Завершився третій тур зимової першості Закарпаття з футболу

У неділю завершився третій тур зимової першості з футболу. Стали відомі всі півфіналісти цього обласного турніру. До «Берегвідейка», «Севлюша», «Мукачева», які завоювали таке право після другого туру, приєднався пістрялівський «Метеор», який у надзвичайно складному матчі зумів перемогти ФК «Мукачево».

Завершився третій тур зимової першості Закарпаття з футболу

Причому футбол обидві команди продемонстрували високої якості, що налаштовує уболівальників на оптимістичний лад. Із такою грою вони будуть претендентами на медалі чемпіонату.

У Тячеві на важкому полі вишківчани зуміли переграти ФК "Тячів". Вони були сильнішими по грі, але основним аргументом все-таки став досвід і зіграність гравців ФК "Вишково".

У Хусті молодь і досвід хотіли переконати глядачів, хто з них сильніший у футболі. У підсумку – три м'ячі у ворота молодих гравців і три вилучення. Молоді потрібно ви-значатися з видом спорту, бо такий шлях, який вони вибрали, безперспективний. У іншому матчі "Севлюш" у матчі з золотарівським "Стартом" все вирішив вже у першому таймі. ФК "Поляна" на зимовій першості виступає із значним фізичним навантаженням. Як зазначив головний тренер команди Роберт Бабич, зимову першість області тренерський штаб розглядає як перевірку гравців на межі великих фізичних навантажень. Основне, на що вони звертають увагу, – це швидкість мислення та морально-вольові якості гравців. У матчі з новодавидківцями полянці виглядали доволі важкими і моментів біля воріт Янковича створили небагато. У свою чергу новодавидківці після великої поразки від "Метеора" зробили висновки, підсилили гру захисту, але в нападі ще багато суєти і поспішності. І все ж моменти були, навіть стійка виручила полянців. Загалом 0:0, результат по грі.

Матч "Метеор" – "Мукачево" став окрасою зимової першості в цій групі. Перший тайм ініціативою володіли мукачівці, хоч по-справжньому до небезпечних моментів не доходило. Хіба що на початку гри Піщальник ледь не привіз гол у свої ворота. Другий тайм був повністю відмінним від першого. Півзахист пістрялівців додав у швидкості, й перевага перейшла до "Метеора". На 51 хв. хороша атака "Метеора" завершилася ударом Жаренка в дальній кут, але на допомогу голкіперу Лютнянському прийшла стійка воріт. На 54 хв. чергова атака правим флангом "Метеора" завершилася передачею в центр штрафного майданчика, де ніким не прикритий Іван Жаренко прийняв м'яч і з кількох метрів "розстріляв" воротаря мукачівців. Мукачівці кинулися зрівнювати рахунок і пропустили швидку контратаку. Після пасу з глибини поля Жаренко втік від захисників і вийшов на побачення з воротарем. На цей раз форварду "Метеора" не вдалося переграти молодого голкіпера. Кінцівка матчу була вже за мукачівцями. Вони штурмували ворота "Метеора" всією командою, але Роберт Феєш не дав мукачівцям зрівняти рахунок.

У Хусті "Оболонь" Хуст із рахунком 3:0 переграв "Оболонь" Хуст-Іза. На 26 та 36 хв. відзначився Юрій Горба, а на 47 хв. переможну крапку поставив Микола Вурста. Хустська молодь до-гравала матч у складі 8 чоловік. Михайло Довганич, Мирослав Бучок та Ярослав Легелеван змушені були залишити поле ще до свистка. В іншому поєдинку "Севлюш" дотиснув золотарівський "Старт". Як показують матчі, золотарівські футболісти ще фізично не готові на два тайми. І цей матч "Старт" розпочав із атак на ворота вино-градівців. На 14 хв. Андрій Кочмар відкрив рахунок. На 17 хв. гравець "Старту" Олександр Бабич зрізав м'яч у свої ворота, а на 18 Олександр Грицкевич вивів "Севлюш" уперед, 2:1. У другому таймі Юрій Дудаш на 37 хв. встановив остаточний результат.

У Тячеві вишківчани на важкому полі намагалися вести комбінаційну гру. Хоч гості і домінували на полі, але моментів біля воріт Якоба було небагато. Коли до фінального свистка залишилося кілька хвилин, настала розв'язка. Артур Апіян, який змарнував кілька моментів, на 67 хв. все-таки зумів завершити атаку своєї команди. А ще через хвилину команди ще раз обмінялися ударами. На цей раз обмін ударами затіяли Віталій Вощинець з Тячева та Вадим Синицький з Вишкова. Микола Мондик без роздумів показав обом порушникам дисципліни червоні картки.

Сьогодні відбудеться жеребкування півфінальних пар та визначено стадіон, на якому буде проведено ці матчі. Скоріше за все, перевагу віддадуть мукачівському ста-діону СКА, бо поле там на сьогоднішній час у дуже хорошому стані. Зимова першість повністю ви-правдовує покладені на неї сподівання.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ
 

23 лютого 2011р.

Теги: спорт, футбол, команда, змагання

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини