У півфіналі зимової першості Закарпаття з футболу є одна вакансія

У неділю відбулися матчі другого туру зимової першості області з футболу. Ігри пройшли в мукачівській та тячівській групах. У Хусті поле виявилося непридатним для гри, і матчі третього туру були перенесені на наступну неділю. (У Хусті команди вже зіграли два тури).

У півфіналі зимової першості Закарпаття з футболу є одна вакансія

У Тячеві чинний чемпіон зимової першості, володар кубка області та кубка України, чемпіон області берегівський "Берегвідейк" зустрічався з ФК "Тячів". Важке поле внесло корективи у хід гри. Лід заважав продемонструвати гравцям свої кращі технічні якості, але що стосується фізичних кондицій, швидкості мислення, бійцівських якостей – таким матчам просто ціни немає. Щодо тячівців, то в них ситуація майже така ж, як у хустян. У складі господарів частина футболістів вже може виступати і за ветеранські команди. Планомірну підготовку гравців ніхто не веде. Досвіду виступів на обласному рівні замало.

Це наочно показав початок матчу. Уже на 4 і 6 хв. після не надто складних комбінацій два м'ячі влетіли у ворота тячівців. Авторами голів стали Олег Теплий та Василь Селеш. Десь у середині тайму берегівчани вирішили взяти кількахвилинний перепочинок, що дозволило господарям створити два доволі гострі моменти. Кінцівка матчу була за берегівчанами, і Олег Теплий на 33 хв. забив третій м'яч у ворота господарів. У перерві гості провели ряд замін, тож малюнок гри змінився. Вона стала більш позиційною й тягучою. Небезпечні моменти створювалися біля обох воріт, але тільки один був реалізований. На 70 хв. матчу берегівчани порушили правила проти Вощинця неподалік штрафного майданчика, ближче до флангу. Послідувала передача на дальню стійку, першим на яку встиг Сергій Герич, який і переправив м'яч у сітку воріт берегівчан. Футболісти "Берегвідейка" почували себе впевнено, демонструючи перевагу в багатьох компонентах футболу. А що "Тячів"? Після перерви виступів в обласному чемпіонаті команда зовсім сира. Вона могла протиставити чемпіону тільки морально-вольові якості, але, на жаль, і їх виявилося недостатньо для боротьби на рівних.

У Мукачеві в першому поєдинку з'ясовували стосунки п'ята і шоста команди чемпіонату області – "Метеор" Пістрялово й "Ф.Медвідя" Н.Давидково. Перемогу з рахунком 5:0 здобули пістрялівці. Село Нове Давидково за розмірами разів у 10 більше за Пістрялово, але у футболі це ніколи не буває головним аргументом. Основне – це вміння організувати. У "Метеорі" є Іван Горват. У Н.Давидкові – Вадим Мердєєв та Євген Качур, які дуже стараються, але в них мало однодумців. Що стосується самої гри, то такої переваги, як у рахунку, в "Метеора" не було. Просто молодь новодавидківців припускалася багатьох помилок, а досвідчені гравці-метеорівці такого не вибачають. Особливо старався Іван Жаренко. Уже в першому таймі Іван нагадав усім, що його ще недавно вважали одним із найперспективніших форвардів області, тож його три м'ячі у ворота новодавидківців стали тому підтвердженням. У другому таймі відзначився один із кращих гравців "Метеора" минулого чемпіонату області Михайло Калій та Валі-заде Муртаза. Футболісти "Ф.Медвідя" не припиняли боротьби до останньої хвилини і мали кілька чудових нагод для взяття воріт, але це був не їх день.

В іншому матчі зустрілася третя і четверта команди чемпіонату. У матчах чемпіонату "Поляна" була на голову сильніша за мукачівців. Правда, зараз "Мукачево" очолив Віктор Ряшко. А "Мукачево" з Віктором Ряшком і без Віктора Ряшка – цілком різні речі. Ініціатива в матчі ніби належала полянцям. Їхній півзахист був трішки рухливішим, але гострих моментів, крім 10-15 хв. другого тайму, було небагато. Натомість швидкі атаки мукачівців не один раз ставили захист полянців у доволі скрутне становище. Найголовніше, що кинулося у вічі, не дивлячись на доволі важкий газон, на полі були дві класні команди. Обидві продемонстрували футбол дуже високого рівня. В обох командах зібрані хороші футболісти, в обох працюють досвідчені тренери. На цей раз Ряшко переграв Бабича. Яка відповідь буде в кубку області й чемпіонаті, побачимо згодом.

Рахунок у матчі відкрив Сергій Кундрик із 11-метрової позначки після порушення правил на Василю Якимі в штрафному майданчику. Полянці встановили рівновагу на 39 хв. після помилки Емеріха Князя, який втратив рівновагу на слизькому полі.

У другому таймі хвилин 10-15 полянці серйозно притисли мукачівців до воріт. Двічі Лютнянський рятував команду від небезпеки, ще раз перекладина стала на заваді. А на 57 хв. перетасовка захисника й голкіпера у власному штрафному майданчику привела до кутового (ще одна груба помилка гравців "Поляни"). Після подачі кутового вище всіх вистрибнув Якима, який головою переправив м'яч у сітку воріт. Полянці знову пішли вперед великими силами і знову пропустили швидку контратаку. На цей раз на вістрі опинився Роберт Давід, який довів рахунок до 3:1. Полянці не зупинилися і вже за хвилину один м'яч відквитали. Автором гола став кращий бомбардир минулого чемпіонату Богдан Костик, але щоб зрівняти рахунок у "Поляни" вже не вистачило часу.

Таким чином, після двох турів визначилися три півфіналісти. Це "Берегвідейк", "Севлюш", "Мукачево". На четверту путівку претендують "Метеор" та "Поляна".

Матчі третього туру відбудуться в неділю.

16 лютого 2011р.

Теги: зимова першість, футбол

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини