Медики Іршавщини отримують найнижчі в Закарпатській області зарплати

На засіданні медичної ради відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації, яке відбулося днями, підбито підсумки роботи галузі за минулий рік і накреслено завдання на 2011 рік, - повідомили Закарпаття онлайн в Іршавській РДА.

Медики Іршавщини отримують найнижчі в Закарпатській області зарплати

Про фінансово-господарську та кадрову роботу інформував начальник відділу охорони здоров'я РДА Антон Горзов. Він зазначив, що в районі є 45  медичних закладів, в тому числі Іршавська райлікарня на 440 ліжок, районна стоматологічна поліклініка і 4 дільничні лікарні та 32 амбулаторії ЗПСМ, 7 фельдшерсько-акушерських пунктів. Відсутні медичні заклади  в Дубах, Кобалевиці, Крайній Мартинці і Малій Розтоці. 

Серед позитивів А. Горзов назвав суттєве зниження смертності немовлят з 9,9 до 8,7 при середньо-обласному показнику 11,01%. За рахунок економії бюджетних коштів придбано  систему  добового  моніторингу ЕКГ,  датчик електронний мікроконвексний СА 3,5  типу R (кардіологічний) до УЗД системи "Міндрей", мікротом. Відповідно до виконання державних програм за рахунок коштів державного та обласного бюджетів  у райлікарню поставлено медичного та іншого обладнання на 2026069 грн., а саме:  апарат штучної вентиляції легень системи Ivent 201, комплекс рентгенівський діагностичний КРД -50 "INDLagrat -01", комп'ютер в комплекті, медичний апарат концентратору кисню NEW LIFE, дихальний мішок MR 100  для дорослих, апарат штучної вентиляції легенів Carina System, крісло гінекологічне KG -2, апарат для анестезії та ін.
Торік продовжувалися роботи на будівництві 2-ої черги пологового відділення райлікарні.

— Незважаючи на вкрай обмежене фінансування в 2011 році, — зазначив начальник відділу охорони здоров'я РДА, — відділ охорони здоров'я планує проводити ремонтні роботи в медичних закладах району. Зокрема, провести реконструкцію даху головного лікувального корпусу, зробити ремонти даху ЛОР-очного корпусу, даху допоміжного корпусу АГК та магістральних трубопроводів та стоків холодної і гарячої води у підвальному приміщенні головного  лікувального корпусу.

Йшла мова на нараді і про оптимізацію кадрів. Про це говорив у своєму виступі заступник головного лікаря райлікарні Юрій Гецко. Він, зокрема, зазначив: згідно з пропозиціями  головного  фінансового управління облдержадміністрації  щодо висновку про відповідність  бюджетному законодавству України показників районного бюджету Іршавського району на 2011 рік, відповідно до пункту 1 статті 51 Бюджетного кодексу України керівники установ утримують чисельність працівників лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах. А цей дефіцит в охороні здоров'я по заробітній платі складає майже 4 мільйони гривень. Отже, на всіх рівнях буде скорочення штатів. Наразі вже  проведено наради за  участю всіх головних лікарів  медичних закладів району і сільських голів щодо правомірності прийнятих рішень про передачу майна медичних  закладів. Районним бюджетом передано фінансування всіх закладів охорони здоров'я  відділу охорони здоров'я, майже завершена передача документів тих працівників закладів охорони здоров'я, які були прийняті  на роботу сільрадами, у відділ охорони здоров'я та ін.

На медраді виступили також  завепідвідділом райсанепідемстанції Любов Шевчук, головний лікар  райлікарні Оксана Петах, заступник головного лікаря з дитинства та пологової допомоги Марія Савко, райфтизіатр Марія Воробок.

У роботі зібрання взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Феєр, заступник голови РДА Мирослава Кула, заступник  начальника управління охорони здоров'я ОДА Володимир Брич. Вони вказали на ряд проблем, які стоять перед медиками району. Серед них - рівень зарплати в медичних закладах району найнижчий в області, слід поліпшити доступ до хворого, оптимізацію кадрів необхідно  провести розумно і виважено. Давно настав час оформити землю, де знаходяться медзаклади.

10 лютого 2011р.

Теги: медицина, зарплата, лікарня

Коментарі

русини 2011-02-23 / 12:13:00
які ще ім зарплати , по 150 гр . взяли перед виборами , досить .

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини