На Рахівщині та Тячівщині пройшли змагання юних колядників (ФОТО)

Для діток різдвяні святки – радісна пора подарунків, частувань та колядування. Нещодавно тячівські малята мали можливість ще раз порадіти різдвяному диву та порадувати своїм співом дорослих. Адже з ініціативи та за фінансової підтримки народного депутата України Василя Петьовки в Тячівському та Рахівському районах започаткували огляд-конкурс на краще виконання дитячих колядок.

На Рахівщині та Тячівщині пройшли змагання юних колядників (ФОТО)

Наприкінці грудня на Тячівщині змагалися вихованці шкіл з угорською мовою навчання. А днями у райцентрі та в Тересві відбувся огляд-конкурс на краще виконання дітками колядок східного християнського обряду. Вихованці дитсадків та школярі початкових класів демонстрували своє вміння співати колядки та сценічну майстерність уже перед численною публікою. Оцінювало дитячий спів солідне журі: помічник-консультант народного депутата України Василя Петьовки Степан Хома, депутати обласної ради Марія Думнич, Валерій Мурга, благочинний Вонігівського благочинія отець Дмитро Бадюк, заступник голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь, голова райорганізації Єдиного Центру Василь Йовдій. Направду, їм випала непроста робота, адже малечу завжди оцінювати важко. Бо ж навіть коли дітки забували слова чи збивалися з ритму, все одно залишалися зворушливими та щирими. Напевно, наймилішими були дошкільнята. Адже почувалися перед великою аудиторією абсолютно природно, а якщо й запиналися, то це теж виглядало дуже мило. 

До речі, серед малечі можна було побачити ангелів, царів, пастушків, навіть с п р а в ж н і х різдвяних зірок. Батькам, напевно, довелося добряче попрацювати над костюмами діткам і собі на радість. Зате чепурненькі малята і самі вдосталь накрасувалися, і дорослих утішили.
 Власне дошкільнята змагалися у першій частині яскравого дійства. У Тячеві у конкурсі взяли участь вихованці дев'яти дитсадків населених пунктів Тереблянської долини і райцентру, а в Тересві 6 колективів від ДНЗ. 

У райцентрі найбільше до вподоби журі припали виступи Кричівського дитсадка, Буштинського ДНЗ № 3 та Тячівського ДНЗ № 5, котрі посіли відповідно перше, друге і третє місця. У Тересві 1-ше місце здобув Бедевлянський ДНЗ, 2-ге – Вільхівський, а 3 – Кривський дитсадки. 

У наступному етапі конкурсу змагалися учні 1-4 класів. Дітки поводилися вже зовсім подорослому, кожен колектив виконав по декілька колядок та навіть різдвяних пісень. У райцентрі з-поміж понад десятьох шкільних колективів пальму першості журі віддало вихованцям Тячівської першої школи ім. В.Гренджі-Донського, другими стали учні Груниківської дев'ятирічки і третіми – Колодненської ЗОШ І-ІІІ ст. У Тересві перше місце вибороли учні Грушівської ЗОШ І-ІІІ ст., 2-ге – Тернівська ЗОШ І-ІІІ ст., 3-тє – Тересвянська ЗОШ І-ІІІ ст. Аналогічний конкурс під патронатом Василя Петьовки провели і на Рахівщині – у райцентрі та Ясінях. У Рахові серед
 ДНЗ першість здобув дитячий садочок № 4, друге місце присудили Рахівському ДНЗ № 3, а третє отримав Богданський дитсадок. 

У Ясінях 1-ше місце – Ясінянський ДНЗ № 2, 2-ге – Квасівський дитсадок, 3-тє – ДНЗ з угорською мовою викладання смт. Ясіня. 

Серед школяриків перемогу здобули у райцентрі Рахівська ЗОШ № 3, у селищі – Ясінянська ЗОШ І-ІІ ст. № 3. У Рахові 2-ге та 3-тє місця отримали Костилівська ЗОШ І-ІІІ ст. та Рахівська ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. відповідно. У Ясінях другими стали учні Лазіщинської ЗОШ, а третіми – вихованці Квасівської загальноосвітньої школи. 

Призи перевершили усі сподівання – переможці отримали від Василя Петьовки телевізор та DVD, а інші призери – музичний центр. Та найбільше тішилася дітвора мобільним телефонам, котрі кращі з кращих отримали як щедру винагороду за старання. До речі, в Тячеві мобільний телефон дістався в подарунок і одній з учасниць, котра 10 січня відзначала день народження. 

Крім того, жоден учасник дійства не залишився без солодкого подарунка. Таким чином, огляд-конкурс став справжнім святом як для дітлахів, так і для їх наставників та батьків. 


 

Лідія Стасів
 

14 січня 2011р.

Теги: колядки, конкурс, змагання, діти

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини