За 20 років Мукачівська служба зайнятості працевлаштувала майже 34 тисячі безробітних

Здавалося б недавно – у грудні 1990 року розпорядженням Ради УРСР була створена Державна служба зайнятості. Не на голому місці, бо на той час діяли бюро з працевлаштування, які займалися організаційним набором вільної робочої сили.

За 20 років Мукачівська служба зайнятості працевлаштувала майже 34 тисячі безробітних

Ці бюро і стали базою. В Мукачеві бюро з працевлаштування було розміщено по вулиці Пушкіна, 30, в одному кабінеті зі штатом – 2 працівника. Тодішнім директором Раудонісом С.Ю. було ініційовано питання про будівництво власного приміщення для служби зайнятості в Мукачеві, яке знайшло підтримку керівництвом державної служби зайнятості та міськвиконкомом. Так, в липні 1995 року працівники переїхали до світлого, просторого, власного приміщення, де і сьогодні працюють спеціалісти Мукачівського міського центру зайнятості.

З 2006 року по сьогодні центр зайнятості очолює Пехньо О.В. Під її вмілим керівництвом, колектив центру зайнятості – це 28 працівників, з них 26 державних службовців працюють над поставленими завданнями щодо зайнятості населення нашого міста.

За час роботи колективу Мукачівського міського центру зайнятості 1990-2010 роки послугами центру зайнятості скористалось: перебувало на обліку в пошуках роботи - 61500 осіб; працевлаштовано службою зайнятості – 33651 особу; брали участь в оплачуваних громадських роботах – 7020 осіб; пройшли професійне навчання та перенавчання за кошти Фонду – 4862 особи; отримали одноразову допомогу для започаткування власної справи – 722 особи; працевлаштовано на дотаційні робочі місця – 874 особи.

Пріоритетними напрямками роботи Мукачівського міського центру зайнятості є: сприяння активізації зусиль шукачів роботи, надання адресних соціальних послуг з метою прискорення їх працевлаштування, здійснення першочергового професійного навчання безробітних, які не мають професій, перебувають у стані тривалого безробіття, соціально-незахищених осіб та інвалідів. Одним з ефективних і досить поширеним, що є одним з пріоритетів в нашій роботі в умовах сучасного ринку, є організація оплачуваних громадських робіт. У центрі зайнятості значна увага приділяється профорієнтаційній роботі з учнями загальноосвітніх шкіл з метою упередження безробіття серед молоді, формування позитивного іміджу робітничих професій та підвищення соціального статусу робітника, а також формування активної життєвої позиції у молоді, з цією метою організовуються Ярмарки професій, Дні відкритих дверей центру зайнятості, Дні відкритих дверей навчального закладу, виїздні мобільні профорієнтаційні центри, семінари для молоді.
Здобутками колективу є тісна співпраця та підтримка органів місцевої влади, представники якої є частими гостями заходів, які організовуються спеціалістами центру зайнятості.

20 років служба зайнятості працює для людей, щоб кожен, хто звернувся до центру зайнятості, відчув увагу та реальну допомогу у вирішенні своїх проблем. Тож не випадково, що на адресу центру зайнятості постійно надходять слова вдячності.

"Ми, колишні безробітні Василь Глебена та Кристина Лакатош хочемо висловити подяку коллективу Мукачівського міського центру зайнятості за професіоналізм, доброзичливість та коректне ставлення до людей, які в непростий для них час звертаються за допомогою.

Залишившись без роботи та без засобів існування, ми звернулися до Мукачівського міського центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи, отримали порозуміння, підтримку та реальну допомогу. Спеціалісти відділу сприяння працевлаштування ретельно допомагали в пошуку роботи: організовували зустрічі з роботодавцями, запрошували на семінари. Таким чином, сьогодні, за допомогою центру зайнятості, ми змогли влаштуватися на роботу та знову відчути впевненість у собі, у своїх можливостях. Дуже вдячні службі зайнятості, яка надає реальну допомогу в наш час".
"Завдяки центру зайнятості я була працевлаштована на оплачувані громадські роботи за рахунок коштів Фонду кур'єром в Управління праці та соціального захисту населення у відділ державних допомог. З повагою Магдалина Олексик".

"В Мукачівському історичному музеї вже протягом певних років працюють безробітні на оплачуваних громадських роботах за рахунок коштів Фонду. Завдяки тісній, багаторічній співпраці між нами і відділом взаємодії з роботодавцями Мукачівського МЦЗ, налагоджено чітку організаційну роботу суспільно-корисної спрямованості у напрямку залучення до оплачуваних громадських робіт безробітних, в період пошуку роботи, підсобних робітників, які суттєво допомагають нам у упорядкуванні пам'яток архітектури. З повагою бухгалтер Мукачівського історичного музею Тетяна Гелетей".

"Хочеться висловити щиру подяку за професіоналізм та компетентність спеціалістам Мукачівського МЦЗ. Після проходження професійного навчання за професією кухар в ДНЗ "Мукачівський професійний ліцей", я мала змогу працевлаштуватися кухарем у кафе "Анкор".З повагою Оксана Закринична".

Мукачівська Ратуша

21 грудня 2010р.

Теги: служба зайнятості, ювілей, працевлаштування

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини