У першості УМВС України у Закарпатській області з футболу взяли участь 20 команд

Неочікуваний злет «Беркута»У п’ятницю, 10 грудня, ужгородський спорткомплекс «Юність» приймав кращі команди міськрайвідділів та галузевих служб УМВС. У першості УМВС України у Закарпатській області взяли участь 20 команд.

У першості УМВС України у Закарпатській області з футболу взяли участь 20 команд

На урочистому від-критті перед учасниками виступив начальник УМВС, полковник міліції Віктор Русин. (Віктор Павлович – учасник товариського матчу збірна НОК України – збірна ОДА та облради – гравець збірної ОДА та облради). Начальник УМВС привітав учасників першості зі святом – 19-ою річницею Дня міліції України, яке країна святкуватиме за кілька днів, побажав доброго здоров'я, успіхів на спортивних майданчиках та службі і дав настанову високо тримати звання працівника правоохоронних органів та забезпечувати свої ділянки роботи.

Головна суддівська колегія провела жеребкування. Було створено 4 групи по 5 команд у кожній. До наступного етапу за Положенням виходило по 2 команди з кожної групи. Дуже сильними виявилися друга і третя групи, де кожна з п'яти команд могла претендувати на вихід до наступного етапу. У першій групі поза конкуренцією була збірна УДСО, яка виграла всі свої чотири поєдинки. У ворота суперників було забито 10 голів, а пропущено всього один. За другу путівку боротьбу вели СКМЗ (спортклуб міліції Закарпаття) та спецпідрозділ "Грифон". Доля другого місця вирішувалася в очному поєдинку. Стараннями Долгова, Кричфалушія, Панькулича, Майданика, Рогового, Качура, Шемета, СКМЗ переміг із рахунком 2:0 і вийшов до наступного етапу. У другій групі жодній із команд не вдалося пройти груповий турнір без втрат. На вихід до чвертьфіналу претендували команди Іршавського РВ (традиційно сильна збірна), Мукачівського МВ, Мукачівського РВ та Ужгородського РВ. Спецпідрозділ "Беркут" серйозно не сприймали, але підопічні капітана міліції Василя Петруня, який сам виводив команду на поле, піднесли найбільшу сенсацію – завоювали перше місце в своїй групі. У беркутівців три перемоги і нічия зі збірною райвідділу Мукачівського району. Звернув на себе увагу такий факт: воротар беркутівців Юрій Кашка в усіх чотирьох матчах групового турніру зберіг ворота "сухими". Іршавчани зазнали поразки від "Беркута" 2:0, задовільнившись другим місцем. За бортом плей-оф опинилися Мукачівський РВ та МВ, а також Ужгородський РВ.

У третій групі ще до старту віддавали перевагу УБОЗУ, який традиційно в останні роки бореться за призові місця. На цей раз убозівці розчарували. Підопічні полковника міліції Івана Немеша зазнали трьох поразок і тільки один матч звели до нічиєї. Як не парадоксально, але очко вони взяли у другого чвертьфіналіста – збірної Ужгородського МУ. Після двох турів у цій групі склалася напрочуд цікава ситуація. По дві перемоги мали у своєму активі ВВ (внутрішні війська) та Берегівський РВ. В ужгородців була поразка і нічия, у тячівців – одна перемога. Але чи то ВВ і Берегівський РВ не розрахували свої сили, чи тячівці (на чолі з підполковником міліції Іваном Пашом) та ужгородці зібралися з силами, отримали по дві перемоги і вийшли до наступного етапу. Берегівчани та футболісти ВВ відстали на одне очко й розділили відповідно 3 і 4 місця, але великої радості від цього не отримали, бо до 1/4 фіналу вийшли інші. УБОЗ посів тільки 5 місце, що теж стало однією з найгучніших сенсацій першості. У четвертій групі відверто слабо виступили футболісти Перечинського РВ. Не дивлячись на те, що команду виводив на поле т.в.о. начальника райвідділу, майор міліції Василь Томаш, одна з кращих команд УМВС не змогла зіграти на своєму звичному рівні і посіла тільки четверте місце. Переможцями зональних змагань у цій групі стали футболісти ВДА і УМВС, у яких слід відзначити підполковника міліції Олександра Ковальчука, майора міліції Бориса Фурика, прапорщиків міліції Юрія Бабуського та Михайла Шахайду. На другу позицію неочікувано вийшли футболісти Свалявського РВ. Досить непогану гру демонструвала команда Хустського МВ, але в підсумку вони стали тільки третіми.

У першому чвертьфіналі зустрілися команди УДСО та Ужгородського МУ. Основний час не виявив переможця. У серії пенальті спортивне щастя посміхнулося ужгородцям, 1:2. У другому чвертьфіналі Тячівський РВ переміг СКМЗ 2:0 і став другим півфіналістом. Окрилені успіхом у груповому турнірі, беркутівці продемонстрували потужну гру в матчі зі Свалявським РВ і отримали заслужену перемогу 3:0. Напрочуд принциповим видався поєдинок між командами ВДАІ та Іршавського РВ. Обидві команди заслуговували на вихід до наступного етапу, але долю матчу вирішив єдиний гол, який даішники провели у ворота іршавчан.

У півфіналі "Беркут" все ж дотиснув Ужгородську МУ 1:0. Гол на рахунку Руслана Андрущакевича. В ужгородців слід відмітити Улинця, Степанова, Фрінцка, Іванова, Сегедія, Буглину, Пукмана, але це був не їх день. В іншому півфіналі тячівці впевнено розпочали гру і вели в рахунку 2:0. Даішники знайшли в собі сили, щоб переломити хід поєдинку і зуміли звести матч до нічиєї 2:2. Але в серії пенальті щастя посміхнулося тячівцям – 2:1. У матчі за третє місце команди Ужгородського МУ та ВДАІ не виявили переможця, 1:1. Пенальті краще пробили даішники (2:1), що принесло їм бронзові нагороди першості.

У фіналі зустрілися достойні суперники. Два тайми не виявили переможця. Відмінно відіграв цей матч (як і всі інші) голкіпер "Беркута" Юрій Кашка, який у 7 матчах не пропустив жодного гола. Сім сухих поєдинків свідчать про надійний захист беркутівців і майстерність Юрія Кашки. У серії пенальті кращими виявилися команда спецпідрозділу "Беркут". Символічно, що переможний гол із пенальті провів командир РМОП "Беркут", капітан команди, капітан міліції Василь Петрунь.

Таким чином, трійку призерів склали команди РМОП "Беркут", Тячівський РВ, ВДАІ. Кращим воротарем першості оргкомітет визнав Юрія Кашку. Кращим польовим гравцем визнано заступника начальника Тячівського РВ, підполковника міліції Івана Паша.

Переможець першості УМВС нагороджений кубком, дипломом, грамотами та грошовою винагородою. Призери першості – кубком, дипломом, грамотами та грошовими винагородами. Нагородження проводив заступник начальника УМВС у Закарпатській області полковник міліції Володимир Петрицюк. За розвиток Олімпійського руху в Закарпатті подякою Закарпатського відділення НОК України відзначено майора міліції Василя Кузя.

Управління Міністерства внутрішніх справ України у Закарпатській області висловлює подяку керівнику с/к "Юність", начальнику управління фізичного виховання та спорту МОН України у Закарпатській області Івану Риляку за відмінно підготовлені спортивні зали для змагань та головному судді змагань Івану Ковачу за високий професіоналізм при проведенні першості УМВС України в Закарпатській області з футболу.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, Спорт тайм

15 грудня 2010р.

Теги: футбол, першість, УМВС

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини