П’яна закарпатка зарізала співмешканця, а син убив залицяльника своєї мами

Чергові побутові вбивства сталися цими днями на Закарпатті. І хоча фабули кожного з них різні, всі вони мають спільну причину -- зловживання алкоголем.

П’яна закарпатка зарізала співмешканця, а син убив залицяльника своєї мами

Ніж у серце від коханої

Вечірньої пори в травматологiчне вiддiлення Виноградiвської районної лікарні з  ножовим пораненням шиї та грудної клiтки доставили 47-річного жителя одного із сіл району Івана. Про травмованого пацієнта медики повідомили міліцію, тож на місце пригоди невдовзі прибула слідчо-оперативна група. Як з'ясували правоохоронці, чоловіка травмувала пiд  час  сімейної сварки його 36-річна спiвмешканка Ірина. Речовий доказ – нiж -- вилучили.

Якщо виноградівцю пощастило залишитися після цього інциденту живим, то 44-річний селянин з Хустщини після бурхливого спілкування з "коханою" віддав Богу душу.

Спершу у Хустський міськвідділ міліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доставили пораненого чоловіка, який, до всього, ще й перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Лікарі діагностували в потерпілого, яким виявився 44-річний Степан, ножове поранення в ділянку серця. Слідчо-оперативна група ще встигла поспілкуватися з пораненим у медзакладі, але наступного дня він помер у реанімації, незважаючи на всі зусилля медиків.

Як дізналися невдовзі правоохоронці під час розкриття цього злочину, фатальне поранення чоловікові завдала напередодні вдома його співмешканка Олена. Між "сімейством" виникла сварка на грунті зловживання алкоголем. Виявляється, жінка вже давно зловживає алкоголем, а ще має проблеми з психікою, хоча й не перебуває на психіатричному обліку. Народила трьох синів від різних чоловіків. Ще одне немовля в неї народилося мертвим, так горе-мати просто кинула маленьке тільце у кімнаті, де воно пролежало близько місяця...

І Олена, і Степан не раз полюбляли випити. Того фатального вечора теж пиячили, а потім між ними виникла сварка. Як то часто буває, сварилися п'яні через якусь дрібницю: хто мав купити продукти додому й чому не купив... Зненацька розлючена п'яна жінка вхопила  ніж і встромила його в груди "коханому". Закривавленого чоловіка ще доставили у лікарню, але поранене лезом серце не витримало. Ніж вилучили, за фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть людини, міліція порушила кримінальну справу.

"Я тобі скільки казав, аби ти не ходив до мами!.."

Інша трагедія з розряду "шерше ля фам" сталася в самому Хусті. Життя 33-річного Миколи не склалося. Сім'ї не створив, роботи постійної не має, зловживає алкоголем. Останнім часом цей чоловік залицявся до на кілька років старшої за нього місцевої жінки Оксани. Молодиця з чоловіком розлучилася, сама виховувала 17-річного сина. Хлопцеві вічно п'яний мамин залицяльник відразу не сподобався. Юнак частенько наказував йому припинити ходити до його мами. Та Микола, на жаль, не звернув увагу на це застереження.

Того фатального вечора Микола знову прийшов до Оксани. Був "веселим", а від горілки, мабуть, і любощів закортіло. На все це до хати зайшов Оксанин син Андрій. Побачивши осоружного маминого залицяльника, нічого не сказав, лиш мовчки вийшов з дому. Проте в голові юнака виникли певні ідеї.

Пізно ввечері Андрій, прихопивши з собою "для певності" 21-річного фізично здоровішого приятеля Мирослава, прийшов до Миколи додому на "розборки". П'яний газда міцно спав, тож непрохані гості стали стусанами його будити, поливаючи водою. Спросоння чоловік нецензурно вилаявся і заходився  виганяти хлопців з хати, мовляв: дайте поспати. Але це ще більше розлютило Андрія – він накинувся на господаря з кулаками. Далі стягнув униз головою з ліжка й кинув на підлогу. Приятель спершу й собі брав участь в екзекуції, але коли закривавлена жертва стала хрипіти, злякався. Побитого Миколу врешті-решт поклали на ліжко й накрили ковдрою.

Вночі Андрію не спалося, не покидали думки  про покаліченого маминого кавалера. Близько 6-ї ранку хлопець пішов його провідати. Виявивши на ліжку вже захололе тіло (вочевидь, потерпілий вижив би, якби його вчасно доставили у лікарню), юнак дуже злякався й дременув із будинку вбитого. Вдома, трохи оговтавшись, Андрій зателефонував згаданому приятелю й розповів про те, що сталося. Запропонував удвох сходити в дім Миколи й порадитися на місці, як діяти далі.

Не виключено, що хлопці закопали б десь тіло, але їх випередила міліція. Так сталося, що близько 8-ї ранку до хати Миколи зайшла сусідка (хотіла щось попросити). Побачивши закривавлену підлогу й мертвого Миколу на ліжку, вона перелякалася і зчинила галас. Далі зателефонувала в міліцію та повідомила про вбивство.

Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група Хустського міськвідділу міліції виявила на тілі вбитого численні тілесні ушкодження. Зокрема, експертиза встановила переломи носа та ребер, гематоми на обличчі й на тілі.

Коли на обійстя потерпілого навідалися Андрій з приятелем, там саме працювала слідчо-оперативна група. Хтось із міліціонерів звернув увагу на закривавлені кросівки одного з несподіваних гостей. Обох підозрілих хлопців затримали й доставили в міськвідділ. Там вони й "розкололися", розповівши, як усе було. 

За фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками порушили кримінальну справу, повідомляє помічник начальника Хустського міськвідділу міліції по зв'язках із громадськістю та ЗМІ капітан Сергій Шимон. Оскільки підозрюваний у скоєнні злочину неповнолітній, то наразі він перебуває на підписці про невиїзд. Отак сумно закінчилася історія з невдалим залицянням...

Зарізав товариша по чарці

Ще одне побутове вбивство, спричинене пиятикою, трапилося днями на Ужгородщині. Пізно ввечері швидка допомога прибула в один із будинків на вул.Залізничників у Чопі. Тут на   сходах третього поверху виявили бездиханне тіло людини. У потерпілого, 36-річного місцевого жителя Романа, лікарі діагностували проникаюче ножове поранення в ділянку серця. До справи підключилися міліціонери, й невдовзі за підозрою в скоєнні навмисного вбивства спiвробiтники карного розшуку затримали раніше судимого 41-річного жителя Чопа Сергія.

Як зізнався сам затриманий, він з нині покійним спершу розпивав горілку, а далі між ними виникла сварка. Старший чоловік схопив ніж і завдав ним своєму супротивнику удар у ділянку серця, який виявився фатальним. За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу, вбивцю взято під варту.

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

29 листопада 2010р.

Теги: ніж, поранення, алкоголь, п'яний, тіло, вбивство

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини