На Закарпатті відбулися матчі зимового турніру з футболу

Зимова першість як найкращий спосіб підготовки. Така думка вже давно побутує серед любителів футболу та фахівців.

На Закарпатті відбулися матчі зимового турніру з футболу

Матчі зимового футбольного турніру дозволяють гравцям швидше втягнутися у роботу, набирати потрібних кондицій, а, точніше, відновити напрацювання минулого сезону.

Є думка, що краще підготовку вести планомірно, поступово збільшуючи навантаження. До таких тренерів відносили Валерія Лобановського. Частина тренерів готує своїх підопічних через призму контрольних ігор та різних турнірів. До таких відноситься Луческу. Як показує життя, в такому підході є резон. Гравець, працюючи з м'ячем, отримує набагато більші навантаження, ніж на тренуваннях із фізпідготовки. Крім того, вже давно доведено, що офіційні матчі набагато корисніші, ніж тренувальні. Тому першість є найкращим етапом підготовки для команд у зимовий період підготовки, а ще якщо сформується така група, як у Мукачеві, то їй нема ціни. Уявіть собі чотири амбітні команди, які в чемпіонаті області посіли третє, четверте, п'яте і шосте місця. Тобто це команди, які перед собою завжди ставлять високі завдання. У міжсезоння пробують награти різні тактичні схеми, випробувати у грі новобранців та й борг інколи повернути старий не завадить. Команди у мукачівській групі обіцяють глядачам видовищний футбол, і прохідних матчів тут точно не буде. Я хотів би бачити, щоб Дрогобецький, Бабич, Ряшко, брати Горвати, Мердєєв, Качур виводили свої команди на поле, не маючи амбіцій. Тож глядачі отримають кілька позитивних годин, не дивлячись на зиму.

Матчі першого туру, що відбулися в неділю, повністю підтвердили наше передбачення. У першому матчі зустрілися третя і п'ята команда чемпіонату області "Поляна" та "Метеор" Пістрялово. В обох командах є кілька новачків. У "Поляні" нагадав про себе Василь Терпак. Великий об'єм роботи виконував Микола Грешта. Не випадали з ігрового ансамблю Юрій Гусаковський та Артур Довгошия. Не зважаючи на розмови щодо переходу до іншої команди, у стартовому складі вийшов Іван Скунзяк. У пістрялівців з'явилися вчорашні вишківчани Юрій Піщальник, Іван Федишин та Ігор Латинишин, які повинні суттєво допомогти "Метеору", а також Бундаш. Обидві команди, не дивлячись на початок сезону, продемонстрували далеко не зимовий футбол. Кинулась у вічі хороша фізична готовність гравців обох команд. У цілому ініціативою більше володіли полянці, хоча захист і півзахист пістрялівців відіграли дуже надійно. У нападі у них не завжди клеїлося, і багато загроз воротам полянців не було. Не дивлячись на територіальну перевагу, на кілька непоганих нагод для взяття воріт, гравці "Поляни" грішили неточностями при завершенні атак. Матч не виявив переможця і завершився нульовою нічиєю.

У другому матчі зустрілися команди ФК "Мукачево" – "Ф.Медвідя". Мало хто може пригадати про прохідні ігри між цими командами. Не стала винятком і ця. У мукачівців із командою тренуються Василь Куделко (грав за "Берегвідейк"), Олександр Розман (тернопільська "Нива", Угорщина), Михайло Трухан, Василь Якима, Емеріх Князь, Іван Делеган, Роберт Давід ("Берегвідейк"), Василь Попович, Мирослав Лютнянський. Як бачимо, новачків багато, тож команді потрібен час, щоб гравці змогли притертися. Треба провести кілька контрольних ігор. Новодавидківці на цей раз зібрали місцевих гравців. У стартовому складі вийшло троє 17-річних. Забігаючи наперед, скажемо, що новодавидківці справили доволі непогане враження. А гра почалася з доволі курйозного випадку. Після кількох жорстких єдиноборств, мукачівці провели непогану флангову атаку. М'яч переадресували у центр штрафного майданчика, де його перехопив молодий захисник Олександр Кузьма, який стояв лицем до своїх воріт. При спробі винести м'яч за лінію воріт, той звалився з ноги захисника і влетів у кут воріт. Такий початок аж ніяк не вплинув на дії футболістів Н.Давидкова. Вони намагалися відповідати на кожну атаку мукачівців своїми контрвипадами. Від боротьби на полі ніхто не ухилявся, ноги ніхто не підбирав.

На початку другого тайму Олександр Балаж рахунок зрівняв. На 65 хв. атака новодавидківців була зупинена на лінії штрафного майданчика мукачівців. Послідувала швидка контратака, і Якима вивів мукачівців уперед. Хороший футбол продемонстрували обидві команди. У мукачівців ще відчувається незіграність, у новодавидківців – брак виконавської майстерності, але а чому їм не відмовиш, так це в бійцівських якостях. Не один раз на полі летіли іскри, але дербі є дербі.

У Хусті виноградівці екзаменували місцеву "Оболонь". Далеко не найкраща команда області дала урок кращим гравцям хустської команди, як потрібно грати футбол. Ось чим завершилося знищення символу хустського футболу, спортивного клубу "Русь". Колишній мер Хуста не міг змиритися із самою назвою СК "Русь", а історія, видно, його не цікавила. Одним словом, разом із водою виплеснули й дитя. Зараз у Хусті намагаються зібрати нову команду, гравців, які розійшлися по області і створити боєздатний колектив, хоч зробити це не так просто. Що ж побачили присутні на стадіоні в неділю? Із перших хвилин хустяни понеслися до воріт "Севлюша", намагаючись чим скоріше відкрити рахунок. На 14 хв. після флангової передачі Миколи Вурсти, Костянтин Черьомухін відкрив рахунок. Ще хвилин 10 хустяни домінували на полі, а потім сили почали залишати господарів. Кінцівка тайму була вже рівною.

Другий тайм розклав все по своїх місцях. На 42 хв. Юрій Дудаш класним ударом зльоту рахунок зрівняв, а на 53 – Віталій Чейпеш головою переправив м'яч у ворота хустян, вивівши свою команду вперед. Потім могли бути і третій, і четвертий, але десь неточність підвела, а десь і голкіпер виручив. Та все ж гра наочно показала, що таке реанімувати футбол. Три роки у Хусті не було футболу, тож потрібно ще рік-два, щоб вийти на рівень, який задовольнить уболівальників Хуста.

В іншому матчі молоді футболісти Хуста та Ізи дали бій сильній команді із Золотарьова. У першому таймі вони дивилися краще. Створили 3-4 дуже небезпечні моменти, але відсутність досвіду завадила довести справу до кінця. У другому таймі вже золотарівці домінували на полі, але рахунок на табло не змінився.

У Тячеві, на жаль, тільки три команди. Правда, всі хороші, але як місцева федерація не забезпечила ще одну команду, зрозуміти важко. У неділю на поле вийшли чемпіон області "Берегвідейк" і ФК "Вишково", чиї амбіції теж добре відомі. У берегівчан також відбулися значні зміни. Пішло кілька гравців основного складу, з'явилися новачки. У вишківчан відпустили легіонерів і зіграли власними силами. Треба сказати, що доволі непогано. Невелика перевага була на боці берегівчан, яка в підсумку завершилася перемогою чемпіона з рахунком 1:0. Гол провів Михайло Реплюк на 31 хв. Вишківчани могли зрівняти, а могли пропустити й другий. У цілому гра сподобалася глядачам. Було видно, що і команди, і глядачі скучили за футболом.

Таким чином, у неділю матчі завершилися з таким рахунком: ФК "Мукачево" – ФК "Ф.Медвідя" – 2:1, ФК "Поляна" – ФК "Метеор" – 0:0, "Оболонь" (Хуст) – "Севлюш" – 1:2, "Оболонь" (Хуст – Іза) – "Старт" 0:0, "Берегвідейк" – ФК "Вишково" – 1:0.

Наступний тур відбудеться у неділю, 13 лютого.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Спорт тайм

09 лютого 2011р.

Теги: матч, футбол, турнір

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини