Угорська влада на виборах до Державного самоврядування підтримала неукраїнську організацію

В Угорщині триває наступ на місцеве українство

Угорська влада на виборах до Державного самоврядування підтримала неукраїнську організацію

Европейський КонґресУкраїнців
Голова: мрс.Ярослава Хортяні: 1065  Budapest, Hungary; tel./fax +361 461-0111/12
Cекретаріят: 49 Linden Gardens, Notting Hill Gate, London, England, tel. +44 20 7229 8392; fax.  +44 20 7792 2499
email: ecusec@augb.co.uk; web-site:  http://www.ukrajinci.hu/EKU.htm

До керівників українських громад

Прохання підтримки

Дорогі друзі!

Минуло 6 років з того часу, коли українська громада повстала, щоб захистити честь генія нашого народу Тараса Шевченка. Була тривала боротьба, за справжній пам'ятник, але ми перемогли, бо з нами були Ви,  українці світу. І зараз настав нелегкий час для України і для нас. Наступ іде на українців на тільки в Україні чи в Росії, а й у нашій країні Угорщині.

У неділю 9-го січня до Державного органу самоврядування відбулися вибори, які засвідчили, що почалася потужна спроба дискредитації українців Угорщини. На виборах до Державного органу самоврядування балотувалось Товариство української культури в Угорщині ( в четвертий раз). Крім нашого товариства так звана фантомна неукраїнська організація "Київська Русь", зловживаючи угорськими законами про вибори до самоврядувань національних меншин, виставили своїх кандидатів, які не те що не українці, а не мають простого відношення до нашої культури. У 2010 році в жовтні вони створили місцеві українські самоврядування в тих селах, де за переписом населення немає жодного українця.

І тепер на виборах до державного самоврядування вони висунули своїх кандидатів проти нашого товариства, цим самим за результатами виборів з Державного самоврядування українців Угорщини випало 8 українців, засновників нашого товариства.

Ситуація така, що у нас є 13 депутатів, а у "десантників", яких підтримують підозрілі структури,  8. Це означає, що ми маємо справу з людьми, які не тільки дискредитують українство, а й відверто виступають проти незалежності України. Їхній керівник вже заявив нам, що вони не належать до української нації, так з цього часу ми не маємо права на українську символіку та співати український гімн.

Ми неодноразово зверталися до офіційної Угорської влади зробити все, щоб захистити українців Угорщини. Вони нам обіцяли, але й досі нічого не зробили. Тепер ми можемо розраховувати тільки на себе і на вашу підтримку.

Відчуваємо і розуміємо складність ситуації, яка загрожує українській громаді в Угорщині. Тому звертаємось до усіх, хто вірить у силу підтримки, нашу згуртованість та справедливість, написати листа до Прем'єр-Міністра Угорщини і передати в один день, п'ятницю 21 січня в Посольство Угорщини вашої країни проживання. Зробити це офіційно зі своїми активістами (5-10 чоловік ). Дуже важливо щоб угорська держава зрозуміла, що ми не одні, що українці всього світу згуртовані і що ми світова сила.

Разом ми зможемо показати, що українців не так легко подолати.

З повагою, Ярослава Хортяні, голова ЕКУ

Будапешт, 2011.01.18.

ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ

1. У 1991 році було створено Товариство Української Культури – і досі єдина представницька організація українців на території Угорщини.

2. 1993 рік – в Угорщині прийняли закон про національні меншини, в якому українці визнані офіційною національною меншиною Угорщини. Згідно цього закону кожна національна меншина отримала право на створення своїх місцевих національних самоврядувань та найвищого керівничого органу серед них – державного самоврядування.

3. 1998 рік – Товариство Української Культури в чотирьох місцях Угорщини створило свої місцеві самоврядування: в Будапешті – в 4-й та 9-й район, в Комаромі та Сегеді. Ці структури, згідно з законом, вибираються раз на 4 роки під наглядом Центральної Виборчої Комісії Угорщини.

4. 2002-го року кількість наших самоврядувань зросла до восьми представницьких органів і тоді вперше з'явились так звані "українські самоврядування" або "десантники", створені виключно не українцями.

5. У 2006 році число наших українських самоврядувань збільшилось до дванадцяти і тоді повстала загроза збільшення самоврядувань "десантників". Цього ж року спільними зусиллями українського та угорського урядів вдалось запобігти балотуванню "десантників" до Державного Органу Самоврядування Українців Угорщини.

6. У 2010 році ми маємо 14 українських самоврядувань та вже 9 під назвою "українські самоврядування" створених людьми, які не мають жодного відношення до української нації.

7. Цього року "десантні" самоврядування спромоглись балотувати своїх депутатів до Державного Органу Самоврядування Українців Угорщини від фантомного товариства "Київська Русь" зареєстрованого в м. Мішкольц, що знаходиться на півночі Угорщини. На цій території, в чисто угорських селах, створені 6 так званих "українських самоврядувань". Окрім цього, в 6-му районі м. Будапешт "українське самоврядування" створили цигани, в м. Пийч – росіяни, а в м. Комло – закарпатські мадяри.

На виборах до Державного Органу Самоврядування Українців Угорщини, які пройшли 9 січня 2011 року, з боку наших депутатів явка була 100%, нажаль зі сторони "десантників" також. В результаті цього з ДОСУУ, який складатиметься з 21-го чоловіка, випало 8 наших депутатів, а їх місця зайняли 9 так званих "українців".

Пропорція така: 13 українців і 9 "десантників", тобто жодного відношення до українства!!!

02 лютого 2011р.

Теги: Державне самоврядування, Угорщина, українці

Коментарі

Агент массаду 2011-02-04 / 00:36:00

Коментар видалено через порушення правил коментування. Адмін

Petro 2011-02-03 / 12:48:00
А чого вас угорці мають підтримувати? За які це заслуги?
Те що ви програли є вповні вашою виною, адже ви нічого не зробили аби усунути драгоманівсько-духновську силу із вашого політ простору, до того ж підтримуючи збанкрутілих тимошенківців із їх гнилою ліберальною московською ідеологією скоро дограєтеся до того що вас зітруть з угорського політичного простору. Не дивно що в тих в кого президент жінка на політичній арені одна демагогія і невпинні проколи

гентош 2011-02-03 / 12:36:00
Вулицю Руську у Львові перейменувати в -Українську.

Гентош 2011-02-03 / 12:31:00
Потрібно як найшвидше витравити із свідомості українців Львова і інших західних регіонів те, що раніше це були території Галицької Русі, Червоної Русі, Підкарпатської Русі - Українську і т. д. Потрібно, щоб українці не памятали своє древнє імя- Русини, Русичі, Руські і т. д.

Istvan 2011-02-03 / 09:50:00
Исправленный вариант:
А почему Ярослава Хортяны не к украинцам Венгрии обращается, которые избирают своих будущих депутатов? Может они сами не доверяют ей?
Официальная Венгрия не вмешивается в личные дела национальных самоуправлений. В конечном случае только в том случае, если есть подозрение нарушения законодательства.
В ОТЛИЧИЕ ОТ УКРАИНЫ - В ВЕНГРИИ СУЩЕСТВУЮТ, И ГОСУДАРСТВОМ НЕПЛОХО ФИНАНСИРУЮТСЯ НАЦИОНАЛЬНЫЕ САМОУПРАВЛЕНИЯ!!!

інший пластун 2011-02-03 / 09:38:00
пластун знає шо пише;)
так є

2011-02-03 / 09:18:00
Подивіться що робиться в Ужгороді. хто їх може захистити, коли половина закарпаття готова записатися угорцями, щоб виїхати звідси.
київ нереагує на знищення держави, у даному випадку риба гниє не з голови, а з хвоста.
на хвосту конкретна гангрена.
у міській раді почався новий розподіл посад, у березні регіони оберуть свого секретаря, а щадей проколовся, перейшовши дорогу перевізникам. зниження ціни на перевезення на 0,25 грн невирішить проблеми перевезення.
так что вітя суши весла.

експерт 2011-02-03 / 09:14:00
я вже писав про те, що усі сценарції щодо великої угорщини пишуться у москві.
тут вам чергове підтвердження.
в україні створено галицьку русь, подивіться чиї онуки її створили, їх прабатьки це співробітники КГБ.
мета зрозуміла.
україна програла, бо в україні влада неукраїнська, причому ні теперішня ні попередня.
приречена країна на розпад.

пластун 2011-02-03 / 00:59:00
Повна аналогія в Україні - створення "паралельної" ПЛАСТУ-Національній скаутській організації України "скаутської" структури під назвою "Галицька Русь". Юридична її адреса - у Генконсульстві Російської Федерації у Львові. Реально в цій організації - зовсім невелика кількість членів, але створюється велика кількість фіктивних осередків. При цьому "Галицька Русь", видаючи себе за українську організацію (в її керівництві - етнічні росіяни) намагається витіснити ПЛАСТ з представництва в міжнародних організаціях і акціях. Як бачимо, подібні не тільки назви, але й тактика. Не доводиться сумніватися, що "ноги" вищезгаданих "конкурентів" українських організацій в Угорщині також ростуть із диппредставництв РФ в цій країні.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини