Закарпатська СБУ порушила 10 кримінальних справ проти хабарників

25 березня СБУ відзначає свою 19-ту річницю. Напередодні, 21 березня, начальник УСБУ в Закарпатській області Василь Сітар дав прес-конференцію для крайових журналістів.

Закарпатська СБУ порушила 10 кримінальних справ проти хабарників

Зокрема, повідомив, що у 2010-2011 рр. за матеріалами УСБУ в Закарпатській області до державного бюджету та державного сектору економіки повернуто близько 8,7 млн. грн.

Протидіючи злочинним механізмам розкрадання державних коштів та майна, за легалізованими матеріалами управління порушено 19 кримінальних справ за фактами розкрадання службовцями бюджетних коштів на суму близько 1,9 млн. грн. та незаконного привласнення державного майна посадовими особами підприємств та установ області на загальну суму понад 4,9 млн.грн. За матеріа-лами управління органами прокуратури порушено 8 кримінальних справ за фактами зловживання службовим становищем посадовцями органів місцевого самоврядування та землевпорядних організацій, дії яких призвели до незакон-ного вилучення та відчуження земельних ділянок загальною площею близько 8,3 га, унаслідок чого інтересам держави нанесено шкоду на суму більше 1,4 млн. грн. Порушено 11 кримінальних справ за фактами привласнення коштів банківських установ та нанесення останнім збитків на загальну суму понад 8,5 млн. грн.

Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю викрито ряд злочинів у сфері службової діяльності. За матеріалами проведеного документування порушено 24 кримінальні справи стосовно держслужбовців, співробітників правоохоронних і контролюючих органів, працівників судових органів, митників, військовослужбовців; в т.ч., порушено 10 кримінальних справ за фактами вимагання та одержання хабарів, вчинених співробітниками МВС, органів ДВС та держслужбовцями, які наділені повноваженнями у сфері земельних відносин. Складено 42 протоколи про корупцію. Виявлено низку механізмів незаконного ввезення в Україну товарів широкого вжитку, побуто-вої техніки, автомобілів. Вилучено предметів контрабанди на суму 9,2 млн. грн.

Знешкоджено злочинне угруповання, яке займалося доставкою нелегальних мігрантів в область та їх подальшим незаконним переправленням через держа-вний кордон України. Нейтралізовано 3 канали незаконної міграції. Щодо їх організаторів та посібників порушено 12 кримінальних справ стосовно 19 осіб. Направлено до суду 37 справ стосовно 52 громадян, у результаті чого до кримі-нальної відповідальності притягнуто 44 особи. Близько третини кримінальних справ, порушених за ознаками зазначених злочинів в системі СБ України, при-падає на слідчий відділ закарпатського обласного управління.

Загалом у ході розслідування кримінальних справ слідчим відділом розкрито 46 злочинів, розшукано 16 обвинувачених, до судових органів направлено 73 кримінальні справи стосовно 92 осіб, вилучено грошей, цінностей та інших товарів на суму понад 20 млн. грн. За постановами слідчих і вироками судів звернуто в дохід держави валюти, товарів і цінностей на суму майже 8 млн. грн.

Вилучено 150 одиниць засобів ураження (нарізна та гладкоствольна зброя, гранати, вибухові речовини, а також міни, снаряди тощо), близько 2500 набоїв.

У зв'язку із допуском до державної таємниці перевірено та допущено до роботи з таємною документацією понад 1200 осіб. Виявлено 145 порушень чинного законодавства, у результаті чого проведено 11 службових розсліду-вань, за якими складено 50 протоколів про адмінправопорушення. Перекрито 6 каналів можливого витоку або розголошення секретних та конфіденційних відомостей за межі України.  За результатом перевірок 16 особам відмовлено в оформленні допуску до державної таємниці. За суттєві порушення 2 особам скасовано допуск.

Одним з головних завдань регіональних управлінь СБУ є забезпечення інформацією центральних та місцевих органів влади з питань національної безпеки. У зазначений період обласним управлінням направлено близько 150 інформацій про стан і розвиток подій в регіоні, зокрема, у сфері економіки, міжетнічних та міжконфесійних відносин, криміногенну ситуацію, з проблем екологічної безпеки, функціонування закарпатського транспортного коридору, пропозиції до розробки нових законодавчих актів.

Протягом 2010-2011 рр. до приймальні управління звернулось понад 470 громадян,  розглянуто близько 900 письмових звернень. Найпоширенішою їх темою є прохання про надання інформації стосовно родичів, репресованих в період тоталітарного режиму, запити владних та правоохоронних органів, скарги щодо зловживань та корупційних дій посадових осіб і правоохоронців, а також депутатські запити тощо.

22 березня 2011р.

Теги: УСБУ, злочин, кримінальний

Коментарі

читач 2011-03-22 / 15:52:00
Так виходить нам тепер молитися на СБУ-ків треба........ Свічки ставити в церкві...... А про те, скільки вони хабара взяли за 19 років не написано????????????????????

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини