Про шостих «Березневих котів» розповіли у прес-центрі «Закарпаття» (ФОТО)

У середу у прес-центрі «Закарпаття» говорили про ЕротАртФестиваль «Березневі коти», який пройде в Ужгороді уже шостий рік поспіль 25-27 березня. Учасниками зустрічі стали Вік Коврей, організатор фестивалю та Валенти Кузан, куратор фотовиставки.

Про шостих «Березневих котів» розповіли у прес-центрі «Закарпаття» (ФОТО)

Вік Коврей розповів про особливості та насиченість цьогорічного арт-фесту. "Нам доводилося різати, ущільняти, зменшувати тривалість виступів, і у нас все одно вийшло 22 заходи на три дні", – розповів він. Дислокація фестивалю різна: від Лялькового театру до спорткомплексу "Динамо", від кав'ярень до Амфітеатру. Гостями фестивалю цього року стали митці з Литви і саме вони розпочнуть фест у п'ятницю ввечері. Окрім Литви країнами-учасниками літературної акції стануть Польща, Білорусь та Україна. Всі події фестивалю умовно розподіляються на три великі блоки: літературний (поетичні читання, імпрези, презентації, міждисциплінарні перформенси, слем), візуальний (виставки актуального мистецтва, фото) та освітній (дискусії, круглі столи, флешмоби, презентації).

Темою літературних "баталій" стане "Цензура та Еротика". У круглому столі митці та мистецтвознавці обговорять теми сексизму, та водночас будуть підняті такі теми, як "вишуковування еротики у Вінні-Пухові або в дитячих творах Олександра Гавроша", – додав Вік.

Численні майстер-класи становитимуть щось середнє між акторськими навчаннями і тантрою: майстер-класи на відчуття, на розуміння партнера і т.д. У гостей також буде можливість подивитися п'єсу "Ромео і Жасмин" Олександра Гавроша, яку привезе студентський народний театр "Вавилон" (Київ). "Це одна з кращих п'єс у їхньому репертуарі, – сказав Вік, – з нею вони вже перемогли на двох фестивалях". В рамках фесту пройде й слем, який з третього фестивалю дедалі успішніше продовжує свою ходу літературним Ужгородом. За словами організатора, цього року на "Березневих котів" планується привезти справжніх слемерів. "У нас єдині, хто бере участь у слемі – це поети, – каже Вік. – Насправді слемери – це зовсім не поети, або ж не зовсім поети. Тому ми запросили Харківську школу слемерів і сподіваємося, буде слем-протистояння."

Валентин Кузан

Про персональну фотовиставку дніпропетровського фотографа, визнаного на світовому рівні, Сергія Яненка, яка пройде в рамках "Березневих котів-6" розповів Валентин Кузан. Окрім того Валентин торкнувся і музичних проектів арт-фестивалю: "02:00", спільного проекту з Дмитром Павловим; новий проект солісток гурту "Сонцекльош" "Ку-ку Шанель", який "має яскраво виражені риси французького автентичного шансону в первісному розумінні цього слова", – додав Валентин Кузан.

Про те, хто ж отримає почесну нагороду "Березневих котів" за внесок у мистецтво еротичного характеру – музиканти, художники, театрали чи літератори – поки що, звичайно, невідомо. "Це не є виключно літературний фестиваль, – сказав Вік Коврей, – попри те, що половина заходів усе ж літературна."

Вік Коврей

Цьогорічний фестиваль підтримує Польський інститут у Києві, який привезе в Ужгород польського письменника, класика Богдана Задуру, який переклав чимало українських поетів та письменників. "Дуже приємно, що завдяки Андрію Любці ми змогли його запросити", – додав Вік. Окрім поляків арт-фестиваль підтримали управління культури, молоді і спорту, чимало меценатів та небайдужих до літфесту людей.

Середня ціна на арт-виступи, як повідомили організатори, коливатиметься в межах 10 гривень.

Емблему арт-фесту "Березневі коти" втілили у металі

17 березня 2011р.

Теги: "Березневі коти", арт-фестиваль, Вік Коврей, прес-центр "Закарпаття"

Коментарі

читач 2011-03-17 / 17:55:00

А де можна ознайомитися з програмою фесту?


В рубриці Культура сайту Закарпаття онлайн. Адмін

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини