Закарпатська Федерація мотоциклетного спорту підбила підсумки року

Одна з кращих обласних федерацій, Закарпатська обласна організація Федерації мотоциклетного спорту України, підбила підсумки роботи за 2010 рік.

Закарпатська Федерація мотоциклетного спорту підбила підсумки року

У підведенні підсумків взяли участь керуючий справами Закарпатської обласної ради Михайло Попович, голова Великоберезнянської райради Василь Канюк, заступник ужгородського міського голови Володимир Фленько, віце-президент Федерації мотоциклетного спорту України Сергій Лятосинський, генеральний секретар Федерації мотоциклетного спорту України, ЗТУ Василь Якимчук, мсмк, чемпіон СРСР та України, суддя міжнародної категорії Олександр Лятосинський, голова Закарпатського ТСОУ Євген Терьожкін, начальник управління у справах молоді та спорту ОДА Ярослав Свида, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Маріан Сладечек.

Із вступним словом до присутніх звернувся голова ЗОО ФМСУ Стефан Газуда, який привітав усіх із початком нового року та з успіхами, які здобули протягом 2010 року наші кращі представники у цьому виді спорту. Михайло Попович у своєму зверненні до гостей підкреслив роль Федерації в роботі з молодими спортсменами, подякував визнаним майстрам мотоциклетного спорту Закарпаття за покращення іміджу нашого краю на всеукраїнській арені та побажав нових успіхів у 2011 році. Віце-президент ФМС України Віктор Лятосинський подякував закарпатським спортсменам за великий вклад у розвиток цього виду спорту в Україні та нагородив спеціальним призом Федерації мотоциклетного спорту України Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді Маріана Сладічека за велику роботу по визнанню України на міжнародному рівні. Генеральний секретар ФМС України, мс, ЗТУ Василь Якимчук нагородив спеціальними призами ФМС України голову Закарпатського ТСОУ Євгена Терьошкіна та начальника управління у справах молоді та спорту ОДА Ярослава Свиду.

Нагородження кращих мотогонщиків області проводили Василь Якимчук, Сергій Лятосинський, Іван Марека, Ярослав Свида, Володимир Фленько, Василь Канюк, Євген Терьошкін, Степан Сербайло, Михайло Попович, Василь Марків, Олександр Лятосинський, Анатолій Плеханов, Стефан Газуда, Анатолій Соколов.

Спортсмени, переможці в міжнародних, всеукраїнських та обласних змаганнях отримали заслужені нагороди.

У класі 50 куб. см: Денис Алексик за третє місце на КУ, Едуард Штефуца – за друге місце у ЧУ з "Кантрі-кросу" та друге – у КУ, Корнелію Панько за перше місце в ЧУ з "Кантрі-кросу". У класі 125 куб. см РО. Андрій Буренко за друге місце на ЧЄ, перше – ЧУ, перше – КУ. У класі OPEN та "Абсолют" – Андрій Крічфалушій – за третє місце ЧУ, третє місце "Абсолют", переможець КУ. У класі 150 куб.см ПО Атіллу Ерделі за перше місце ЧУ, третє – ЧУ, друге – КУ.

У класі 500 куб. см ПО: Віктор Стегура, багаторазовий чемпіон та призер ЧУ і КУ, Василь Дзяпка – за третє місце у ЧУ, переможця КУ, третє – у ЧУ з "Кантрі-кросу". У класі "Аматори": Денис Єгоров – за перше місце ЧУ та Костянтин Шелестай – за третє місце у ЧУ. У класі "Ветерани": Владислав Шматок – за перше місце у ЧУ; Іван Віраг – за друге місце у ЧУ; Анатолій Поночевний – за перше місце у ЧУ, перше місце у КУ, Віталій Кудрявцев – за третє місце у ЧУ.

Змагання з "Кантрі-кросу" на чемпіонаті України (клас 150 куб. см), клас OPEN та "Аматори". Олександр Матей – чемпіон та призер ЧУ та КУ, Михайло Капустей – чемпіон та призер ЧУ та КУ, Валентин Кудрявцев – чемпіон та призер ЧУ та КУ. У класі "Квадроцикли": монопривід – Сергій Трусив за перше місце ЧУ, Руслан Шкерта – за друге місце ЧУ; повний привід – Олександр Райчинець – за перше місце ЧУ, Юрій Попович – за друге місце ЧУ. Кращі у командному заліку чемпіонату, кубку України та "Кантрі-кросі". За третє місце з "Кантрі-кросу" мотоциклетний клуб "Домашник" с.Голубине. За друге місце у ЧУ з мотокросу – Ужгородський МОУСЦ ТСОУ. Команда "Сольво маха Тім" за перше місце у групі А, за перемогу у КУ, за друге місце у ЧУ серед дорослих та друге – у ЧУ серед молоді, за друге місце у командному кубку ФМ СУ.

Спеціальні призи отримали постійні спонсори змагань за участь закарпатських мотогонщиків ВАТ СК "Гарантія" (Андрій Петухов та Анатолій Соколов) та ВАТ "Плодоовоч" (Володимир Селехман). Такі ж призи отримали кращі організатори змагань з цього виду спорту – Володимир Перец, м.Хуст ТЕК, Іван Герзанич – директор В.Березнянського РСТК ТСОУ, Віктор Підус – президент клубу "Загор крос Екстрім" Ужгород, Роман Васильняк – начальник траси. За вагомий внесок у розвиток мотоспорту в Закарпатті грамотою ФМС України нагороджені: Іван Качур, Василь Канюк, Іван Марека, Михайло Ганічка, Олександра Шовша та Ольгу Малинич. Спеціальні призи переможців та призерів у чемпіонаті області у класі 50 куб.см, 65 куб. см, 85 куб. см, 125 куб. см ПО, 500 куб. см, 150 куб. см РО, 500 куб. см РО, аматори, ветерани 40-49 років, ветерани 50 років і старше, отримали Едуард Штефуца, Денис Алексик, Корнелія Панько, Едвард Ерделі, Богдан Демеш, Олександр Стегура, Едуард Андріанов, Атілла Ерделі, Максим Марченко, Віктор Стегура, Василь Дзяпка, Володимир Шутко, Юрій Цьока, Валерій Лунченко-молодший, Олександр Матей, Юрій Сабо, Сергій Павлов, Володимир Перец, Денис Єгоров, Костянтин Шелестай, Валентин Кудрявцев, Володимир Чол, Іван віраг, Ласло Переш, Анатолій Поночевний, Валерій Лунченко-старший, Віталій Кудрявцев. Кращим спортсменом Закарпаття у цьому виді спорту у 2010 році оргкомітет визнав Андрія Кричфалушія. Кращими мотоциклетними клубами "Сольво Ямаха Тім" м.Свалява, ДЮСШ №1 Ужгород, ТеК м.Хуст.

Цього вечора на урочисте вшанування кращих спортсменів із мотоциклетного спорту зібрався цвіт закарпатського мотоциклетного спорту. Мужні, сміливі чоловіки отримували заслужені нагороди за перемоги на міжнародних, всеукраїнських та обласних змаганнях. Вони часто ризикують своїм здоров'ям, пропагуючи цей вид спорту й піднімаючи імідж нашої області.

Робота Федерації цього виду спорту справді одна з найкращих в області. Такою колекцією нагород не зможе похвастатися жодна інша, в чому велика заслуга голови Закарпатської обласної організації Федерації мотоциклетного спорту України Стефана Газуди. Як він відмітив у своєму виступі, такі перемоги не народжуються на рівному місці. За ними стоять роки тренувань та передача досвіду молодим спортсменам. Досвід поколінь – це безцінний багаж Закарпатського мотоциклетного спорту, без якого не можна виховати нових чемпіонів. Золотими літерами у літопис мотоциклетного спорту занесені прізвища кращих із кращих мотогонщиків Закарпаття: Миколи Соляника, Андрія Фарагуна, Андрія Токача, Яна Мійо, Рудольфа Квіча, Віктора Дерев'янка, Йосифа Амбруша, Івана Мареки, Віталія Кудрявцева, Оскара Торму, Марії Газуди, Емми Шпонтак, Євгенії Луп'як, Миколи Сича, Василя Крічфалушія, Валерія Лунченка, Петра Федака, Тіберія Ференчика, Андрія Полюхіна, Андрія Янца, Юрія Стегури, Бориса Прокопенка, Миколи Ляховця, Олександра Мересія, Володимира Кречка, Олександра Новомирського, Сергія Хабарова, Юрія Чіка та багатьох інших.

Великий вклад у переможну ходу по праву належить керівництву обласної адміністрації, обласній раді, управлінню у справах молоді та спорту ОДА, керівникам районних та міських органів влади Свалявщини, В.-Березнянщини, Хуста, Ужгорода, які сприяли проведенню етапів Чемпіонату та Кубка України в Ужгороді, Хусті, на Свалявщині та В.-Березнянщині. Значну роботу проводить Товариство сприяння обороні України, а також керівники й тренери спортивних клубів. Значна доля у багатьох перемогах належить спонсорам, які в часи економічної кризи продовжували надавати фінансову підтримку у розвиток мотоциклетного спорту Закарпаття.

Співпраця органів влади, спонсорів та спортсменів дали прекрасний результат. Попереду новий 2011 рік. Закарпатська обласна організація Федерації мотоциклетного спорту України намітила шляхи до нових досягнень. Вони неодмінно будуть, бо для того є підстави і чудово підготовлені спортсмени, які боротимуться за найвищі нагороди на всіх змаганнях.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Спорт тайм
 

02 лютого 2011р.

Теги: федерація, мотоциклетний спорт, підсумки

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини