двадцять другій годині.

З 1 липня 2011 року управлінням культури ОДА виконуючою обов'язки директора Ужгородського коледжу культури і мистецтв призначено 25-річну Наталію Ігорівну Шетелю, яка до 30 червня працювала в коледжі викладачем за сумісництвом, а з 1 липня звільнена з посади викладача коледжу як сумісник, тобто взагалі не є членом трудового колективу.

Наталія Ігорівна до цього часу і на даний час працює заступником декана Ужгородського факультету Київського національного університету культури і мистецтв та старшим викладачем вищеназваного закладу, хоча згідно з атестацією, проведеною 01.04.2011 року, їй встановлено педагогічну кваліфікаційну категорію "спеціаліст другої категорії". Виникає запитання: "Як може людина з другою категорією бути заступником декана факультету вищого навчального закладу ІV рівня акредитації?"

Педагогічний колектив коледжу має вісьмох заслужених працівників культури, одного народного артиста України, двох кандидатів наук, одинадцятьох викладачів-методистів та 45-х викладачів вищої категорії.

Виникає інше запитання: "Як може молода людина з такою низькою кваліфікацією надавати методичну допомогу викладачам такої високої кваліфікації?"

Стаж педагогічної роботи Н.І. Шетелі   на 30 червня 2011 року становить усього п'ять років. За цей період вона народила двох дітей і була в декретній відпустці два роки з 12.03.2007 по 15.07.2007 року та з 03.11.2008 по 08.03.2009 року, що становить 10 місяців. За цей період закінчила два навчальних заклади, в яких сама і працювала, і кожен рік своєї роботи чотири місяці знаходилася на сесії. Отже, справжнього стажу трудової діяльності нараховується два роки.

З 01.07.2011 по 17.08.2011 року вона рахується на двох ОСНОВНИХ посадах. Водночас є відповідальним секретарем приймальної комісії Ужгородського факультету Київського національного університету культури і головою приймальної комісії Ужгородського коледжу культури і мистецтв, хоча це суперечить діючому законодавству.

Зважаючи на вищеописані факти, виникає запитання: "Яку власну зацікавленість має наш губернатор п. О.О.Ледида, окрім омолодження кадрів, і чи вирішить таке призначення кадрову політику?" Морально-психологічний клімат колективу, який створювався десятиліттями, зруйнований завдяки таким діям.

Просимо Вас дослухатися до думки колективу, висловленої на зборах і посприяти виконанню контракту, який підписаний Митровкою М.М."

РІО

13 липня 2011р.

Теги: коледж, культура, Митровка

Коментування вимкнено автором публікації.

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини