В Ужгороді відбулося народне віче, приурочене до Дня соборності України (ФОТО)

Протестували проти політики нинішнього владного режиму на деукраїнізацію України, політичних репресій, насадження тоталітаризму та обездолення людей

В Ужгороді відбулося народне віче, приурочене до Дня соборності України (ФОТО)
Відзначити День соборності України у форматі народного віче та покласти квіти до пам'ятника Кобзареві зібрались сьогодні мешканці Ужгорода разом з національно-демократичними партіями та громадськими об'єднаннями.. Воно пройшло не тільки в рамках річниці, але й було виразом протесту проти політики нинішнього владного режиму на деукраїнізацію України, насадження тоталітаризму та обездолення людей.
 
Вступним словом урочистості розпочав голова Закарпатської обласної організації ВУТ "Просвіта" ім. Тараса Шевченка Володимир Піпаш. Він розповів про історичну важливість Злуки українських земель та про нагальні проблеми сьогодення, які пов'язані з результатом діяльності нинішньї влади, її неспроможності об'єднувати суспільство.
 
Також, під час народного віче з вітальними промовами до патріотично-налаштованих учасників звернулися голова Ужгородської міської організацій ВО "Батьківщина", депутат Ужгородської міської ради Василь Гнатків, голова Закарпатської обласної організації УНП Іван Габор, голова Закарпатської обласної організації "Реформи й порядок" Іван Берец, перший заступник голови обласної організації "Наша Україна" Петро Станко та Андрій Сойко – голова Закарпатської Спілки ошуканих вкладників "Ощадбанку".
 
Захід біля пам'ятника Тарасові Шевченку був підтриманий Молебнем та Благословенням за участю декана Великоберезнянського району Української греко-католицької церкви Василя Данилаша та отцями Віктором та Василем Української православної церкви Київського патріархату. Завершилось народне віче виконанням державного гімну України та українських народних пісень.
 
Апогеєм віча стало оголошення Зверненнязакарпатських обласних організацій національно-демократичних партій та громадських організацій краю до лідерів політичних партій України демократичного спрямування, яке прийняли під час заходу.
 
Відтак, у зверненні керівники політичних партій та громадських організацій краю та представники громадськості наголошують, що "вбачають загрозу формування в Україні нинішніми очільниками країни тоталітарної та антиукраїнської за суттю держави, заявляють свій протест політиці репресій, утвердженню тоталітаризму, деукраїнізації України, знедолення більшості населення та спробам сепаратизації Закарпаття. Закликають і вимагають від лідерів демократичних політичних сил України:
 
1.         залишити особисті образи та амбіції у минулому і спільно виступити на захист демократичних та національних цінностей;
2.         провести спільну прес-конференцію із запрошенням на неї керівників закордонних дипломатичних місій та журналістів, на якій чітко заявити про свою позицію щодо здійснення сьогоднішньою владою політичних репресій та антинародної політики;
3.         продовжити інтенсивну роз'яснювальну роботу серед громадян України щодо здійснення теперішньою владою Януковича-Азарова так званих реформ, які призводять до погіршення соціально-економічного стану простих українців і збагачення олігархів.
 
"Наразі, ми бачимо, що репресивна машина держави повернулась до практики сталіністів 30-тих років ХХ століття, заарештовуючи усіх, хто може протистояти існуючому клану – від підприємців до політиків. Якщо так триватиме і далі, то об'єктом репресій зможе взагалі стати кожен громадянин, незалежно від національності, суспільного статусу чи майнового стану", - запевняють у зверненні представники націонал-демократичних партій.
 
Саме тому, відзначення Дня Соборності України 22 січня має стати колективною відповіддю на спроби запустити "змію міжусобиць" між різними частинами України і різними верствами українського населення. "Треба йти у маси, просвітлювати людей, подавати людям нашу правдиву історію і відмітати те, що нам намагаються насадити", - закликали вони.
 
 
Довідково.
День Соборності України — свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель. Відтак, Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна – з Австоро-Угорської імперії. УНР як незалежна держава постала рівно за рік перед цим. ЗУНР (Західно-Українська Народна Республіка) постала в листопаді 1918 року, і відразу ж розпочався процес об'єднання.
 
За інформацією ЗОО УНП. Фото Закарпаття онлайн
 
 
Те, що "проінспектувати" захід прийшов сам начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин, говорить про те, що влада придавала йому особливо великого значення
 
 
"Аби чогось не вийшло", міліція інструктувала і організаторів віча.
Крім того, міліціонери стояли по всьому периметру площі Народної, а в натовпі бродили "люди у штатському"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Квіти до пам'ятника Кобзареві поклав і заступник голови Закарпатської облради, один із очільників обласної "Батьківщини" Андрій Сербайло
 
 
 
 
 
 
 
Захід був підтриманий Молебнем та Благословенням за участю декана Великоберезнянського району Української греко-католицької церкви Василя Данилаша та отцями Віктором та Василем Української православної церкви Київського патріархату
22 січня 2011р.

Теги: соборність, Акт Злуки, воз'єднання, універсал

Коментарі

я 2011-01-29 / 10:23:00
Дідо тоді якраз блудив поміж трьох трьох кремлівських голубих йолок)))

Андрій 2011-01-29 / 09:04:00
Дiдо, 29.01.2011 00:43
Я вообще то не понял, а где народ ?..., если виче народное?

А ти де був?

Дiдо 2011-01-29 / 00:43:00
Я вообще то не понял, а где народ ?..., если виче народное?

2011-01-28 / 15:04:00
у суботу, 22 січня, ввечері під офіс Партії регіонів прийшло близько 150 людей, які вимагали сплатити їм участь у мітингу. Люди, які прийшли за грошима, стверджували, що їм обіцяли 120-140 гривень за участь в акціях біля "Палацу України" та Майдані Незалежності з 9.00 до 18.00. Відомо, що народний депутат, представник фракції Партії регіонів Михайло Чечетов назвав ці події “провокацією”.

??? 2011-01-28 / 11:01:00
див.:
http://www.istpravda.com.ua/articles/2011/01/27/18725/

???

Гуцул 2011-01-28 / 09:29:00
Див.: http://www.pravda.com.ua/articles/2011/01/27/5843468/

Ігор Баран For "зауважу" 2011-01-27 / 10:54:00
Трошки не по темі українства але теж зауважу - Єгипет не тільки пустеля, але і долина Нілу, що вже десь із пять тисячоліть є однією із найврожайніших територій на Землі

ФП 2011-01-27 / 10:06:00
зауважу, 26.01.2011 20:43

Ну що за вперта тупоголовість.
Керуючись логікою цього зауважу, треба було б засудити всіх до одного ветеранів ВОВ, бо вони захищали ідеали сталінізму.
Сучасна Європа юридично і чітко зафіксувала в своїх рішеннях: сторонники тоталітарних лівих ідеологій (сталіністи, маоісти, червоні кхмери) - разом знищили в 20-му столітті майже на порядок (лише вдумайтеся!) більше невинних людей, ніж це встигли зробити німецькі нацисти.

2011-01-26 / 22:43:00
Прийшов лісник та угнам мадяра із профірусина геть із ліса

ярослав орос 2011-01-26 / 21:44:00
Так!..
Пора...

зауважу 2011-01-26 / 21:42:00
2 ярослав орос, 26.01.2011 21:28

Ярославе, ви, що впали у транс !?

ярослав орос 2011-01-26 / 21:28:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Istvan 2011-01-26 / 21:19:00
"А скільки хоче чекати Угорщина, поки інші
країни викопають їй картоплю?"
Венгрия уже в ЕС - а Украина????

ярослав орос 2011-01-26 / 21:06:00
тяжко тобі живеться "зауважу"...
мертвий ти чоловік...
бо ніхто про тебе не знає...

зауважу 2011-01-26 / 20:43:00
2 сорри, 26.01.2011 19:43

\\"Антиукраїнські "друзі" України так обмежені в аргументах. що згрібають сюди все. що тільки намалює їхня запалена антиукраїнською гарячкою свідомість?.."\\

- не вихвалаяйте себе, Сорри, та своїх обмежених однодумців до рівня порядних пересічних українців, доля і становище яких викликає щире співчуття.

впевнений, що більшість ваших опонентів на цьому сайті , виступають не проти українсьтва як такового, адже це - нацизм.

виступають передусім проти того примітивного галичансько-станіславського наці-шовінізму, який ви і Ко вперто презентуєте і непереконливо намагаєтесь видавати в якості вболівання за українство.

Щиро порядні і українці, яких вже 20 років зраджує ніби-то "власна" ж влада не мають з вами соціальними паразитами галицько-станіславськими наці-шовіністами нічого спільного.

Замість метання вашого БІСеру, ліпше, допомагайте щиро - вживу тут в алегоричному сенсі зворот від Istvan, 26.01.2011 19:05 - викопати Україні власну картоплю, адже при наявності понад 40 % світового чорнозему завозять картоплю з Єгипту, тобто з пустелі !!!

Метаний вами БІСер, зокрема, цілковито безпідставний піар сумнівної і ситуативної злуки 1919 року на Подкарпатті ніяким чином не сприятиме вирішенню власних проблем невільної України та більшості її мешканців, хіба-що задовольнятиме хворобливі амбіції і патологічні комплекси власної неповноцінності кучки галицько-станіславських шовіністів.

Цих останніх більшість українців вважають продажними політичними і ментальними маргіналами, які своїм чином у повній мірі доклалися до розтринькування як набутку Майдану 2004 року, так і феноменального історичного шансу, що колись славно називався "незалежна Україна".

сорри 2011-01-26 / 19:43:00
Istvan, 26.01.2011 19:05
А сколько хочет ждать Украина, чтобы другие страны выкопали ему картошку??(с)

А скільки хоче чекати Угорщина, поки інші
країни викопають їй картоплю?

Я так зрозумів, Іштванку, що глупість із німецько-українським словником уже знято з порядку денного, і тепер ви оприлюднили наступну свою глупиість, виколупану з глибин своєї запакованої стереотипами антиукраїнської свідомості?

Взагалі, ніяк не можу второпати, яке відношення словник і картопля мають до Соборності? Антиукраїнські "друзі" України так обмежені в аргументах. що згрібають сюди все. що тільки намалює їхня запалена антиукраїнською гарячкою свідомість?..

ІВАН 2011-01-26 / 19:38:00
Іштванику. Чому "Украина бедная." , хай тобі пояснить твій товариш Тібор: чого його шеф та йому подібні ,при їхній владі розікрали мало не всі багатства Україїни, пронеслися народним господарством, що було народним (всіх громадян України незалежно від національностей) гірше татаро-монголів.А тепер, те, що при Кучмі не розікрали, рокрадають Янеки

Istvan 2011-01-26 / 19:25:00
Угорсько-український словник I-т (A — Ly) - нет в продаже. Так как и словарь Лизанця П. М. Денег нет - говорят. Украина бедная.

Istvan 2011-01-26 / 19:05:00
А сколько хочет ждать Украина, чтобы другие страны выкопали ему картошку??

сорри 2011-01-26 / 18:12:00
Istvan, 26.01.2011 16:39
Для Ивана - назовите хоть один книжный магазин, где можно куписть хоть немецко-украинский словарь... (с)

Іштванку, можете купити навіть через інтернет, не відриваючи свою антиукраїнську дупу від крісла - http://shop.bambook.com/scripts/pos.showitem?v=2&ite=72898 ...:)

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини