Відбулася сесія Ужгородської районної ради VІ скликання

У четвертому пленарному засіданні першої сесії Ужгородської районної ради VІ скликання взяли участь голова РДА Степан Бордаш, його заступники, міжрайонний прокурор Іван Цар, керівники управлінь та відділів РДА, селищний та сільські голови.

Відбулася сесія Ужгородської районної ради VІ скликання

Голова  районної ради Михайло Фединець розпочав засідання з того, що щиро привітав присутніх з Днем самоврядування, а потім зачитав депутатське  звернення, в якому було викладено  прохання закінчити реконструкцію  Малогеївської школи. Справа в тому, що учні змушені вчитися у приміщеннях реформатської парафії, а через брак коштів реконструкція навчального закладу відкладається з року в рік. Вирішено питання досконало вивчити і при затвердженні районного бюджету на 2011 рік врахувати реконструкцію школи. Далі голова райради зробив декілька повідомлень. Створена депутатська фракція ДПУУ, яку очолила Єва  Раті. Сесію повідомлено також про можливе звільнення з посад начальників відділів охорони здоров'я і медичного забезпечення РДА та освіти і у справах національностей Анатолія Тимченка та Світлани Третиник (останню у зв'язку з реорганізацією відділу).

Про затвердження звіту про виконання районного  бюджету за 9 місяців 2010 року і про  внесення змін до рішення районної ради від 14 травня 2010 року № 424 "Про районний бюджет на 2010 рік" зі змінами і про внесення змін до рішення районної ради від 20 січня 2006 року "Про цільову районну програму "Власний дім" на 2006– 2011 роки" доповіла начальник фінансового управління РДА Ольга Ящищак.

Депутати  отримали на руки усі необхідні документи  з додатками, отже володіли необхідною інформацією. Але були внесені деякі  зміни в цифрах в уточнений  перелік об'єктів, які передбачається фінансувати у 2010 році за рахунок  ра-йонного бюджету розвитку, і  це викликало занепокоєння  у голови бюджетної комісії Тараса Триндяка. Згодом ці графи, де йшлося фактично про віртуальні гроші, відредагували. До уваги взяли реальні об'єкти і фактичне виконання робіт і затвердили рішення з цих питань. Було також роз-глянуто питання "Про районну програму сприяння розробленню робочого проекту рекультивації території існуючого сміттєєзвалища в с. Барвінок".

 Після гострої дискусії, в якій взяли  участь голови райради – Михайло  Фединець та РДА – Степан Бордаш, заступник голови райради Віра Данко, депутат Юрій Рогулич, Середнянський селищний голова Емеріх Крицкій та інші, програма була за-тверджена. Контроль за її виконанням покладено на постійну комісію з питань агропромислового комплексу, екології, розвитку села, туризму та рекреації.

На  сесії було також створено комісію  по прийому-передачі закладів охорони  здоров'я Ужгородщини з балансів сільських рад у комунальну власність  районної ради. В. о. начальника відділу  охорони здоров'я та медичного забезпечення РДА Роберт Форкош поділився власним баченням проходження даного процесу, відповів на запитання присутніх. Найголовніше, що в передачі приміщень лікувальних закладів жодних кадрових змін чи скорочень не передбачається: всі залишаються на теперішніх посадах. Проте, з початку наступного року фінансування медзакладів здійснюватиметься не сільськими радами, а профільним відділом. До речі, трудові книжки медпрацівників знаходяться у відділі охорони здоров'я РДА, хоч зарплатню вони отримували в сільрадах. А це – грубе порушення чинного законодавства.

 Між іншим, у вівторок відбулася нарада з  головами селищної та сільських рад, їх бухгалтерами та керівниками медичних закладів Ужгородщини стосовно організації  процесу передачі приміщень лікувальних  установ у  комунальну власність  райради. Співголова створеної комісії Андрій Югас та її члени Тарас Триндяк, Роберт Форкош, Ольга Ящищак ще раз роз'яснили суть даної справи. Після консультацій в обласному управлінні охорони здоров'я знову підтверджено: жодних звільнень у медзакладах не буде. Необхідно буде тільки переоформити середній медперсонал, а сесіям сільрад прийняти відповідні рішення з приводу приміщень. Це потрібно зробити у стислі строки, бо з січня 2011 року галузь повинна працювати виключно за нормами чинного законодавства. Своїм баченням ходу передачі медзакладів у комунальну власність ра-йону поділився також голова постійної комісії райради з питань охорони здоров'я, соціального захисту, у справах пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та учасників бойових дій Анатолій Тимченко.

 Позицію голів більшості сільрад району озвучив з трибуни селищний голова Середнього Емеріх Крицкій.

Чергове пленарне засідання першої сесії ра-йонної ради VІ скликання ще раз підкреслило, що новообраний склад депутатів  налаштований на плідну злагоджену працю. Адже перспектива залежатиме саме від неї. 
 

20 грудня 2010р.

Теги: сесія, райрада, звільнення, комісія

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини