В Ужгороді відбудеться засідання Закарпатської асоціації акушер-гінекологів

8 грудня о 11.00 у конференц-залі комплексу «Рубін» відбудеться засідання Закарпатської асоціації акушер-гінекологів за участю Пирогової Віри Іванівна, д.м.н, проф., завідувачки кафедрою акушерства, гінекології та перинатології Львівського державного медичного університету ім. Д. Галицького. У засіданні асоціації прийме участь обласний акушер- гінеколог Ірина Пацкань, районні акушер-гінекологи, завідувачі жіночих консультацій та акушер-гінекологи.

В Ужгороді відбудеться засідання Закарпатської асоціації акушер-гінекологів

Також в рамках засідання асоціації відбудеться наукова конференція, присвячена питанням невиношуваності вагітності та наслідкам захворювання на грип вагітними жінками.

Довідково:

Частота невиношування складає в середньому від 10-12% до 20-35% від загальної кількості вагітностей, в осінній та весняний періоди цей показник збільшується. Максимальна кількість самовільних абортів (81,06%) спостерігається у першому триместрі вагітності, причому 38% з них – в перші 7-8 тиж. Потім по мірі збільшення терміну вагітності число самовільного переривання вагітності зменшується. У ранні терміни (до 10 тижнів вагітності) самовільне переривання вагітності у 80% випадків обумовлене генетичними факторами, а в більш пізні терміни – в значній мірі пов'язане з порушенням здоров'я матері.

Причини самовільних викиднів різноманітні, нерідко до переривання вагітності призводить не один, а декілька факторів. Ця патологія виникає найчастіше при поєднанні медичних і соціальних аспектів, залежить від місця проживання, професії матері і характеру її роботи до і під час вагітності, соціальної приналежності, віку і числа попередніх пологів тілобудови і маси тіла, якості харчування, куріння і вживання спиртних напоїв.  Передчасні пологи можуть розвиватися при багатоплідній вагітності, при наявності захворювань, різних патологічних станів під час вагітності, у жінок з викиднями тощо.

Найчастіше не виношування вагітності спостерігається у жінок молодших 20 і старших 30 років (питома вага більше 30%), в той час як у проміжку між 21 і 30 роками частота цієї патології значно нижча. Частота передчасних пологів збільшується при кожній наступній вагітності і мінімальна при перших пологах.

Передчасні пологи частіше бувають у жінок, занятих фізичною працею, а також у молодих жінок, поєднуючи роботу з навчанням.

На думку деяких авторів велике значення має латентна інфекція, найчастіше стрептококова або стафілококова, питома вага якої серед причин переривання вагітності складає до 39,8%. Численні дослідження вказують на значну негативну роль і інфекційного фактору.

Найчастіше зустрічається сечостатева інфекція. До інфекції сечостатевих органів слід віднести інфекційно-грибкові збудники (хламідії, гарднерели, уреаплазму, трихомоніаз, гонорею, мікоплазму та інші). Крім інфекції місцевого значення причиною НВ можуть бути інфекції епідеміологічного значення: грип та інші аденовірусні інфекції, ВІЛ-інфекція, краснуха, бруцельоз, тифи,
Несприятливі умови праці, особливо у жінок, фах яких пов'язаний із шкідливими чинниками підприємства (токсичні речовини, різка зміна температури середовища, перевантаження, вібрація та інші) приводить до НВ. У цих жінок НВ трапляється в3-5 разів частіше, ніж у жінок сільської місцевості (9%). Незадовільні матеріально-житлові умови також збільшують частоту НВ.
Ускладнення вагітності також є причиною НВ. Досить часто причиною передчасного переривання вагітності є травматичні ушкодження. Травми можуть бути не тільки фізичні, але й психічні. До фізичних чинників відносять травми живота, падіння та інші.

Імунологічна несумісність материнського і плодового організмів за групами крові (АВО), резус-фактором та іншими чинниками також може приводити до переривання вагітності.
Хромосомні порушення займають значне місце в етіології самовільного викидня, Це обумовлено тим, що порушення хромосомного набору приводить до зупинки ембріогенезу та загибелі ембріона. Ось чому більшість хромосомних порушень закінчуються самовільним абортом.

07 грудня 2010р.

Теги: акушер, гінеколог, перинатологія

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини