У Мукачеві візьмуть під контроль досі безконтрольну рекламу

23 березня у малому залі Мукачівського міськвиконкому при заступнику міського голови Галині Романівні Гороховській відбулася розширена нарада з рекламодавцями міста Мукачева. Як повідомили Закарпаття онлайн в Мукачівській міськраді, її метою було опрацювання зауважень та пропозицій отриманих у ході обговорення громадськістю проекту рішення Мукачівської міської ради «Про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево».

У Мукачеві візьмуть під контроль досі безконтрольну рекламу

Окрім найбільших рекламодавців міста на нараді були присутні також керівники структурних підрозділів міськвиконкому та представники засобів масової інформації.

В ході наради було зауважено, що останні кілька років реклама в місті є безконтрольна і тому у відповідності з чинним законодавством України та з метою покращення благоустрою міста Мукачево було розроблено проект рішення Мукачівської міської ради "Про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево". У разі прийняття цього рішення в силу вступають нові правила розміщення реклами, які дозволять привести в порядок історичний центр та інші частини міста. Також нові правила обмежать хаотичне замощення фасадів міста рекламними матеріалами, гармонійно поєднають рекламну продукцію з архітектурою споруд міста.

Згідно з новими правилами рекламні щити, вивіски, та інші матеріали рекламного змісту, що розміщуються на фасадах міста, мають погоджуватися рекламодавцем у відповідних службах міськвиконкому та відповідати певним естетичним стандартам. У випадку порушення правил розміщення реклами, рекламна продукція буде вилучатися. Також нові правила встановлюють ряд вимог щодо встановлення і монтажу вивісок та рекламних конструкцій.

Прийняття цього акту : по-перше, забезпечить виконання вимог Законів України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про внесення змін до Закону України про рекламу" № 1121 – IV від 11.07..2003 р., "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" № 2806-IV від 6.09.2005 р., Постанови КМУ №2067 від 29.12.2003 р. та 968 від 9.09.2009 р. "Про затвердження типових правил розміщення зовнішньої реклами" та з метою впорядкування розміщення зовнішньої реклами у місті Мукачево та приведення у відповідність до чинного законодавства "Порядку розміщення зовнішньої реклами у м. Мукачево", затвердженого рішенням 31 сесії Мукачівської міської ради 5-го скликання №673 від 24.04.2008 р., а також приведення положень Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Мукачево у відповідність до Закону України Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"; по-друге, визначить робочий орган, який здійснюватиме регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами в місті; по-третє, посилить контроль за оформленням дозвільних документів і договорів та забезпечить надходження коштів від рекламної діяльності до міського бюджету в повному обсязі.

Вищезгаданий проект регуляторного акту було розміщено для обговорення на офіційному сайті Мукачівської міської ради та в газеті "Мукачівська Ратуша". З пропозицій, які поступили від фізичних та юридичних осіб за час обговорення, було розроблено зведену таблицю яку також було розміщено на офіційному сайті міської ради для оприлюднення.

З метою встановлення чіткого розміру платежів за використання місць, що належать до комунальної власності, для розміщення спеціальних конструкцій; створення єдиної цілісної впорядкованої структурованої та прозорої системи плати за тимчасове користування місцями для розташування різних видів конструкцій у місті Мукачево; врегулювання питань, пов'язаних з визначенням підстав та порядку визначення розмірів плати за надання у користування місць розташування спеціальних конструкцій, які перебувають у комунальній власності; поповнення міського бюджету дане питання виноситься на розгляд на 8-ій сесії Мукачівської міської ради, яка відбудеться 31 березня.

30 березня 2011р.

Теги: реклама, рекламоносії

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини