На Міжгірщині за несплату страхових внесків до адмінвідповідальності притягнуто 4-х роботодавців

Основною та принциповою передумовою здійснення страхових виплат, надання соціальних послуг потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань є своєчасна та в повному обсязі сплата страхувальниками (роботодавцями) страхових внесків до Фонду.

На Міжгірщині за несплату страхових внесків до адмінвідповідальності притягнуто 4-х роботодавців

За станом на 1 січня цього року в Міжгірській філії відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хустському районі зареєстровано 929 страхувальників.

Страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, встановлюється законом диференційовано за видами економічної діяльності залежно від класу професійного ризику виробництва.

Торік страхувальники сплачували страхові внески до Фонду за страховими тарифами, встановленими за 67 класами професійного ризику виробництва. Внески становили від 0,56 проц. (для державних установ 0,2 проц., 1 клас) до 6,52 проц. (66 клас). Середній розмір страхового тарифу за класами професійного ризику виробництва в районі становить 0,58 проц., за минулий рік до Фонду надійшло страхових внесків 679,62 тис. грн., що на 23,50 проц. більше, ніж у 2009 році.

Заборгованість з виплати заробітної плати допускали протягом року ТОВ "ДДСА Продакшн", ТОВ "Грагоміда" та ДП "Санаторій "Верховина", а недоїмку — ТОВ "Євросервіс Карпати С.Р.Л"(керівник О.Л. Олійник).

Подібні порушення діючого законодавства призводять до зменшення надходжень страхових внесків та створення умов для затримки виплати допомоги потерпілим.

Для поліпшення надходження страхових внесків працівниками філії перевірено 80 страхувальників з питань правильності нарахування, своєчасності та повноти сплати страхових внесків до Фонду, за результатами яких нараховано 0,67 тис. грн. пені та притягнуто до адміністративної відповідальності 4-х роботодавців. Тому ми звертаємось до всіх страхувальників, які не сплатили страхові внески до Фонду за минулий рік, терміново провести їх сплату.

Необхідно відмітити, що є і позитивні приклади у діяльності страхувальників району. Це в першу чергу АТЗТ "Міжгірський лісокомбінат". Також своєчасно і в повному обсязі сплачують страхові внески ДП "Міжгірське лісове господарство", НПП "Синевир", ТОВ "Роси-1" та ряд інших страхувальників.

Особливо актуальним питання сплати внесків страхувальниками стає в умовах дії Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", бо несвоєчасна сплата єдиного внеску призводитиме до порушення термінів виплати допомоги як інвалідам, які потерпіли від нещасних випадків на виробництві, так і пенсіонерам — пенсій, безробітним — допомоги з безробіття, хворим — виплат лікарняних.

Нагадуємо страхувальникам, що в умовах дії Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" на робочі органи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України покладено (крім статутних завдань з контролю за роботою підприємств з профілактики виробничого травматизму, відновлення здоров'я потерпілих на виробництві та відшкодування шкоди, завданої здоров'ю потерпілих) і контроль за видами діяльності страхувальників. Він буде здійснюватись у вигляді перевірок їх видів діяльності.

Протягом 2010 року в Міжгірському районі не зафіксовано нещасних випадків, які пов'язані з виробництвом, але проведені перевірки стану охорони праці на окремих підприємствах показують, що роботодавці приділяють неналежну увагу цьому питанню, а аналіз виробничого травматизму засвідчує, що до 80 проц. нещасних випадків на виробництві стаються через організаційні причини.
За станом на 1 січня 2011 року відділення Фонду здійснює страхові виплати 65 потерпілим, які постраждали на виробництві та 5 утриманцям потерпілих, які загинули на виробництві. На ці цілі витрачено майже 360,00 тис. грн.

Для уточнення всіх питань, які виникають у потерпілих, страхувальників та мешканців району стосовно всіх напрямків роботи Фонду нагадуємо телефон Міжгірської філії відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Хустському районі — 2-24-77.

Оксана ЮРИК, провідний спеціаліст відділення

 

"Верховина" для mizgir.com.ua

08 лютого 2011р.

Теги: страхові внески, перевірка, роботодавець, штраф

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини