Мер закарпатського Перечина віртуально виключила місто зі складу України

Українські чиновники вже не дивують. Пересічного українця вже не здатні вивести з рівноваги чи просто розважити ані перманентні повідомлення про чиновницькі хабарі, ані педофільні скандали, ані фальсифікація виборів, ані, узагальнено, тотальне розграбування держави чиновницько-олігархічними кланами.

Мер закарпатського Перечина віртуально виключила місто зі складу України

Однак, є ще в Україні чиновники, що здатні подивувати. Очевидно, внутрішній потяг до самоутвердження у декого з українських держслужбовців не вписується в сіру, безлику систему чиновницьких координат, і їм хочеться слави – не меншої, ніж, наприклад, у акторів розмовного жанру, співаків-попсовиків і інших естрадних діячів. Інша річ, що талантами наші чиновники наділені не так багато, і асортимент засобів самовираження у них, відповідно, обмежений. Хоча це, виявляється, не перепона. Принаймні, для чиновництва закарпатського райцентру Перечин.

Якщо б середньостатистичного закарпатця запитати, яка символіка мала би бути присутньою на офіційній веб-сторінці міської влади Перечина, відповідь була б прогнозованою: державна українська, регіональна закарпатська і, безумовно, місцева, перечинська. Такою є логіка державного мислення і просто логіка здорового глузду. Та у міського керівництва Перечина, в особі, мабуть, конкретно мера Перечина пані Мирослави Гуранич, логіка своя, власна. А тому на офіційному сайті міста, яке вона в силу певних обставин спромоглася очолити на повторний строк, немає українського державного прапора. Немає навіть не так давно затвердженого обласного. Натомість є, справді, регіональний перечинський і, що найцікавіше – ніде не визнаний і спущений на місцевий рівень з Кремля щойно напочатку 90-х років минулого століття синхронно з аналогічним кримським так званий "русинський" триколор.

У мера Перечина, слід так розуміти, свій власний погляд на державну приналежність міста, яке вона очолює. Принаймні, чітко зрозуміло, що вона бачить її поза українською системою державних координат – відповідно, мабуть, до рівня власних "ошколованості" і політичної залежності. Однак, віртуалії – віртуаліями, але в в реальній Українській державі мають ще працювати органи, обов'язком котрихї є спустити заблукану перечинську чиновницю з віртуальних "русинських" небес на грішну українську землю. І нагадати їй, що прапор, котрий дублює кольори російського триколору, не тільки не узаконений державною владою, але й відкинутий як варіант регіональної символіки комісією фахівців і голосуванням на сесії Закарпатської облради. А тому вона могла би вивішувати його на власному приватному обійсті, але на офіційному сайті міської влади українського райцентру, та ще й при демонстративному ігноруванні державної і регіональної символіки, робити цього, м'яко кажучи, не варто. Бо 99 відсотків перечинців, які не бажають бути насильно записаними у віртуальні "русини", як і 99 відсотків закарпатців, що не бажають записуватися в маріонетково-кремлівський "народєц", можуть цього не оцінити. І винести пані Гуранич, якщо вона й надалі ігноруватиме українські закони і українські реалії, із коридорів міської влади. Разом з прапором і мерським кріслом...

P.S. Можна, звичайно, допустити, що зазначений триколор на офіційній сторінці Перечинської міськради з'явився без відома пані Гуранич. Але в такому випадку напрошується висновок, що містом насправді керує не вона, а якийсь заблуканий у політиці комп'ютерний клерк. Що однаково не робить пані Гуранич честі. І, зрозуміло, не знімає з неї відповідальності...

13 грудня 2010р.

Теги: Перечин, Гуранич, сайт, прапор, русин

Коментарі

русин(без кавычек) 2011-07-01 / 19:23:00
---99 відсотків перечинців, які не бажають бути насильно записаними у віртуальні "русини"---
такое мог написать фашиствующий свидомит.Я не виртуальный и без кавычек РУСИН,и историю своего русинского народа знаю.И только после етого я гражданин Украины.А тупорылые продажные сявки за похлепку могут написать еще и не такое.
Русины и руссские не имеют ничего общего.Подкарпатская Русь никогда не была в составе Российской империи и наш русинский язык для москаля китайская грамота.
Так же утритесь местные фарисеи,за возможность похлапкати у властного корыта, вы готовы и маму родную продать.Но есть и другие люди,с принципами,которые не меняются от обстоятельств.

jj 2011-01-28 / 15:19:00
'Брехня . Большинство Перечина словаки . В селах остались только старики. Молодежь вся после 11 класса уезжает в Словакию.

Pisatel-nik 2011-01-23 / 13:02:00
Интересно? А какая реакция на все это нашего СБУ и лично господина Хорошковского?

просто так 2011-01-22 / 22:04:00
вообще из истории мы украинцы и есть русины, кацапы переделали нас в украинцев а себе присвоили имя руские. плохо шо исконные русины закарпатья индифицируют себя с кацапами, клюнув на дешевую московскую пропаганду, смешивая понятия "русин" и обобщенное, притянутое за уши "руский".

vil*nuy 2011-01-15 / 19:33:00
prunuzhyvatu lyuduny ne gozhe , ale te shcho vona zrobyla ie zcilkovuta dyrnja / dyrist*/,,NOVUY ZAK.prapor ,zce perevernytuy praporCHORNOMORS*KOGO FLOTY kolushnyogo SSSR.Jakomy idioty mogla pruytu taka,,grandiozna ideja,,v golovy zce shche te zaputannja?Zreshtoyu i perechens*kuy trukolir vugljadajie jak jakes* neshchastja,Radzhy pershe zvernytusja do ,, Enzcuklopedii praporiv i gerbiovuh znakiv /standartiv/ svity a ne vutrachatu sviy robochuy chas ,dorechi oplachenuyna taki paskydstva.Ja KATEGORUCHNO PROTU>

Донецкий 2011-01-15 / 18:15:00
Зука Кремлевская доиграется, пилят...

ворон 2011-01-14 / 13:16:00
для русича!
ти русскій чи руський?

Владимир 2011-01-12 / 21:02:00
Желательно такого мера выносить вперед ногами вместе с его"русинами -москаликами". И яныка с его уродцами заодно прикопать. А то людей скоро в Украине не останется от их "реформ".

Stradrord 2011-01-09 / 08:49:00
Narod ja neznajy wo vy tam zadymalu, ale vu pomulaetes. nemozhna tikaty z korablia de je perspektyva, Dlia nas kraw4e byde

Русич 2010-12-29 / 01:22:00
На сайте есть укр ( первоначально шведск,) флаг!
Однако, нацики забыли о русинской культурной идентичности и праве нации на самоопределение в "демократической" стране! Сейчас не 1914г чтобы пытать и казнить людей за их честь и достоинство принадлежности к русинам Червоной Руси
Я – русский! Сердцем, духом, вздрогом кожи.
Горжусь я древним прозвищем моим.
Не дай мне, хоть на миг, хоть в чем-то, Боже,
Не русским стать, а кем-нибудь другим!..

Istvan 2010-12-14 / 14:22:00
На здании Закарпатской Держадимнистрации висит флаг Европейского Союза.
Тоже чужое государство...

местный 2010-12-14 / 13:35:00
да, перечинскому ВЕБ-мастеру влетело видать...
отсюда 2 вывода:
1. сайт ЗО читают и он является авторитетным инет-СМИ в т.ч. и для органов гос. власти.
2. триколор на перечинском сайте был поставлен по указанию совершенно конкретного лица - если есть желание, можно копать дальше...

ember 2010-12-14 / 12:57:00
Urra, pobeda(?): na sajte ischez rusinskij flag, pojavilsja sine-zholtyj, Perechin stal opjatj ukrajinskim:)

Юрій Лівак 2010-12-14 / 11:56:00
Серйозно, невже редакція сайту вважає, що це ПРОБЛЕМА? Ок, може і вважає. Але чому б не вказати на проблему Гураничці, натомість висмоктувати з пальця малозрозумілі висновки? А оце " містом насправді керує не вона, а якийсь заблуканий у політиці комп'ютерний клерк" - просто шедевр. У розумінні автора, той, хто займається сайтом, керує містом? Що з логікою?

ember 2010-12-14 / 10:58:00
A vot webstranitsa Kosice/Kassa
http://www.kosice.sk/

Tri malenjkikh prapora (slovatskij, anglijskij, vengerskij), no oni ukazyvajut na kakikh jazykakh mozsno teksty prochitatj. I opjatj zhe: ot etovo Kosice/Kassa ne stal ni vengerskim, ni anglijskim gorodom.

Toljko ondo ne ponimaju: kak mozhno zhitj v tsentre Evropy, schitatj sebja velikim evropejtsem, i .... otkidyvatj vse evroperjskie normy?!

ЧИТАЧ 2010-12-14 / 10:54:00
АДМІН! Ви продовжуете розпалювати міжнаціональну ворожнечу у багато національній області. СХАМЕНІТЬСЯ!!!

ember 2010-12-14 / 10:52:00
Ljudi dobrye, nashli k chemu pridratjsja!
Nizhe predlagaju webtranitsu sosednjevo goroda, Záhonya:
http://www.zahony.hu/news.php
Ni odnovo prapora s krasno-belo-zljonym tsvetom, toljko gerb Záhonya. No ot etovo jeshcho gorodok vengerskij!
Pochemu dumajut nekotorye, shto jesli zastavljat kovo to vyveshivatj gosudarstvennyj flag Ukrajiny, ot etovo chelovek stanovitsja boljshim patriotom, a samo gosudarstvu bolee moguchim?
Pochemu dumajut nekotorye, shto jesli unizhajut menjshikh, slabee ikh, togda oni stanovljatsja siljnee?

K tem, kotorye nekotoryj raz pondimajut temy "vengerskikh gosudarstvennykh praporov":
1. Oni ne gosudarstvennye, a natsionaljnye, potomu shto otsutstvujet gerb Vengrii. Raznitsa ogromnaja!
2. Ne toljko vengerskie visjat, a v Rakhovskom i Tjachevskom rajonakh naprimer rumunskie (a v Krymu dumaju, krymsko-tatarskie)

Бомбажна жаба 2010-12-14 / 09:23:00
Я гадала, што Перечин став варошем, а то є мале село із ряндов маскальсков. По русски - дерьовня.

Русин 2010-12-13 / 22:01:00
АФТАР ВЫПЕЙ ЙАДУ!!!!!!!!!!!!!!!!

местный 2010-12-13 / 17:51:00
2анонім ("Ви, нацики, цього дуже послідовно добиваєтеся, зневажаючи, розділяючи (сепаруючи) людей по національному принципу!") - мозги б тебе сепарировать, ну или препарировать, если хочешь :)

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини