Урядова делегація перевірила стан робіт з відновлення закарпатського Музею лісу і сплаву (ФОТО)

12 квітня Міжгірський район з робочим візитом відвідали міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога, голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, голова обласної ради Іван Балога, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища області Андрій Погорєлов, директор об'єднаної дирекції будівництва водогосподарських об'єктів області Ростислав Федів, депутат обласної ради Юрій Гнепа.

Урядова делегація перевірила стан робіт з відновлення закарпатського Музею лісу і сплаву (ФОТО)

Зустріч відбулася на території НПП "Синевир", де були присутніми також голова районної ради Іван Ярема, заступник голови райдержадміністрації Іван Ледида та директор національного парку Микола Дербак, - повідомив Закарпаття онлайн начальник відділу звернень громадян та зв'язків з громадськістю Міжгірської районної ради Іван Чуп.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, основною метою зустрічі було ознайомлення з діяльністю НПП "Синевир", вивчення проблем пов'язаних з наслідками стихійних лих, паводків минулих років та подолання їх наслідків, визначення шляхів покращення функціонування природно-заповідних об'єктів, надання реальної допомоги в цьому напрямку.

Високоповажні керівники мали можливість на місці ознайомитися із станом робіт, що були розпочаті по відновленню Музею лісу і сплаву на Чорній Ріці, які на жаль були призупинені по різних причинах.

Керівники міністерств, області та району дійшли до єдиної думки, про необхідність продовження робіт з відновлення Музею та їх завершення у найкоротші терміни.

Для цього необхідно мобілізувати можливості усіх відомств по відновленню діяльності даного об'єкта. Результатом реалізації даного проекту повинно стати не тільки відновлення єдиного у Європі Музею лісу і сплаву, а й отримання гідротехнічної споруди для регулювання рівня води під час паводку, створення рекреаційно-туристичного комплексу, відновлення роботи форелевого господарства. В комплекс Музею також буде включено будівництво міні-гес, яка буде функціонувати за рахунок накопиченої води.

Це дасть можливість значно покращити інвестиційну привабливість території НПП "Синевир", буде поштовхом у розвитку туризму та рекреації не лише на території Чорної Ріки, але й всієї Тереблянської долини.

Почесна делегація також відвідала територію озера Синевир, яке віднесено до семи природних чудес України, де так само було відмічено необхідність покращення інфраструктури, зокрема: автомобільних доріг, пішохідних доріжок, облаштування  місць відпочинку, створення умов для надання більш якісних послуг для відпочиваючих, туристів.

Районною владою було піднято питання перед Міністром екології та природних ресурсів про необхідність продовження робіт по розмежуванню територій НПП "Синевир" та сільськими радами Тереблянської  долини. Було вирішено, що найближчим часом  роботу з розмежування буде продовжено, де буде враховано пропозиції відповідних територіальних громад.

Що стосується проведення протипаводкових робіт та ліквідації наслідків паводків минулих років, було відмічено, що згідно Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиси у 2011 році на район виділено 6,8 млн. грн. Зокрема, з цієї суми, 1,2 млн. грн. заплановано на проведення берегоукріплювальних робіт на р. Ріка у с. В.Бистрий, а 5,6 млн. грн. буде виділено на відновлення та будівництво протиповеневих споруд, берегоукріплень та регуляції русла річки Теребля у селах Синевир, Негровець, Колочава.

Робоча зустріч підтвердила єдине бачення як влади на державному рівні, так і влади на місцях про те, що основним пріоритетним напрямком діяльності для району є розвиток туризму та рекреації. Поряд із створенням умов для відпочинку, покращенням рівня надання послуг, будуть створюватися нові робочі місця, активно розвиватися традиційні види діяльності – вівчарство, рослинництво, народні промисли тощо.

15 квітня 2011р.

Теги: Музей лісу і сплаву, делегація, проект, відновлення

Коментарі

степан 2011-04-15 / 12:41:00
накінець в НПП Синевир , зі зміною керівника в даному НПП справи пішли в кращий бік ! За 10 років все що розвалив попередній керівник , тепер відновлюе новий керівник НПП Синевир, це видно з тої роботи яка вже зроблена за пару місяців відколи призначили нового директора НПП Синевир Дербак М. Ю.-- успіхів йому в роботі !!! МОЛОДЕЦЬ !!!

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини