Голова Виноградівської РДА підтвердив свою відставку і назвав її причини

В останній час багато мовиться про відставку голови Виноградівської райдержадміністрації К. Резеша. У даному інтерв’ю ми запропонували Карлу Карловичу розставити щодо цього усі крапки над «і».

Голова Виноградівської РДА підтвердив свою відставку і назвав її причини

Ви трохи більше року попрацювали головою держадміністрації і несподівано вирішили добровільно піти у відставку. Чому?
 

– Певна інформація про це вже з'явилася в Інтернет-виданнях. Комусь , можливо, зручно  причиною такого мого кроку представляти те, що я не знаходжу спільну мову з начальником міліції. Не хочу сказати, що я ним задоволений або ж те, що працює наша міліція ідеально чи там не  потрібно робити якісь кадрові зміни. Та це проблема не тільки Виноградівського району і тому аж ніяк не головна причина моєї відставки.

Корені даної ситуації лежать ще у місцевих виборах, коли Партія регіонів не змогла створити у районній раді стабільну міцну більшість, як, до речі, і наші опоненти. Ситуативну перевагу ми й зараз маємо, але вона дуже слабка і нестабільна, що створює серйозні перепони у прийнятті важливих для району рішень. Суперечності всередині ради переросли у сварки , публічні випади і навіть у взаємозвинувачення на сторінках місцевої преси. В останній час я намагався взагалі на них не реагувати. Але одначе такий безлад у раді не припинився і триває вже півроку. Це неправильно і безперспективно, а головне – від цього страждають інтереси району

Можливо, хтось мене не зрозуміє, але насправді моя відставка – це не прояв слабкості і аж ніяк не поразка. Своїм відходом я прагну подати приклад цивілізованого вирішення проблеми заради спільного добра. Сподіваюся, що такий жест буде належно сприйнятий не лише в колі моїх  соратників, а діяльність обох гілок районної влади надалі стане більш гармонійною і  продуктивною.

Чи якось пов'язане Ваше рішення піти у відставку з перевіркою КРУ, яка проходить в адміністрації й раді щодо використання бюджетних коштів?

– Ні, зовсім ні. До того ж я нікуди не збираюся виїжджати і завжди готовий відповідати за свої дії. Повірте, якби ми досі не встановили, скажімо,  дах над пульмонологічним відділенням у райлікарні, то могли б його вже втратити. А щодо коштів для  мого села, то частина їх усе ще на рахунку сільської ради. До того ж  Дюла систематично підтоплюється зливовими водами з гори, тому це село має таке ж право на розчистку своїх водовідвідних каналів,  як те ж Боржавське чи Ком'яти.

Турбує інше, що депутатські звернення і заяви в пресі уже викликають занепокоєння у наших закордонних спонсорів, завдяки яким  у тій же Дюлі здійснються  важливий благодійний проект з будівництва дитсадка. Його вартість сягає кількох мільйонів гривень, а у нас чомусь здіймають бучу, коли ми ледь спромоглися вкласти в нього якихось 200-300 тисяч.

Як зреагувала на Ваше рішення залишити посаду голови райдержадміністрації політична сила, яка Вас сюди делегувала? Ви не раз наголошували, що являєтесь командним гравцем?

– Питання про бажання піти у відставку я поставив перед губернатором і його першим заступником  ще два місяці тому. Хочу наголосити, що при цьому я не відходжу від політичної діяльності і надалі залишатимусь у команді Івана Івановича Бушка. Як депутат обласної ради я максимально допомагатиму людині, яка прийде на моє місце. Окремо хотів би сказати про роботу у своєму виборчому окрузі. Вважаю, що вона буде надалі ще більш плідною і продуктивною. Цьому сприятиме мій новий статус як радника голови облдержадміністрації з іноземних інвестицій і заступника голови Закарпатської прикордонної спілки самоврядування.

Зокрема, незабаром ми розпочнемо реалізацію міжнародної програми питної води, яка передбачає забезпечення центральним водопостачанням прикордонних населених пунктів, як русинських так і угорських, по обидва боки українсько-угорського кордону. Це масштабний проект, що фінансується фондами Євросоюзу через спільні дзеркальні ініціативи органів місцевого самоврядування. Через цю ж громадську спілку плануємо для кожного села знайти за кордоном побратима, щоб у такий спосіб залучити наші населені пункти до більш активних євро інтеграційних процесів.

Не залишатиму поза увагою і таку болючу проблему як боротьба з корупцією та хабарництвом. У депутата обласної ради, на мою думку,  достатньо важелів, аби ефективно боротися із цим злом. Та слід пам'ятати головне – корупцію підживлює не тільки той, хто бере хабарі, але й той , хто їх дає. Усе це засвідчує, що я аж ніяк не прагну відійти від  важливих проблем району, а залишатимусь активним учасником їх вирішення.

–  Чи є вже резолюція на Вашій заяві і чи можете назвати свого наступника?
- Резолюції поки що немає, але, думаю, вона скоро з'явиться. Оскільки наступника не я призначаю, то, вважаю, некоректно буде з мого боку передчасно його називати. Скажу лише, що це була моя пропозиція і дана людина стояла в кадровому резерві на голову РДА. Трохи зачекайте і незабаром конкретне прізвище стане всім  відоме.

Зараз багато людей прийшло у владу з бізнесу. Добре це чи погано і як Ви до цього ставитесь?

– Ідучи на вибори, кожна політична партія намагається заручитися передусім підтримкою підприємців. Інтелігенція при цьому залишається ніби на задньому плані. І деякі представники бізнесових кіл убачають у цьому не тільки можливість реалізації  власних патріотичних прагнень , але й захисту своїх не зовсім чистих бізнесових справ.

Але теперішня стратегія президента, судячи з діяльності прокуратури й інших правоохоронних органів, такий захист унеможливлює.  І це, я вважаю, правильно. Якщо говорити конкретно про депутатів районної ради, то, на мій погляд, у нашій команді таких людей немає. Правда, опоненти стверджують протилежне.

Ким будете працювати, коли станете екс-головою райдержадміністрації?

– Повертаюся у свій бізнес, який, до речі, немало постраждав за час моєї службовою діяльності. Але намальовуються непогані перспективи і я охоче працюватиму над новими проектами.

А як поставилася Ваша сім'я до того, що Ви так стрімко зійшли на районний олімп, а тепер добровільно з нього сходите?

– Неоднозначно. Але дружина мене підтримує. Річ у тім, що за останній рік не тільки в будні, але й  у вихідні мені рідко вдавалося побути з сім'єю. Це недобре, тому надалі намагатимусь виправляти ситуацію.

Василь Кіш, Голос Карпат

21 червня 2011р.

Теги: Карло Резеш, райдержадміністрація

Коментарі

2011-09-01 / 00:47:00
Аноним. Резеш хорошый человек он делом доказал .Дружбан он не музекант любимов и не троечник бушко .Пан Резеш Вас Виноградовском районе Вас уважают .Идите Верховную раду мы вас подержим. Ети козлы нам неавторитеты.Мы за Вас.

Іван 2011-06-22 / 11:55:00
Головою, скоріше за все, буде Сергій Рішко, депутат облради. На посаді начальника екоінспекції він не втримався, оскільки вже надіслано подання до мінприроди про його звільнення. Йому терміново шукають вакантне місце.

Дружбан 2011-06-22 / 10:33:00
Ну... як завжди, "невістка" винна. Шо ж тобі Любімов такого поганого зробив? А шо доброго Резеш зробив? В "Чорній горі" його роботу добре оцінили. По результатам.
http://chorna-gora.at.ua/news/sonce_mozhe_perestati_svititi/2011-06-19-108

Виноградівець 2011-06-22 / 10:14:00

Дійсно порядна людина, не *********** Любімов.

Дружбан 2011-06-22 / 09:44:00
Виноградівцю...
Це ти так прикалуєшся?

Виноградівці 2011-06-22 / 09:26:00
Шкода за порядною людиною.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини