На Великдень на Закарпатті убивали, крали, скоювали ДТП...

На свята народ веселиться. Однак від веселощів до біди часом лиш один крок, особливо коли свято “розбавлено” надмірною кількістю алкоголю. На жаль, не оминуло лихо оселі багатьох закарпатців й на Великдень.

“КАРА” ВІД БОЖОЇ МАТЕРІ

Почнемо з Благовіщення. Упродовж доби 7 квітня на території області зареєстровано 20 повідомлень про скоєння різноманітних злочинів. 12 із них міліцією було розкрито по гарячих слідах. Це, зокрема, одне хуліганство, крадіжка з будинку, один факт вилучення зброї тощо. Працівники ДАІ та ПС затримали за порушення ПДР 505 водіїв, з яких 14 перебували у нетверезому стані.

На Закарпатті проводилося святкове Богослужіння -- Великодна Всенощна у 821-ій церкві. Загалом помолитись прийшло близько 450 тисяч краян. Аби не трапилося біди, охорону громадського порядку забезпечували біля церков 960 міліціонерів та півтора десятка бійців внутрішніх військ. Порушень правопорядку допущено не було.

Найрезонансніша НП трапилася близько десятої години вечора 7 квітня в селі Сторожниця неподалік Ужгорода. У старенький “Жигуль” сіла весела компанія: 4 хлопці та молода дівчина. Довозилися до того, що водій, не впоравшись на швидкості з керуванням, врізався на перехресті... у пам’ятник Святої Богородиці! Водій, 20-річний Віталій з Тарнівців та двоє його пасажирів - 19-річна Ганна й на рік старший Анатолій, на місці пригоди загинули. Ще двоє 24-річних хлопців з тяжкими травмами опинилися в лікарні.

Інша трагічна ДТП трапилася у селі Керецьки на Свалявщині. Водій ВАЗ-2108, 21-річний Сергій із села Росош, не впорався з керуванням і наїхав на дерево. Внаслідок зіткнення від отриманих травм дорогою в лікарню померла 17-річна пасажирка Світлана, учениця місцевої школи.

ДОКИ ГОСПОДАРІ МОЛИЛИСЯ В ЦЕРКВІ, ЗЛОДІЇ ВКРАЛИ ПОЛОТНА БОКШАЯ...

На Великдень, упродовж доби 8 квітня, в чергову частину УМВС надійшло 25 повідомлень про скоєння на території Закарпаття злочинів. 13 із них міліція розкрила, зокрема два хуліганства, один факт вилучення наркотиків тощо. Із 439 порушників ПДР 29 водіїв перебували у нетверезому стані.
Зранку на Великдень пішло у церкву літнє подружжя К. із приміського села Минай. Доки старенькі молилися, в їхню оселю залізли невідомі й поцупили 7 картин пензля Бокшая. Кажуть, серед украдених полотен були й два портрети самої господині оселі, котра у молодості приятелювала з великим художником. Позаяк власники картин не дуже афішували свої статки, жили скромно й доволі замкнуто, то напрошується висновок, що обікрав їх або навів злодіїв хтось із “своїх” - людина, котра неодноразово бувала в домі й знала справжню вартість старих полотен...

Робили біду на Великдень і водії (навіщо на свята взагалі сідати за кермо, коли й випити хочеться, і таксі вдосталь?!). Вечірньої пори просто на пішоходному переході на вул.Гагаріна “Дачія-Логан” під керуванням 35-річного підприємця Володимира збила 6-річну дівчинку. Дитина опинилася в лікарні з травмами різного ступеня важкості.

Того ж дня, близько 23.00, в с.Нересниця Тячівського району невідома іномарка збила двох пішоходів-школярів, один з яких -- 14-річний учень Нересницької школи Сашко від отриманих травм помер на місці пригоди. Іншого школяра з черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та переломом ключиці доставлено в лікарню. Водій-убивця утік із місця пригоди, але був розшуканий та затриманий працівниками міліції. У наїзді на дітей підозрюється 33-річний місцевий сезонний робітник Іван, який був того фатального вечора за кермом “Фольксвагена-Пасата” з чеськими номерами. Авто доставлено на штрафмайданчик.

Ще один нещасний випадок, спричинений автомобілем, трапився у селі Грушево того ж Тячівського району. На Великдень на узліссі біля села відпочивали люди. 37-річний житель Ужгорода залишив свій “Мерседес” на схилі пагорба. У салоні авто знаходився його 5-річний син, який, забавляючись, вимкнув ручне гальмо, й авто поїхало униз по схилу. Батько дитини, намагаючись зупинити автомобіль, упав під колеса, й “Мерседес” переламав чоловікові 5 ребер...

У Чопі, в під’їзді будинку на вул.Залізничників, виявили труп місцевого 44-річного Сергія. Ознак насильницької смерті на тілі чоловіка не виявлено. У Виноградівську лікарню доставили у нетверезому стані 28-річного жителя с.Онок, який ударив себе ножем у ліве передпліччя, намагаючись покінчити життя самогубством. Його “відкачали” лікарі. А на залізничному перегоні Тячів-Тересва виявили труп невідомого чоловіка віком 25-30 років, на якого, судячи з характерних ран голови та тулуба, наїхав потяг.

ЯК ЗАКАРПАТЦІ “ПОЛИВАЛИСЯ”...

У Поливальний понеділок, себто 9 квітня, в області трапилося 45 злочинів, з яких 28 розкрито, у тому числі й одне убивство, одне тяжке тілесне ушкодження, 6 хуліганств тощо. Зі 626 порушників ПДР 48 водіїв виявилися нетверезими. Приміром, 35-річний ужгородець Йосип (до речі, колишній правоохоронець) смертельно травмував джипом на перехресті вулиць Підгірна-Цегольнянська жінку, котра підмітала вулицю. Утік з місця аварії, але був затриманий співробітниками УДАІ в с.Холмок Ужгородського району.

Ще одну жінку, віком 45-50 років, доставила у стані мозкової коми в обласну лікарню “швидка” з села Минай Ужгородського району. Лікарі констатували у потерпілої закриту черепно-мозкову травму, забій потилиці тощо. Особа потерпілої та обставини, за яких жінка травмувалася, встановлюються.

У Виноградівську ЦРЛ доставили 15-річного Павла з Королева. Хлопець помер, не приходячи до свідомості. Міліціонери з’ясували, що юнак сів за кермо мопеда, не впорався з керуванням і зіткнувся на вулиці з велосипедистом. Від удару головою об тротуар і загинув...

А в Свалявську ЦРЛ у важкому стані доставили іншого травмованого хлопця. З’ясувалося, що 7-річний свалявський школяр Іванко, забавляючись, упав з 10-метрового крана на залізниці...
Ще більша біда трапилася з 65-річним пенсіонером з села Загаття Іршавського району. Побитого до смерті Івана Л. знайшов сусід і повідомив у міліцію. Оперативно-слідча група встановила на місці, що напередодні пенсіонера забили до смерті дерев’яною палицею два непрохані гості - 24-річний та 15-річний місцеві жителі. Юних убивць затримано, знаряддя розправи - дерев’яну палицю вилучено.

У Рахівському районі, в селах Великий Бичків, Косівська Поляна та Лазіщина померли у понеділок кілька людей, серед яких і 36-річна жінка. У всіх випадках ознак насильницької смерті людей не виявлено. Ймовірно, смерть нещасних настала внаслідок надмірного переїдання-перепивання на свята...
Володимир ПАВЛЮХ, "Відомості міліції"
15 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини