Мукачівська газета "Панорама" відзначила своє 65-річчя

У вівторок, 7 грудня 2010 року, в м. Мукачеві відбулися урочистості, присвячені 65-річчю найстарішої на теренах Закарпаття газети «Панорама». Саме цього дня 1945 року вийшов перший номер міськрайонної газети «Прапор перемоги», а нині - «Панорама».

Мукачівська газета "Панорама" відзначила своє 65-річчя

Майже 10 тисяч номерів побачили світ за роки роботи цього часопису. На його шпальтах було вміщено тисячі кореспонденцій, статей, нарисів, репортажів, матеріалів інших жанрів.

Розділити радість свята прийшли перший заступник голови облради Володимир Закурений, секретар Мукачівської міської ради Іван Маняк, заступник голови Мукачівської райради Василь Бігунець, начальник відділу культури Мукачівської РДА Марія Лешко, директор Мукачівського районного будинку культури Ганна Горват, депутати міської та районної рад, представники багатьох республіканських і регіональних видань, культурних товариств, численні читачі.

Відкрив урочистості шеф-редактор газети Василь Гарагонич.

Вітаючи поважних гостей, які зібралися в редакції, Володимир Закурений зазначив, що 65 років для людини це вік виваженої зрілості, розсудливої мудрості, а для газети - молодість, що символізує вік довгий, щасливий.

Особливістю цієї міськрайонки було те, що творилася і твориться вона нині разом з жителями міста над Латорицею й району, "писалася й пишеться спільними зусиллями".

Починаючи з грудня 1945 року, газета тричі змінювала прописку. Так буває часто і в житті людини. То ж у цей святковий день особливо гостро відчувається величність і важливість тієї справи, яку вершить видання, що зібрало "всю панораму Мукачівщини в одну". Адже вся історія газети - це історія району, нашого краю.

Протягом шести з половиною десятків літ редакційний колектив зробив вагомий внесок у становлення народної влади, в економічно-соціальний розвиток Мукачівщини, живив газетні сторінки не лише з повідомлень і листів із місць, але й з перших днів сміливо "ру¬шив до людей".

До слова, перший робсількорівський пост журналісти "Прапора перемоги" створили на будівництві мукачівського залізничного вокзалу, зруйнованого у дні війни. Відбудова стала в Мукачеві першою всенародною справою. У 1946 році по вихідних днях трудящі Мукачева відпрацювали тут 20200 робочих днів.

То ж 65-річчя "Панорами" — визначна подія не тільки для трудового колективу часопису, творчих працівників, а й для всієї крайової журналістики, для всіх закарпатців, - підкреслив промовець.

Діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, життя територіальних громад - далеко не повний перелік головних рубрик газети, які глибоко і правдиво відтворюють цей важливий сегмент нашого буття.

Відповідальність, вимогливість, професіоналізм і сумлінність журналістів, оперативність і об'єктивність матеріалів, компетентність і виваженість коментарів - усе це заслужено піднесло часопис в іпостась авторитетної й поважної газети краю.

На завершення свого виступу Володимир Петрович висловив вдячність трудівникам газети за їх нелегку, але потрібну працю, особливо ветеранам журналістики, які стояли у витоків створення часопису і які щиро передавали свої знання і досвід молодому поколінню.

Побажавши всім щастя, добра, благополуччя, високої творчої наснаги, ще тіснішого зв'язку з читачем він вручив Грамоти обласної ради. Зокрема, шеф-редактору газети "Панорама", заслуженому працівнику освіти України Василю Гарагоничу, головному редактору інтернет-видання "Панорама Мукачева", члену Національної спілки журналістів України Івану Гарагоничу, журналістці, поетесі Маргариті Меденці.

Надія Сарана

08 грудня 2010р.

Теги: Панорама, Прапор перемоги, газета

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини