У Тячеві відбувся конкурс дитячих колядок (ФОТО)

Марія з Йосипом та маленьким Ісусиком, злий Ірод, мудреці, що прийшли вклонитися Спасителю, різдвяна Зірка – все, що відбулося близько 2000 років тому, тячівська малеча з угорськомовних шкіл та садків району показала глядачам зі сцени. У райцентрі, з ініціативи та фінансової підтримки народного депутата України Василя Петьовки, 27 грудня пройшов конкурс дитячих колядок серед дошкільнят та учнів 1-4 класів.

У Тячеві відбувся конкурс дитячих колядок (ФОТО)

У конкурсі брали участь діти молодших класів Солотвинської школи № 3 та Тячівської ЗОШ імені Ш. Голлоші, а також вихованці тячівського дитсадка № 5, Солотвинського дошкільного закладу імені Святої Анни та Буштинського дитсадка імені Святої Єлизавети.

На початку свята дітей, їх батьків та освітянських наставників від імені Василя Петьовки привітав із католицьким Різдвом та новорічними святами його помічник-консультант Степан Хома. Він розповів, що Василь Васильович ініціював на Тячівщині та Рахівщині ряд творчих конкурсів із метою зберегти та підтримувати місцеві народні традиції. Конкурс дитячих колядок у Тячеві – перший із них.

Крім показу традиційного вертепу, діти зі сцени ще й натхненно співали колядки та розповідали різдвяні віршики. Дошкільнятам допомагали їх вихователі, а меншокласники просто вразили глядачів своєю акторською майстерністю. Тож, чесно кажучи, перед журі постала доволі нелегка задача – визначити, хто таки кращий. 5 виступів – і всі по-своєму чудові.

Одразу після закінчення виступу кожен із малюків отримав маленький презент – новорічний пакунок із солодощами. Та найприємніший сюрприз чекав на них ще попереду. Після 10-хвилинної наради журі оголосило переможців. Судді визначили, що найкраще із дошкільнят виступив колектив Буштинського католицького садка імені Святої Єлизавети. А кращими серед меншокласників стали учні тячівської ЗОШ імені Ш. Голлоші. За перше місце ці навчальні заклади отримали від Василя Петьовки плазмовий телевізор та DVD-плеєр. А тим колективам садків та школи, що посіли друге і третє місця, Василь Васильович подарував музичний центр. Та по-справжньому від щастя засяяли очі діточок, коли вони дізналися, що кожному із них за їх старанність дарують мобільний телефон.

"Ми до конкурсу готувалися два тижні, – розповідає вчителька початкових класів і танців Деньді Кріштофорі, чиї вихованці зайняли серед школярів перше місце. – Дітки хворіли, і часто доводилося міняти виконавців ролей та навіть переписувати сценарій. Одна з наших учениць узагалі вивчила текст за три дні. Своїй перемозі ми дуже раді, як і прекрасному подарунку від Василя Васильовича. Телевізор із DVD школі обов'язково знадобиться".

"Ми дуже вдячні нашому землякові Василю Петьовці за влаштоване чудове свято, – ділиться враженнями директор Солотвинського ДНЗ імені Святої Анни, чиї вихованці зайняли друге місце. – Дітки після вручення подарунків із залу вийшли буквально зі сльозами щастя на очах. У нашому садку є такі вихованці, чиї батьки найближчим часом подарувати їм телефон точно би не змогли. А так малюки уже їх мають за свою творчу старанність. Спасибі велике меценатам".

Такі ж різдвяні конкурси проводитимуться із 10 по 13 січня й серед дошкільнят та меншокласників східного християнського обряду. Заходи відбуватимуться у Тячеві, Тересві, Нижній Апші, Ясіня, Великому Бичкові та Рахові. За підрахунками організаторів, у них візьмуть участь близько півтори тисячі дошкільнят та школярів. Переможці від Василя Петьовки отримають такі ж подарунки – телевізор та DVD за 1 місце, музичний центр – за 2-3 місця. А всім діткам, чиї колективи займуть 1-3 місця, подарують мобільні телефони.

Олександр Ащека, для Закарпаття онлайн

28 грудня 2010р.

Теги: колядки, Різдво, вертеп

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини