У Мукачеві започаткували офіційний символ міського голови - позолочений ланцюг з гербом міста

Гадалося, що 3 сесія Мукачівської міської ради 6 скликання буде в 2010 році останньою, але – ні. На відміну багатьох попередніх років Верховна Рада прийняла Основний закон про бюджет держави ще поточного року і тому місцеві ради, від обласної до міських та районних мають можливість ухвалити свої бюджети ще наприкінці цього року.

У Мукачеві започаткували офіційний символ міського голови - позолочений ланцюг з гербом міста

Отож, 4-а сесія Мукачівської міської ради 6 скликання збереться сьогодні, 30 грудня, о 14-й годині з порядком денним – "Про міський бюджет м. Мукачево на 2011 рік". Давно такого не було, дуже радісно, адже всі запрограмовані проекти вдасться розпочати вчасно.

А на третій сесії міськради, яка відбулася 23 грудня, було розглянуто рекордну, можна сказити, кількість питань порядку денного – 50. Розпочали із затвердження Регламенту міської ради 6 скликання. Депутат міської ради від "Фронту змін" Арсенія Яценюка Степан Чепак вніс проект альтернативного Регламенту, але, оскільки його не було завчасно подано на розгляд відповідної постійної депутатської комісії, і депутати не мали можливості його детально вивчити і проаналізувати, то сесія його відхилила і затвердила поданий депутатської комісією Регламент, а потім і вперше – Положення про помічників-консультантів депутата міської ради. Передбачається, що депутат міськради може мати до п'яти помічників-консультантів, які працюють на громадських засадах. Персональний підбір кандидатур на цю посаду, організацію їх роботи та розподіл обов'язків між ними здійснює особисто депутат міськради, який несе відповідальність щодо поданих кандидатур у відповідності до чинного законодавства.

Сесія заслухала інформацію заступника начальника міськвідділу внутрішніх справ Василя Горвата про комплексну Програму забезпечення правопорядку та безпеки громадян в м. Мукачево, матеріально-технічного забезпечення структурних підрозділів і соціального захисту працівників Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатський області на 2011 рік. Сесія ухвалила цю комплексну Програму. Депутати міської ради ухвалили також Програми забезпечення організаційної діяльності міської ради та виконавчого комітету, комплексну Програму впровадження молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики, розвитку фізичної культури і спорту, розвитку футболу, забезпечення пожежної безпеки в освітніх установах міста, виготовлення правоустановчих документів майна начальних закладів міста, відновлення роботи реабілітаційних кабінетів в дошкільних навчальних закладах та облаштування медичних кабінетів в навчальних закладах міста, облаштування ігрових та спортивних майданчиків дошкільних начальних закладів на 2011-13 роки, що на сьогодні дуже актуально в зв'язку з погіршення стану здоров'я підростаючого покоління.

Ухвалено також Програми розвитку матеріально-технічної бази закладів культури і мистецтв, поповнення бібліотечних фондів, інформатизації бібліотек Мукачівської міської централізованої бібліотечної системи, з питань збереження і розвитку духовних надбань громади міста Мукачево, а також щодо посилення соціального захисту населення Мукачева, медико-соціального центру міської організації Товариства Червоного Хреста на 2011 рік. Прийнято також Програму висвітлення діяльності Мукачівської міської ради, її виконавчого комітету, управлінь, відділів, структурних підрозділів міськвиконкому місцевими засобами масової інформації на 2011 рік.

Сесія ухвалила рішення про започаткування Колару Мукачівського міського голови, тобто офіційного символу міського голови – позолоченого ланцюга з гербом Мукачева, який використовується виключно міським головою під час сесій міської ради, урочистих церемоній, офіційних зустрічей та прийомів.

Внесено зміни до Статутів ММКП "ЖРЕП № 5", "Ремонтно-будівельне управління", "Міжнародний аеропорт Мукачево". Доповнено кількісний склад міськвиконкому, його членом обрано головного лікаря ЦРЛ, депутата обласної ради Василя Васюту.

Сесія внесла зміни в рішення № 781 від 26 листопада 2009 року "Про встановлення розмірів ставок фіксованого, єдиного податків для фізичних осіб та вартості торгових патентів". Внесено зміни до бюджету Мукачева на 2010 рік. Затверджено і розміри та порядок сплати місцевих податків та зборів. Детальніше читайте на сайті Мукачівської міської ради "Mukachevo.citi.org".

На 3-й сесії Мукачівської міської ради було ухвалено рішення про оголошення конкурсу з надання права оренди підвального приміщення верхнього двору замку Паланок. Там буде розміщено винний підвал для дегустації кращих закарпатських вин. Адже гості Мукачева неодноразово висловлювали побажання, щоб була можливість подегустувати наші вина не тільки на фестивалі "Червене вино", але і впродовж цілого року. На одній з наступних сесій будуть ухвалені рішення про податкові пільги і дозвіл на продаж місцевого вина в закладах громадського харчування Мукачева.

За поданням голови постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я Мирослава Гавришка сесія ухвалила Програми "Цукровий діабет", допомоги хворим на фенілкетонурію, поліпшення стоматологічного здоров'я населення Мукачева, безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань, медикаментозного забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни на 2011-2012 роки.

Приємно відзначити, що з усіх питань порядку денного, не зважаючи на інколи полярні політичні симпатії депутатів міської ради, вони з усіх питань голосували за прийняття рішень, з жодного із 50 розглянутих питань не було подано голосу "проти".

Микола Рішко, Мукачівська Ратуша

30 грудня 2010р.

Теги: сесія, рішення, програма, символ

Коментарі

ІВАН 2010-12-30 / 10:43:00

Цеп - це ЦІП, чи може ЛАНЦЮГ ?



Виправили. Дякуємо. Адмін

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини