«Закарпаття» перемогло «Нафтовик-Укрнафта» - 2:1

«Закарпаття» (Ужгород) – «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) 2:1 (0:0)

«Закарпаття» перемогло «Нафтовик-Укрнафта» - 2:1

Голи: Єлісєєв, 65; Микуляк 90+4 – Вітер, 68
Стадіон "Авангард"
Температура +32 С
Глядачів – 1200

Склад команд
"Закарпаття": 1. Надь, 8. Шендрік (Лень, 59), 15. Єлісєєв, 13. Бойко, 28. Гібалюк, 18. Мелікян (3.Вайда,26), 7. Райчевіч (к/к), 6. Нудний (Бобаль,74), 30. Трішовіч (14. Малиш,47), 27. Муховиков (23. Микуляк), 10. Невуче.
Запасні: 70. Лютнянський, 20. Хауші.
Головний тренер – Олександр Севідов
"Нафтовик-Укрнафта": 31. Рильський, 4.Бояринцев, 14.Коваленко, 9.Прокурор (18.Бушман,69), 20.Башлай, 8. Маринчук, 24. Деревльов (37.Мепорія,70), 22. Карноза (15.Карлов, 90+2), 23. Зайчук, 11. Єсип (к/к) (16.Вітер,57).
Запасні: 33. Дейнеко, 3.Тарасенко, 17.Юрченко

2 - Голи – 1
12 - Удари – 8
8  -  В ствір – 4
5 - Кутові – 2
2 - Офсайди – 1
Малиш, 77 - Попередження – Башлай, 60

Матч з "Нафтовиком" для ужгородців, практично, не мав важливого турнірного значення, адже відставання від другого місця дуже велике, щоб наверстати втрачене у минулих протистояннях. Те ж стосується і охтирської команди, яка за своїм потенціалом не заслуговує знаходитися на 11 місці. Командам залишалося грати за свою честь для глядачів, яких на поєдинок підтримати команди в Ужгороді прийшло небагато. А гра вийшла бойовою: можливо, ужгородці мали більше бажання до перемоги, аніж гості, й зуміли вирвати три очки на останніх секундах поєдинку.

Але все по-порядку.

Олександр Севідов виставив на поєдинок тих гравців, які в першу чергу готові функціонально. На місці правого захисника з'явився Микола Гібалюк, який, до речі, цього дня святкував день народження, а на позиції правого хавбека через відсутність Нойока, якого викликали до збірної,  грав досвідчений Трішовіч. Всі інші -  на своїх позиціях.

Сергій Мізін теж вирішив грати у футбол не від оборони і випустив у стартовому складі одразу двох футболістів націлених на атаку – досвідченого Єсипа та Деревльова.

Після стартового свистка обидві команди подовгу тримали м'яч і неквапливо переходили на чужу половину поля. Подеколи гра ставала нудною і глядачі окриками змушували гравців до більш активних дій.

Перший гольовий момент створили господарі на 4 хвилині. Розпочав атаку Надь, який отримав передачу від Бойка, він віддав націлений пас на Муховикова, а той в дотик - на хід Трішовічу. Александар на швидкості з правого флангу зміщується до карного майданчика, виходить віч-на-віч і б'є в кут в протихід Рильському, але кіпер "нафтовиків" розгадав намір сербського легіонера і рятує свою команду. У відповідь підопічні Мізіна заробили штрафний за метрів 20 до воріт. Карноза "зряче" пробиває під дальню стійку, Надь у карколомному стрибку переводить м'яч на кутовий.
В інтервалі трьох хвилин флангові рейди по-черзі здійснили Муховиков та Трішовіч, але їх гострі передачі в район одинадцятиметрової позначки завершити було нікому.

А на 25-й хвилині вже Шендрік перед воротарським майданчиком в останній момент завадив охтирському нападнику замкнути передачу від партнера і виніс м'яч за межі поля.   
Через дві хвилини Антон міг стати і автором м'яча. Він вдало на лінії воротарського майданчика поборовся на другому поверсі після виконання штрафного Нудним, пробив головою, але прямо в руки кіперу гостей.

На 33-й хвилині вже Надь демонструє свої здібності. Деревльов завершував гостру контратаку "Нафтовика", захисники "Закарпаття" не зуміли йому завадити й дозволили вийти один-в-один з воротарем. Надь парирує удар Костянтина відбиває м'яч, а на підборі знову першим гравець "Нафтовика" Останній б'є – поруч зі стійкою.

На кінець тайму у штрафній гостей  Невуче з Муховиковим розіграли трьохходівку, але останній пас від нігерійця перехоплюють оборонці. А вже на доданих арбітром хвилинах, подачу з кутового замикав Трішовіч, знову надійно грає воротар охтирської команди.

У другій половині гри Севідов поетапно робить  кадрові зміни, гравці, які вийшли на поле трохи пожвавили хід гри. Через 20 хвилин після початку другого тайму господарі святкували перший гол. На 65-й хвилині замикати передачу з кутового долучився центральний захисник Єлісєєв, і не дарма. Євген головою точно в ціль без шансів для воротаря спрямував м'яч.  Але радіти голу господарям довго не довелося. Вже за кілька хвилин нападник гостей Вітер, який змінив капітана Єсипа, просто познущався з оборонця господарів і відновив паритет. Спочатку Дмитро прийняв м'яч, другим дотиком перекинув захисника "Закарпаття", а третім дотиком зльоту гарматним пострілом відправив м'яч під перекладину – 1:1.

Далі гра стала якоюсь "тягучою", обидві команди вирішили концентруватися на діях в обороні. А під час атак подовгу розігрували м'яч  на власній половині поля, часто при цьому робили помилки при передачах, особливо відмітилися в цьому аспекті господарі. Вже йшли останні секунди матчу, Бобаль на лівому фланзі заробив штрафний. Сам Матвій подає, кіпер виносить за межі штрафного майданчика, на підборі першими господарі. Чергова подача в район воротарського майданчика, і знову в боротьбі з нападником виграє Рильський але вибиває м'яч прямісінько на голову Микуляка, Владислав головою перекидає м'яч через стража охтирських воріт  і біжить святкувати переможний гол.

Роман Сенишин, ФК "Закарпаття"

22 травня 2011р.

Теги: Нафтовик, закарпаття, Севідов

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини