Ужгородця запросили на цьогорічний Каннський кінофестиваль (ФОТО)

На цьогорічний Каннський Кінофестиваль закарпатці чекатимуть з особливим трепетом. В якості гостя на найочікуваніший кінофорум світу офіційно запрошено ужгородця Марселя Онисько.

Ужгородця запросили на цьогорічний Каннський кінофестиваль (ФОТО)
Художник з формації "Поп транс", а віднедавна і актор, зіграв одну з головних ролей у 23-хвилинній короткометражній стрічці молодого режисера зі Словаччини Владо Мічуха (також відомого під псевдонімом Арамісова). Картина пройшла до конкурсної програми в категорії короткометражного студентського кіно "Сінефондасьон", в якій представлені 15 найкращих робіт з усього світу. Ми поспілкувалися з імовірним тріумфатором Каннського Кінофестивалю:
 
- Марсель, ми знаємо тебе як художника та представника міської богеми. Про твої акторські здобутки раніше не було чути. Ти раніше знімався в кіно?
 
- Я вперше в житті зіграв у фільмі. Для мене це абсолютний акторський дебют, якщо не брати до уваги шкільний КВН. З Владо я товаришую вже 17 років, а з 2004 ми разом творимо мистецький часопис "Panic Button". Ми нерідко співпрацюємо та радимося по різним творчим проектам. Тож, коли він побачив мене у ролі одного з героїв своєї картини, я довго не вагався.
 
- Як ти відреагував на запрошення до Канн?
   
- Ця новина мене приголомшила, коли я збагнув куди саме поїду. А зрозумів я не одразу, Владо Мічуха зателефонував та сказав, що ми їдемо презентувати стрічку на узбережжя Франції. Тієї миті мені і в голову не прийшло, що мова йде саме про головну світову кіно подію. Тепер терміново шукаю смокінг та відповідне взуття – там це обов'язковий дрескод. 
  
- Розкажи про зйомки, де вони проходили та що далося тобі найважче?
 
- Ми приступили до знімального процесу минулого літа. Я цілий місяць жив у Празі, саме стільки й тривала робота над фільмом. Сценарій був дуже відносний, тож ми з іншими учасниками зйомок прямо на майданчику обговорювали деталі кожної сцени. Для одного з епізодів нам був потрібен дощ, а за синоптичними прогнозами його не передбачалося. Отже, ми запросили команду пожежників, які влаштували нам просто феєричну зливу. Цей момент добре запам'ятався. Втім, найважчою для виконання виявилася любовна сцена. Я одружений, тому все ніяк не міг подолати моральний бар'єр, не знав як потім подивлюся в очі дружині. Проте, після довгих вмовлянь Владо я здався.
     
- Картина називається "Тигри з клітки" (Cagey Tigers), це якась метафора?
 
В одній з пісень нашої з Владо улюбленої групи The Cure є рядок про тигрів, які були народжені в неволі, а потім вирвалися з клітки. Загалом, картина Cagey Tigers – це добра історія з хепіендом. Вона розповідає про кохання двох подруг до одного чоловіка. Наші герої стикаються з моральної дилемою: бути чесним та зізнатися, чи знехтувати дружбою заради кохання. 
 
-Чи почуємо ми музику TheCure у саундтреку до фільму?
 
- Не впевнений, адже існує авторське право, в Європі з цим суворо. Навіть для студентського кіно треба сплачувати авторські відрахування за використані у фільмі пісні. В одному епізоді актори виконують пісню The Doors, з'ясувалося, що заплатити роялті треба навіть за це. Втім, сподіваюся, що режисеру вдалося врегулювати ці моменти. Зізнаюся, що готової змонтованої стрічки я й сам досі не бачив. 
 
64-ий Каннський кінофестиваль розпочнеться 12 травня і триватиме десять днів. Коли саме Марсель Онисько вирушить до Франції, актор дізнається днями. Щиро бажаємо молодим кінематографістам вдалої поїздки. Втім, якими б не були результату конкурсу, у закарпатців з'явився ще один вагомий привід пишатися своїми талантами.

Вікторія Рижова, KarpatNews.in.ua

19 квітня 2011р.

Теги: Каннський кінофестиваль, Марсель Онисько, короткометражна, Поп транс

Коментарі

Марсель Дюшамп 'Реді Мейда' 2011-04-20 / 01:39:00
"Поп транс", кіно "Сінефондасьон", мене прямо запросили в голову тигрів, які були народжені в неволі на узбережжя Франції. Ми приступили до молодого режисера зі Словаччини, i бачив головну світову кіно подію i виконують пісню про кохання двох подруг до одного чоловіка. – це добра історія з хепіендом.

Оксі Марсо 2011-04-19 / 20:25:00
Супер! Марсік, ВІТАЮ! В мене є шнурки на штіблєти!!!!!!Дуже-дуже-дуже рада за Тебе! Буде що згадати, коли в цьому році підемо купувати ялинку:):):):)

НОВИНИ: Культура

17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
20:28
/ 9
Дмитро Кешеля презентує у Мукачеві свій новий роман "Доживемо до зеленої травички"
» Всі новини