Законно вивезти дітей, народжених від сурогатної матері, французам не дало посольство Франції (ВІДЕО)

Немовлят, яких потайки перевозили через кордон, не продавали. Французькій парі їх народила законно українська сурогатна мама. Правоохоронці з'ясували - батьки-іноземці не змогли оформити проїзні документи на дітей у власному посольстві. Тому і пішли на відчайдушний крок - вирішили нелегально переправити дітей через кордон.

Законно вивезти дітей, народжених від сурогатної матері, французам не дало посольство Франції (ВІДЕО)

- Хелоу, хелоу. Ну, привєт. Ну, давай потягушечки зроби.

Цих дівчаток французькій парі народила українська сурогатна мама. За вітчизняним законодавством усе легально: договір з клінікою, офіційно сплачені гроші, передача дітей законним батькам. Реєстрували малюків у цьому РАГСі в Києві. За рік тут бувають до десяти пар іноземців, які хочуть оформити своїх дітей.

Ірина Шмигора, завідуюча Святошинським відділом реєстрації актів цивільного стану:

- Документи були зібрані відповідно до вимог чинного законодавства, тому претензій ніяких не виникло.

Від початку інтереси іноземної пари в Україні представляла місцева фірма. Про це розповіли у Генпрокуратурі. Супровід обійшовся майбутнім батькам у тридцять тисяч євро. За попередньою інформацією ГПУ, після реєстрації дітей французи чекали, що українські підприємці допоможуть оформити і виїзд за кордон. Не дочекалися. Й пішли до французької амбасади.

Марина Остапенко, керівник прес-центру СБУ:

- Для того, щоб вивезти дітей до Франції з України, треба мати проїзні документи дитини або вписати цих дітей до паспорту батьків. І за словами цієї француженки, коли вона звернулася до посольства Франції з метою зареєструвати цих дітей, їм там в цьому відмовили.

І навіть гірше, твердить адвокат французької родини. Батьки місяць чергували під посольством своєї країни, щоб оформити виїзд дітей. Ось документ, за яким мали б отримати дозвіл. Та, навіть на територію посольства їх не пустили.

- Їм навіть не дали відмову. В тому то і справа. А що оскаржувати до суду, коли навіть немає відмови?

СБУ нині вивчає обставини цієї справи. За словами Марини Остапенко, коли виникли проблеми з посольством, батьки вирішили піти ва-банк і потайки вивезти дітей до Франції. Авокат Мишинчук каже: у рідній країні його підзахисні мають шанс в суді поборотися з дипломатами.

Василь Мишинчук, адвокат:

- Мета була така, що вони приїдуть у Францію і будуть судитися з посольством і будуть доводити у себе вдома через суди. Тому що є вже така практика на території Франції. І батьки виграють такі справи.

У цьому фургоні батько і дідусь сховали дівчаток і рушили до пункту пропуску. Понеділок, 21 березня став для них дійсно проблемним. Увагу прикордонників привернули одразу: гучною музикою в салоні і нервовим виглядом.

- У правій половині цієї скрині знаходилися двоє немовлят, які були одягнуті, ухожені.

У французькому посольстві відмовилися пояснити ситуацію. Українські правоохоронці затриманих французів випустили під заставу, нині вони - в готелі, чекають, коли СБУ завершить розслідування. Близнючки - у закарпатській лікарні, чекають на своїх батьків.

Єлизавета Біров, головний лікар дитячої лікарні:

- Після того, як визначиться юридичний статус діточок, вони будуть віддані або батькам або будуть віддані туди, куди буде рішення суду або слідчих органів.

Французька мама - єдина з родини поза підозрами. Адже, на місці злочину її не було. Час від часу жінка відвідує дітей у лікарні.

- Вот оці зайчики. Зайчиків мама сьогодні їм принесла. І вот тому тоже.

Як зазначили у Генпрокуратурі, за українськими законами дідусю і батьку світить до семи років позбавлення волі. Утім, є одна обставина, що може кардинально змінити хід справи. Адже, французи потайки вивозили за кордон власних дітей.

Автор: Ігор Меделян. Оператори: Іван Бабущак, В'ячеслав Савчин. Перший національний

26 березня 2011р.

Теги: немовлята, Франція, сурогатна, посольство

Коментарі

Мама 2011-04-06 / 16:18:00
Шкода і діточок, і цих нещасних французів, які за 30тис.євро ще й показники СБУшникам зробили. Ті зараз по "звізді" на погони отримають, а діток, скоріш за все, у наш "леленц" здадуть - ось що жахливо. Їх біологічна мати, певно, і не погодилась би на це, коли б не перспектива дітям жити в НОРМАЛЬНІЙ ЦИВІЛІЗОВАНІЙ КРАЇНІ, а не в нашій жо...і!!!

тель 2011-03-28 / 14:43:00
В україні найкращий варіант – знайти фіктивного усиновлювача, який потім з дітьми виїде на ПМЖ у Францію та там "програє" суд біологічним батькам.

Оля 2011-03-28 / 11:20:00
Тут був варіант залишити СВОЇХ РІДНИХ дітей у дитячому будинку і потім їх всиновлювати ( мінімум півроку часу) + ризик ( а може не вдасться саме їм всиновити?). Ну, хто на таке пійде?

тель 2011-03-27 / 23:27:00
нічого не розумію:
варіант 1: А може краще – прийняти громадянство України! (Ото був би шок для угорців!!!)
Відповідь: Тупий (варіант)


варіант 2: Або ж домовитись про "коридор" у Стужиці!
Відповідь: Ще тупіший (варіант)

bnn 2011-03-27 / 23:00:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

тель 2011-03-27 / 22:57:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

bnn 2011-03-27 / 22:43:00
тоже "варіант"!

тель 2011-03-27 / 22:37:00
А може краще – прийняти громадянство України! (Ото був би шок для угорців!!!)
Або ж домовитись про "коридор" у Стужиці!

bnn 2011-03-27 / 22:25:00
Я точно знаю що не зробив би - не запхнув би свою дитину в диван автомобіля, при цьому включивши голосно музику, щоб було не закричало.
При таких грошах можна було б з митником домовитись або ж виграти судову справу з посольством в Україні - обійшлось би дешевше і все було б законно.

тель 2011-03-27 / 21:56:00
І що б ти зробив, коли у чужій державі у тебе на руках двоє твоїх діточок, ти їм батько, навіть з РАГСу свідоцтва про це видали?

Повезеш їх додому...

А судити треба тих, хто здоїв гроші, але на самому початку домовленностей не наголосив, що може оформити виїзд за кордон.
Людину в чужій державі поставили в патову ситуацію. Та всі радіють: кожен здоїть свою копійчину. Брудна українська дійсність.

bnn 2011-03-27 / 20:48:00
Про який податок і який бюджет України ви кажете - 30 штук євро заробили афери-посередники які навіть не довели справу до кінця (сумніваюся що сурогатна мати отримала хоч третину тих грошей). Зараз з французів адвокат, прокуратура і сбу видоять ще 30 штук євро, щоб закрити кримінальну справу (а так воно і буде), справа навіть не дійде до суду можливо.
А "забирати дітей від батьків" - це не велика дурість, а називається по юридичному - "позбавлення батьківських прав", підстави якого наведені в сімейному кодексі і одна з підстав дуже підходить у даному випадку.

тель 2011-03-27 / 18:58:00
Ця родина могла б бути найщасливішою у світі – чого ще собі побажать: чудові близнята. Україна (у вигляді податку) навіть взяла з французів кошти до свого бюджету. Французи б все своє наступне життя з теплотою згадували чудову країну Україну, вони б стали її патріотами там, у Франції...
Тільки не кажіть, що випадково на кордоні побачили... Вели їх служаки, аж до кордону, щоб там зупинити на гарячому.
Буде великою дурістю – забрати дітей від законних батьків, а тих віддати під суд.

bnn 2011-03-27 / 14:34:00
Дууууже хороші батьки - накормили немовлят снотворним і засунули в диван, що це за батьки. А якщо не дай бог діти б задихнулися чи ще що небудь сталось - що б ви - Оля і тель - тоді писали.
Цих так званих "батьків" необхідно до психіатра на експертизу повести і однозначно - позбавити батьківських прав. Нові батьки одразу знайдуться - накільки відомо, можливим усиновленням цих дітей уже активно зацікавилась багата берегівська сімя.

Оля 2011-03-27 / 10:43:00
Треба зрозуміти батьків, якщо вони пішли на сурогатне материнство (вартість не менше 30 тис. евро), вони дуже хочуть дітей і люблять їх. Віддайте їм дітей. Ну, кому стане краще від того, що ви їх розлучаєте? Діти повинні бути з батьками.
У кого були проблеми із народженням дитини - зрозуміє їх.

тель 2011-03-27 / 10:33:00
Мати дитину, Людина готова для цього на все.
Дуже шкода. що законодавства не враховують істинних помислів людей. У цих діточок можуть бути люблячі батьки, якщо батька не кинуть за грати до української в’язниці, де він невиліковно захворіє на туберкульоз та ніколи не побачить своїх чад.

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини