Павло Федака: "Не варто зловживати традиційною толерантністю закарпатських українців"

Ситуацію, що склалася навколо угорського монументу на Верецькому перевалі в розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн прокоментував голова Закарпатської обласної організації Української партії Павло Федака.

Павло Федака: "Не варто зловживати традиційною толерантністю закарпатських українців"

– Останні події на Верецькому перевалі засвідчили, що не варто зловживати традиційною толерантністю закарпатських українців. Від моменту встановлення пам'ятника "На честь переходу угорськими племенами через Карпати" всі розуміли його провокативність. Тож все, що зараз відбувається на Верецькому перевалі, є цілком закономірним.

Відкриття угорського пам'ятника  поруч з місцем загибелі карпатських січовиків є наругою над їхньою пам'яттю. Це провокація окремих політичних сил, спрямована на оману угорського народу.  Встановлення монумента на колишньому північно-східному кордоні Угорського королівства є нагадуванням українцям про  колоніальне минуле, що є для нас категорично неприйнятним. Один монумент руйнує всі тривалі добросусідські напрацювання. Що важливіше для угорської громади – нормальне співжиття з українцями на одній землі, чи демонстрація національної зарозумілості, своєї колишньої зверхності? Для переважної більшості угорців Закарпаття – однозначно перше. Але для жменьки місцевих політиканів – все ж таки друге.

Не можна толерантно ставитися до того, хто плює в твою історичну пам'ять. Вважаю, що для відновлення дружби між українцями і угорцями останні мають ініціювати демонтаж  монументу на Верецькому перевалі.

Треба, нарешті, зрозуміти, що добре для Угорщини – не завжди добре для України.

23 лютого 2011р.

Теги: Верецький перевал, угорський, монумент

Коментарі

mekk 2011-03-09 / 16:51:00

"Правилами коментування" на сайті Закарпаття онлайн заборонено розміщувати розлогі цитати чи цілі матеріали інших авторів, замість яких рекомендуємться давати посилання на ці інформації в мережі. Адмін

нік 2011-03-07 / 21:35:00
можна знайти місце для обох памятних знаків

Spectator 2011-02-28 / 09:41:00

Флуд. Адмін

бандерівець 2011-02-27 / 21:00:00
Здобудеш волю - заслужиш небо.
Іван Сірко

"З Богом ми покажемо силу і Він знищить гнобителів наших..." (Пс. 48.21.) - саме таке гасло Воїна!

"Шлях Воїна" – саме так ми вирішили назвати сторінку присвячену вихованню молодої людини Ідеї та Чину, Воїна національно-визвольної революції, Лицаря, здатного стати на захист Добра і Справедливості, Нації та Держави, Сім'ї та Моралі.

У час, коли матеріалістичні доктрини роз'їдають душі людей, коли всяка ліберальна, соціалістична, комуністична наволоч зомбує уми молоді, коли з українця роблять духовного раба, не здатного постояти ні за себе, ні за "ближніх своїх", на захист Вічних Цінностей стають ті "немногі", які не на словах, а на ділі захищають інтереси України.

Пацифізм, духовне та фізичне збоченство, "рабськість духу" – все це пропонує сьогодні сучасний глобалізований світ. Ми ж, націоналісти-бандерівці, творимо нову людино-творчу систему, яка вже не один рік формує якісно іншого Українця.

Матеріал, розміщений на сторінці "Шлях Воїна" допоможе як членству нашої Організації, так і симпатикам ідеології націоналізму опанувати ази спеціальних видів підготовки, для того, щоб при необхідності, стати на захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, щоб навчитись давати рішучу відсіч всякому людському непотребу, який зазіхає на національну та людську честь і гідність.

Ці матеріали – плід роботи цілої групи "тризубівців", які є або їх творцями, або упорядниками. Дякуємо нашим побратимам за пророблену роботу.

Очікуємо нових надходжень у скарбницю знань та навиків Воїна.

Слава Україні!



верховинець 2011-02-27 / 15:05:00

27.02.2011 12:27 _ Игорь Мирошниченко


Нумо, до зброї, брати українці! Словом здолаєм кремлівських нікчем!!!


Політико-економічна окупація України Москвою при наявності лакеєподібних вузькочолих політиків з компрометуючим кримінальним минулим та мазохістськими нахилами лизати чобіт Кремлю і "внімать гласу Руского міра" – питання дещиці часу. Лишень рік, як орда донецького кримінального клану узурпувавши владу в країні шматує залишки "неумикнутої" попередниками "здобичі", тільки 12 місяців пройшло відтоді, як зграї українофобів різних мастей вирвавшись з кліток умовностей заходилися витоптувати паростки нашої з вами свободи, а в душі вже є відчуття того, що це триває вічність. Економіка країни узурпована бандитами, а політична влада, наскрізь залежна від Москви. Наявні яскраві ознаки окупації і неоколоніалізму.





Проте, зламати хребет нації, перетворивши кожного з її представників на покірне бидло, навіть при повному потуранні кримінального дуету вірних московських лакеїв на ймення Пахан та Пахло, кремлівським карликам ще не сила. Україна пережила безліч окупацій, – нас нищили москалі з поляками, німці, австріяки, угорські шовіністи а ще раніше турки з татарами. В різний час вони володіли нашими землями і ресурсами, однак, ніколи їм не вдавалося відібрати в українців серця й душі. Наші мова й пісня, як зерна, що проростаючи тягнуться до сонця, пробивали мури замків, які окупанти зводили на українських кістках, вони пускали пагони в бетоні ізоляції та заборон, трощили кам'яні мури катівень, які зводили для найвідчайдушніших хранителів "коду" нації.





Саме тому так біснується сьогодні провладна челядь, вислужуючись перед Москвою та усвідомлюючи, що завдання тотальної духовної окупації України виконати їм не під силу. Табачнікі, Колєсніченкі, Бондаренки шкіряться зі злості та божеволіють від безсилля вигадуючи все нові й нові способи витруїти з української душі її етнічну сутність та вживити нам у вуста мову матюків, насилля й геноциду. (...)





http://blogs.pravda.com.ua/authors/miroshnychenko/4d6a2727a5c16/

українець 2011-02-25 / 06:59:00
НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНІЙ БОРОТЬБІ АБО ВИГРАЮТЬ ВСІ, АБО ПРОГРАЮТЬ – ТЕЖ ВСІ!
ВОНИ – НЕ ДАЮТЬ НАМ ЖИТИ, МИ – НЕ ДАМО ЇМ ПАНУВАТИ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

Заява ВО Свобода 2011-02-24 / 17:29:00
Заява ВО Свобода
Свобода просить політичні пртії які не причетні до знищення памятника на Верецькому перевалі не піаритись.

Калник 2011-02-24 / 08:50:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

аргус 2011-02-24 / 08:16:00
сорри лишний раз подтвердил репутацию зашореного человека. Я не буду спорить с закомплексованными людьми. Аргументов нет, есть только желчь националиста, которому сказали фас. Тявкайте.

бандерівець 2011-02-24 / 00:51:00
Опір» розпочав акцію «Могильовщину - під приціл!» «Опір» розпочав акцію «Могильовщину - під приціл!» Закликаємо громадян надсилати фото-відео факти зловживань з боку органів внутрішніх справ на електронну скриньку: opir.ua@gmail.com «Міліцейська машина стала інструментом насильства проти громадян та опозиції. Громадяни мають нанести удар у відповідь. » – вважає співорганізатор Мережі «Опір» Андрій Левус. Закликаємо всіх стати фотомисливцями на злочинців у міліцейських погонах. Побачили шикарний маєток начальника УБОЗу – сфотографуйте, побачили «БМВ» чи «Мерседес» начальника райвідділу – надішліть фото нам, вдалось відзняти на відео нахабних ДАІшників чи ППСників – надсилайте. Цензура може знищити вільну пресу, але камери мобільних телефонів та соцмережі - це наша зброя, яка може наносити дошкульні удари режиму. Авторам найкращих фото та відео «Опір» гарантує приз – пристрій «BugHunter Базовий - захист від прослуховування». На «кращих» працівників МВС - героїв наших фото-відео репортажів теж чекають цікаві призи та заохочувальні грамоти. Звертаємось до працівників правоохоронних органів – будьте обережні, дотримуйтесь законів - народ стежить за вами! Перші фотографії які надіслав наш активіст з міста Запоріжжя Об’єкт №1 Дача на території Національного заповіднику "Хортиця"Об'єкт оснащено системами відео спростереження, є радіостанція, сателітні антени. За наявною інформацією там проживає генерал-майор Володимир Серба, керівник ГУМВС в Запорізькій області. Об’єкт добре охороняється людьми спортивної статури, в цивільному, наблизитися ближче ніж на 10 метрів до паркану не можливо. Нагадуємо також, про збір підписів під петицією за звільнення Могильова: http://www.opir-ua.org/signature.php

анонім 2011-02-23 / 23:53:00

2 аргус, 23.02.2011 23:09

+ 100

сорри 2011-02-23 / 23:49:00
аргусе, ви, якраз, і є тупий націоналіст. Талдичите повну історичну дурню з розумним виразом обличчя. Який пам'ятник "до казни сичевых стрельцов"? Де факті "участия украинцев в войне на стороне того же Гитлера" окрім дивізії "Галичина", яка навіть не була засуджена на Нюрнберзькому процесі. бо не чинила жодних злочинів? Ставте собі мадярські пам'ятники по всій Росії, починаючи з Уралу, звідки приблудили мадярські орди. А нам не вказуйте...

А чого ви не біжите "помогать больным, нуждающимся, показывая, что" вам "не чужды проблемы людей как социальная дескриминация, коррупция и т.д. " а лізете на сайт хаяти все українське, тобто " проявлять свой патриотизм в уничтожении чего-то не ими созданного"?

Ви просто пуста тринділка на гебешній зарплаті і це одразу видно.

Дивіться. не захлисніться у тому лайні. котре вас переповнює при одній лише згадці про Україну... :).

аргус 2011-02-23 / 23:09:00
Ну и что? Тоесть участие Венгрии в Войне на стороне Гитлера это вопиющий факт, который дает право тупым националистам заниматься вандализмом. А факт участия украинцев в войне на стороне того же Гитлера, делает из них героев? Так? И самое главное как
это , по вашему, оправдывает вандализм по отношению к памятнику на Перевале? Весь сыр-бор последнюю неделю из-за того, что пара моральных уродов , ненайдя чем заняться и желая напомнить о себе, надругалась над памятником который (!) поставлен в честь полулегендарных событий, которые имели место 1100 лет назад, не ставят перед собой никаких реваншистских целей, не посягают на независимость Украины, на ее териториальную целосность и на чувства верующих УПЦ КП. Более того памятник стоял там задолго до казни сичевых стрельцов. Так получается что, националисты (скорее нацисты) не создавая ничего полезного - вместо того чтоб помогать больным, нуждающимся, показывая, что им не чужды проблемы людей как социальная дескриминация, коррупция и т.д. идут проявлять свой патриотизм в уничтожении чего-то не ими созданного. Они тем самым пытаются навязать населению Закарпатья что именно так и надо. Что политическая или общественная сила хороша только тогда, если она выдумает себе врага и будет с ними бороться. Это чистой воды технология. Обидно.

Агрусу чи як вас там. 2011-02-23 / 22:12:00
Я нікого не засуджую а констатую факт. ВІКІПЕДІЯ.
Венгрия — отправила на Восточный фронт в 1941 году подвижный корпус численностью 40 тыс. человек (разгромлен и вернулся в Будапешт 6 декабря 1941), 4 пехотные бригады общей численностью 63 тыс. человек, и 2-ю армию, состоявшую из 9-и лёгких пехотных дивизий. Разгромлена в ходе советского наступления 12—14 января 1943

2011-02-23 / 21:31:00
аГрусе, ще раз повторюю: вчи людської мови, а не вивчиш (а точно ж не вивчиш!) - ударься ап стол)))

аргус 2011-02-23 / 21:24:00
анониму: еще раз повторяю - повесся. Я не собираюсь спорить с хамами. Если у тебя нет аргументов, то иди закройся в ванне и занимайся национализмом.

2011-02-23 / 21:17:00
московська шістко, бандера до 44-го року сидів у концтаборі. як він міг "сотруднічати"? а по шухевичові докази будуть? навіть вад-яшем таких доказів не знайшов. пошкреби по своїх гебістських "сусєках", може знайдеш якусь підказку...)))

аргус 2011-02-23 / 21:14:00
Типичная политика двойных стандартов. Отрся: у вас восполенное воображение зараженное бацилами нацизма. Как можно упрекать венгров, которым до 1920 года пренадлежало Закарпатье в коалиции с Гитлером, если Бандера и Шухевич напрямую сотрудничали с нацистами а их пытаются сделать героями. Где истина? Или не взирая на факты это государство, вернее недоумки -националисты, сами будут указывать кто враг а кто нет?

RUSYN 2011-02-23 / 19:09:00
Rusyny, madjary slovaky , rumuny ---
to po vasahomu sutj Zakarpatsjki ukrajinci...
De zhyjete ljudy?
To ne 1945 ruk, i ne 1991 ruk..
To vzhe je 2011
Nacyky - probudjtesa i dajte sy pokuj , na oktema!!!!!!

Отрся. Це провокація окремих політичних сил, спрямована на оману угорського народу. 2011-02-23 / 19:07:00
Я також думаю, що багато угорців яких ведуть на патріотичні тури по Верецькому перевалі ні сном ні духом не знають, що це місце в першу чергу є місцем яке нагадує про неприглядну сторінку іторії Угорщини, яка заради повернення собі Закарпаття вступила у коаліцію з Гітлером. Не думаю. що угорцям розказують про ту різанину яку влаштували їхні діди на Закарпатті. Можливо якщо про всі ці речі відкрито і правдиво розказати в Угорщині , питання вшанування переходу Карпат вирішилося б в інший спосіб, а сам монумент був би збудований в іншому місці і без принизливих натяків.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини