Закарпатська влада привітала жінок (ФОТО)

4 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня, в Ужгороді відбулися обласні урочисті заходи. Жінок вітали голова Закарпатської обласної ради Іван Балога та голова обласної державної адміністрації Одександр Ледида. До вітань долучилися й народний художник України Володимир Микита, письменник-драматург Дмитро Кешеля, поет Василь Густі, ректор УжНУ, депутат облради Микола Вегеш.

Закарпатська влада привітала жінок (ФОТО)

Звертаючись до учасників урочистого зібрання, голова обласної ради Іван Балога в першу чергу, подякував за активну життєву позицію, бажання не стояти осторонь при вирішенні нагальних питань щодо поліпшення життя краян.

"Безмежна вдячність вам за те, що робите кожного дня, працюючи на громаду краю. Сьогодні наші матері, дружини, колеги виховують дітей, створюють затишок в рідному домі і нарівні з чоловіками працюють у всіх сферах суспільної діяльності. Я радий, що напередодні 8-го Березня ми зустрілися, щоб привітати вас із весною, із цим найпрекраснішим святом, подякувати за все те розумне, добре, вічне, що ви зробили для своїх родин, нашого Закарпаття. І немає тих слів, щоб висловити вам оту всю вдячність, якої ви достойні. Адже заслуги ваші неоцінимі", – звернувся до жінок краю голова обласної ради Іван Балога.

Привітав жіноцтво області й голова облдержадміністрації Олександр Ледида. Він побажав жінкам чудового весняного сонячного настрою, квітів і компліментів, і якомога менше турбот і тривог.

Народний художник України Володимир Микита відзначив: "Жінки – наші музи. Вона – на всі віки. Без них неможливо творити. Спокон віків у них цінується порядність, сутність, душевність. Їх треба вітати, їх треба любити".

Ректор УжНУ Микола Вегеш зауважив: "Ви повинні залишатися такими, якими Ви є – красивими, мудрими, щасливими. Я Вам бажаю, щоб свято 8 Березня у Вас було щодня. Щастя й здоров'я Вам!".

Письменник-драматург Дмитро Кешеля констатував: "в кожній мові світу є поняття "мати" й "кохана", але в жодній мові світу нема стількох багатьох значень, як їх є в українській мові. Це свідчить про нашу щиру любов до матері, жінки, доньки, коханої".

Віршами привітав жінок краю закарпатський поет Василь Густі:

"Які б вітри не були в груди
 В якій не бути далечі
 Я жінці дякувати буду,
 Котра життя дала мені..."

З нагоди свята ряд представниць прекрасної статі отримали відзнаки та нагороди. Так, почесною грамотою обласної ради нагороджено Галину Цар, Чопського міського голову, Вікторію Тарахонич, депутата Ужгородської міськради, Надію Онисько, головного лікаря Виноградівської районної лікарні, Ольгу Хохол, Пузняківського сільського голову, Марію Богуш, Жнятинського сільського голову, Тетяну Монастирську, секретаря Свалявської міськради, Марію Котлар, Тарновецького сільського голову, Марту Барту, Яношівського сільського голову, Ольгу Гвоздяк, проректора УжНУ, Ларису Подоляк, головного редактора газети "Старий замок-Паланок", Мар'яну Стецьків, шеф-редактора телеканалу "М-студіо".

 За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток краю, активну участь у суспільно-громадському житті Закарпаття, високий професіоналізм найвищою відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації – нагрудним знаком "За розвиток регіону" удостоєно депутата Закарпатської обласної ради Марію ДУМНИЧ, директора з економіки та фінансів відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Закарпаттяобленерго" Ольгу ОНИСЬКО, директора творчо-виробничого об'єднання інформаційно-аналітичних програм Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії Тетяну ВАШЕРГЕЛІ, депутата Ужгородської міської ради Ярославу ГАСИНЕЦЬ, заслужену артистку України Майю ГЕЛЯС, засновницю селянського фермерського господарства "Ковач" Марію КОВАЧ, головного редактора газети "Закарпатська правда" Наталію ЛОГОЙДУ-ПЕТЕРВАРІ, заступника голови Мукачівської районної державної адміністрації Ольгу МАРИНЕЦЬ, начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасію ПЕНТЕК, директора ТОВ "Аромат" Моніку ТОВТ, почесною грамотою ОДА -  Наталію Братасюк, голову Закарпатського осередку УСП.

Прес-служба Закарпатської обласної ради

04 березня 2011р.

Теги: жінка, Балога, Ледида

Коментарі

Дивина та й годі... 2011-03-05 / 23:28:00
Це день журналістики чи 8-го березня? Де вчителі, медики, громадські діячі? Якісь дивні "номінати"... Хто ж списки кандидаток до нагородження складав? А нагрудний знак "За розвиток регіону" деяким "шмаркачкам" взагалі...

читач 2011-03-05 / 10:23:00
ГАНЬБА!!!!!!!!!

Рита 2011-03-04 / 22:01:00
Да, что ж вы злые-то такие! Грамот Вам не хватает? Надо было Клованича наградить к 8 Марта!

Петрусь 2011-03-04 / 21:06:00
А Мар"яна Стецьків? Нич не маю проти цієї дівчини, як людини. Але таку поважну нагороду давати людині, яка без року тиждень у журналістиці, ну це щонайменше, не справедливо. Не кажучи вже про те, що це просто смішно. Ну це по-закарпатськи. Три ЗМІ, які фінансуються Балогою і Ледидою - своїх і привітали називається

Збирач фольклору 2011-03-04 / 19:04:00
Галина Цар отримала нагороду за те, що пригостила чиновників бограчем із брудною картоплею, шашликом із смолями.
Лариса Подоляк - за те, що "виїла" Клованича з посади головного редактора та кількох журналістів з редакції. Знищила газету, що і мій пес сикати на неї не хоче.
Наталка Логойда - це взагалі без коментарів.

Дорога наша владо, так тримати.

2222 2011-03-04 / 16:50:00
Наближені до влади ЗМІ - закарпатка, старий замок, м-студіо... єстєствєнно
) курям на сміх

НОВИНИ: Соціо

22:10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини