Реванш по-ужгородськи, або Програш і виграш ГК "Карпати"

Ужгородські «Карпати» продовжують набирати очки в чемпіонаті і, що не менш важливо, радувати своїх уболівальників класною грою. Правда цього разу все вийшло не так гладко як на початку чемпіонату. В першому турі другого етапу «Карпати» в ужгородській «Юності» приймали доволі серйозного суперника, який довгий час був флагманом вітчизняного гандболу – ЗДІА із Запоріжжя.

Реванш по-ужгородськи, або Програш і виграш ГК "Карпати"
У цього клубу свої рахунки із "карпатівками". В першому роз'їзному турі у Броварах вони вже встигли поступитися ужгородкам. Тепер приїхали в обласний центр Закарпаття для того, щоб взяти реванш.

Клас проти бажання

А остерігатися "Карпатам" було чого. І не тільки класу команди та прагнення реваншу. Справа в тому, що запоріжанки за час перерви в чемпіонаті брали участь у Кубку ЄГФ. У другому турі вони двічі поступилися німецькому "Букстехудеру" 21:37 та 16:38. Результат хоч і негативний, але досвід таких ігор просто безцінний. Як зізнався "Закарпатці" тренер "Карпат" Борис ПЕТРОВСЬКИЙ, одна єврокубкова гра заміняє місяць тренувань. А наші ж спортсменки упродовж цього часу тільки те й робили, що тренувалися. Відповідно, різниця стану готовності команд була відчутною. Загартовані в єврокубкових баталіях з німкенями, запоріжанки в першому матчі просто рознесли ужгородок. Вже після першого тайму господарі програвали з рахунком 11:17. А в другій половині зустрічі гості тільки закріпили свою перевагу. В підсумку 25:33 на користь ЗДІА. У складі переможців варто відзначити таких гравців як Чумак, Глібко та Маслюченко, які закинули по 7 м'ячів у ворота ужгородок, та Баткову, на рахунку якої 8 голів. У складі господарів кращими стали Семаль – 6 м'ячів і Проніна – 5.
Та вже наступного дня картина була зовсім протилежною. "Карпатівки" мобілізували свої сили та по-мстилися запоріжанкам. І вийшло це не менш ефектно. У першому таймі господарі вели в рахунку 14:10, а після просто розтрощили своїх суперниць – 26:16. У складі "Карпат" найбільше голів закинули Семаль – 7, Смерека – 5, Олексюк – 4, а в гостей все та ж Глібко – 5.
Про причини таких різнополюсних матчів в Ужгороді розповіли тренери команд. Зокрема, наставник гостей Георгій ВОРОНОВ зазначив, що в двох матчах грали дві різні команди і дуже розкритикував поразку своїх підопічних. "Мені важко знайти причину такої поганої гри моїх гандболісток, – заявив він. – Таке враження, що спортсменки бойкотували гру. Вони просто стояли, не зробивши ніяких рухів. Також після першої перемоги досить стомилися і налаштуватися на другу гру було важко. Гадали, що виграли першу, а в другій ужгородки просто здадуться. Виявилося, зовсім не так, тим більше в другій грі "Карпати" виглядали набагато краще. Вважаю, що вони заслужено сьогодні знаходяться серед лідерів вітчизняного гандболу".
А тренер ужгородок Борис Петровський поразку своїх підопічних шукав у відсутності ігрової практики під час перерви в чемпіонаті. "У нашої команди за цей відрізок часу не було нормального спарингу, – розповів він. – Команда Запоріжжя зіграла два офіційні єврокубкові матчі в Німеччині. Також до них повернувся минулорічний лідер – це кращий бомбардир чемпіонату України Глібко. Вона відновилася після травми і вже грала з ними в Європі. До того ж, четверо гравців ЗДІА представляють національну збірну. Ну і, між іншим, дуже добре грала їхній голкіпер Пятікоп. Все це в сумі призвело до нашої поразки в першій грі. Тим більше, ужгородки після перерви були не в кращому стані. Але дівчата дуже хотіли перемогти. І в другому поєдинку це стало запорукою успіху. Саме за рахунок шаленої мотивації, бажання та рідних трибун ми здобули заслужену перемогу".


Ужгород у лідерах

Таким чином, "Карпати" залишаються на другій позиції в турнірній таблиці, відстаючи від лідера  – криворізької "Спарти" на 4 очки. До речі, вона свої два матчі провела не без проблем, але таки перемогла в гостях у херсонської  "Дніпрянки-Університет" 28:27 та 30:26. В інших матчах київський "Спартак" також у гостях переміг львівську "Галичанку" 34:33 та 35:34.
Тепер у "Карпат" буде затяжна перерва аж до кінця грудня. Справа в тому, що в гандбольному світі настала черга нових єврокубкових баталій та чемпіонату Європи. Так, цими вихідними лідер вітчизняного гандболу "Спарта" прийматиме в ужгородській "Юності", яка вже де-факто стала рідною для них, "Олімпію" зі Словенії і буде боротися з нею за вихід до 1/8  Кубка ЄГФ. Матч-відповідь відбудеться через тиждень у Словенії. Потім у Броварах стартує Кубок Турчина, де національна збірна України буде готуватися до чемпіонату Європи, який відбуватиметься з 7 до 19 грудня у Норвегії та Данії. До речі, від ужгородських "Карпат" кандидатом у збірну є Наталія Туркало. Як розповів Борис Петровський, вона поїде з командою в Бровари, де і мають вирішити остаточний склад збірної. І тільки 24 та 25 грудня "карпатівки" проведуть на виїзді черговий матч чемпіонату з лідером – криворізькою "Спартою".

 

Денис Фазекаш, "Закарпатська правда"

13 листопада 2010р.

Теги: гандбол, Карпати, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини