У Нижньому Селищі відбудеться V-й Міжнародний дитячий фестиваль театрального мистецтва "Птах"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів V-го Міжнародного дитячого фестивалю театрального мистецтва «Птах», який проходитиме 6-8 травня у селі Нижнє Селище (Хустський район).

У Нижньому Селищі відбудеться V-й Міжнародний дитячий фестиваль театрального мистецтва "Птах"

Як розповіла головний організатор фестивалю Тетяна Бєлоусова (голова ГО "Молоток"), у програмі фестивалю — виступи творчих колективів з України та сусідніх держав. Свою творчість представлятимуть дитячі театральні студії: "Чіга-Біга" с. Н. Селище, "Гора" м. І. Франківськ, експериментальний театр "Студія 22" м. Євпаторія, театр танцю "Леліо" м. Київ, літературно-музичний дует "Подорож" м. Чернігів та м. Рівне.

На гостей фестивалю чекатимуть майстер-класи з традиційних танців Закарпаття, Угорщини, Румунії -- під живий супровід музики гурту "Гудаки", а також вільного танцю від викладача Академії мистецтв при Печерській лаврі (Київ); майстер-класи з циркової майстерності (прибудуть майстри з німецького Гамбурга); майстерні з лозоплетіння, роботи з глиною, виготовлення ляльок-мотанок, прикрас з пластику та металу. Діти зможуть взяти участь у майстер-класі зі створення мультфільмів (у фестивалі візьме участь режисер, яка спеціально приїде із Москви).

Кожного фестивального дня відбуватимуться цікаві шоу (наприклад, повітряних кульок), розважальна програма з інтерактивними іграми, вогняним шоу, показом короткометражних фільмів та вечірками під відкритим небом з найкращими DJ-ми України.

"Зацікавити молодь та спонукати її до активності сьогодні не легко. Людей більше цікавлять матеріальні цінності, аніж духовні. Проте наш фестиваль за роки свого існування дається взнаки – діти самі пропонують власні ідеї щодо цікавих акцій, у дитячій театральній студії "Чіга-Біга" в Нижньому Селищі займаються близько 20 діток (з 2 до 7 класу), а її випускники створили власну арт-студію,-- зауважила Тетяна Бєлоусова. До слова, виставою вихованців Чіги-Біги "Аліса у задзеркаллі" відкриватимуть фестиваль, а завершать його виступами учасників місцевої арт-студії "Фігліш".
 
"Завдяки фестивалю ми маємо змогу зустрітися з колегами з інших театральних колективів та показати їм свою роботу", -- сказав організатор, учасник театральної студії "Чіга-Біга" В'ячеслав Кошан.
 
Встановити і прикрасити сцену, а також майданчики для майстер-класів організаторам фестивалю допоможуть волонтери, які прибудуть з Києва, Львова, Рівного, а також Франції та Німеччини.

Під час проведення фестивалю працюватиме акція "Діти-дітям" зі збору коштів для дітей, хворих на цукровий діабет у рамках програми благодійного фонду "Серце до серця". Працюватиме виставка-продаж виробів, виготовлених гуртківцями Хустського районного центру позашкільної роботи, -- розповів представник Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" Микола Щадей.

Організатори фестивалю запрошують гостей приїхати до Нижнього Селища на кілька днів – у селі працюють "зелені садиби", які готові прийняти туристів. Із кількох сіл Хустського району для дітей, молоді та їхніх батьків буде організовано безкоштовний доїзд до Н. Селища (курсуватимуть 5 автобусів). Щодо Ужгорода, то звідси до Хустщини регулярно курсують маршрутні автобуси.

26 квітня 2011р.

Теги: театр, Птах, Нижнє Селище

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини