У прес-центрі «Закарпаття» Валентин Кузан та Дмитро Павлов розповіли про збірку «Щось» та презентаційний проект «02:00» (ФОТО)

У прес-центрі «Закарпаття» молодий письменник, поет Валентин Кузан спільно з музикантом Дмитром Павловим презентували поетичну збірку Валентина Кузана «Щось».

У прес-центрі «Закарпаття» Валентин Кузан та Дмитро Павлов розповіли про збірку «Щось» та презентаційний проект «02:00» (ФОТО)

Як розповів автор, у збірку увійшли вірші, написані ним протягом 5 років і здебільшого відображають студентське життя молодого письменника. "Офіційна" презентація збірки відбудеться у суботу, 29 січня у ПАДІЮНі і буде втілена в музичний проект під назвою "02:00", "іншими словами "друга година ночі"", – додав автор. Натхненником, за словами Валентина Кузана, та співавтором цього проекту став композитор, свого роду людина-оркестр Дмитро Павлов.

Презентувати книжку після Ужгорода молоді автори поїдуть до найбільших культурних центрів України, та презентуватимуть її в складі програми міжнародного літературного фестивалю "Форум видавців"

Говорячи про своєрідну причину творчої активності, Валентин розповів про сон, бачений ним у 16-річному віці, який змусив його замислитися про плідність життя. "І бажання зробити щось важливе переслідує мене все життя", – розповів Валентин. Тому й прагне спробувати себе в різних ролях. "І те, що проект презентації книжки саме музичний, теж невипадково, – каже автор, – оскільки музика в моєму житті є дуже важливою."    Говорячи власне про назву книги, Валентин пояснив, що у збірці йдеться "про щось невизначене, абстрактне, але в той же час цілком конкретне. Задум полягає в тому, щоб читач сам дослідив, що саме приховано під цим словом".

Дмитро Павлов, який вперше почитавши Валентинові вірші, одразу ж запропонував написати до них музику, розповів, що, будучи більше виконавцем, ніж композитором, схвильований цим проектом та тим, як сприйме його глядач. "Музика передає емоції безпосередньо, на відміну від слів, які діють опосередковано," – додав Валентин. "Проект одночасно схожий на виставу, настільки музика, емоції і текст там переплітаються," – каже Дмитро, оскільки текст від музики практично неможливо відділити.


Частину презентаційної програми становитиме концерт гурту "Очеретяний кіт", а флейтист Микола Доляк навіть гратиме у деяких композиціях дуету Кузан-Павлов.

Дмитро Павлов також розповів, що першу свою композицію написав під враженням від підготовки музичного проекту "PINK FLOYD TRIBUTE SHOW". На цьому музикант не зупиняється, бо на літо цього року готує "SECRETS OF MUSIC WORLD", у якому буде задіяно 18 музикантів і 4 актори, оскільки за концепцією проекту знімається короткометражний фільм.. "Музика має прогресувати, розвиватися, тому мені дуже подобається імпровізувати," – каже Дмитро. Серед 12 інструментів, якими володіє музикант, улюбленими є саксофон та фортепіано. Гра на останньому й супроводжує вірші Валентина.


На завершення розмови журналісти порадили творчому дуету наступним кроком видати збірку "Щось" разом з аудіодиском.

Валентин Кузан

Дмитро Павлов


 

Закарпаття онлайн

27 січня 2011р.

Теги: прес-центр, музика, Кузан, Павлов, Очеретяний кіт

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини