Профспілки АПК Закарпаття і Дніпропетровщини обмінюються досвідом

Давні зв’язки існують між профспілковими об’єднаннями Закарпатської і Дніпропетровської областей. Кілька років тому було встановлено тісні контакти між регіональними профоб’єднаннями.

Профспілки АПК Закарпаття і Дніпропетровщини обмінюються досвідом

А нещодавно з метою обміну досвідом роботи на Закарпатті побувала делегація профспілки працівників агропромислового комплексу Дніпропетровщини.   Базою обміну досвідом роботи став навчально – методичний центр профспілок Закарпаття (директор Іван Олексик), якому за підсумками Всеукраїнського огляду – конкурсу на кращий навчальний заклад профспілок у 2010 році Федерація профспілок України присудила третє місце серед регіональних навчальних центрів України.

За активної участі профактивістів двох областей було проведено засідання круглого столу з порядком денним "Завдання профспілкових організацій АПК щодо посилення соціально – економічного захисту працюючих, виконання завдань та резолюцій УІ з'їзду  ФПУ", яке провели голови Закарпатської та Дніпропетровської обласних організацій профспілки працівників АПК Ганна Кулик і Галина Смирна. Цікаві пропозиції щодо активізації соціального діалогу на всіх рівнях, колдоговірної, організаційної та фінансової роботи профспілки, мотивації профспілкового членства висловили на засіданні голови районних профорганізацій Дніпропетровської області, депутати районних рад: Криничанської – Віталій Зеленько,   Апостолівської – Яків Аленін, представники Закарпаття – головний бухгалтер Виноградівської районної профспілкової організації Ганна Неушлі, голова профкому Державної інспекції  з карантину  рослин по Закарпатській області, депутат Ужгородської районної ради Василь Хмельницький та інші.

Взаємозацікавлено пройшла також фахова дискусія щодо основних напрямків діяльності  професійної спілки працівників АПК в сучасних умовах, на якій своїми думками щодо актуальних питань захисту прав та інтересів спілчан, реалізації гендерної і молодіжної політики, співпраці з керівниками низової ланки  поділилися голови первинних профорганізацій: ТОВ "Злагода" - Антоніна Коцюба, "Орель - лідер" - Ольга Іванченко (Дніпропетровська область), голова об'єднаного  профкому  Закарпатського облводгоспу  Гаврило Смочков,  заступник голови профкому Виноградівської лікарні ветеринарної медицини  Ярослав Жовчак (Закарпатська область) та інші.  Про роботу обласної ради профспілок з питань соціально – економічного захисту працюючих,  навчання профспілкових кадрів та активу  розповів заступник голови облпрофради Василь Захарець.

З цікавою концертною програмою  перед профактивістами двох областей виступили учасники художньої самодіяльності Закарпатського обласного Будинку культури профспілок  (директор Ганна Табакович).

Перебуваючи на Закарпатті, профактивісти  Дніпропетровщини ознайомилися з роботою агрофірми "Леанка" в Ужгородському районі, про роботу якої розповіла голова профкому Ангеліна Соловейко. Вони також відвідали Державний професійно - технічний навчальний заклад  "Мукачівський професійний аграрний ліцей ім.. Михайла Данканича", де перед ними виступили директор Юрій Деркач і голова профкому Андрій Тимко. Знайшло відображення у ході взаємних дискусій і питання діяльності районної ланки галузевої профспілки. Зокрема, аграріям Дніпропетровщини запам'ятався виступ голови Мукачівської районної ради  профспілки працівників АПК, члена президії обласної профспілкової організації Михайла Гардея.

Делегація профспілки АПК  з Дніпропетровщини  здійснила також екскурсію по області, побували у профспілковому санаторії "Карпати", на Синевирському озері, в Мукачівському замку "Паланок", обласному музеї народної архітектури та побуту, - повідомляється на оційному сайті ФПУ.

Сергій Баранчиков, Закарпатська область
 
 

21 червня 2011р.

Теги: АПк, профспілка, співпраця

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини